Unicorns & Fairytales
moederschap Ontwikkeling Personal

We zijn uit de luiers… weer een mijlpaal

Plots was het zover. 4 jaar, nieuw bed en geen ‘pap’ meer. Wat resulteerde in droge nachten. Hij zou waarschijnlijk al veel langer droog geweest zijn maar hij kon geen afscheid nemen van zijn goedgevoel papje ‘s avonds. En dat was oké… tot het niet meer leuk was. En zo zie je maar dat kinderen vaak zaken kunnen als ze er klaar voor zijn.

Geen luiers meer

De boekjes zeggen: na X aantal droge nachten zijn je kinderen er klaar voor. Nou, Lex was er sowieso al langer klaar voor maar hij dronk nog steeds een flesje vol ‘pap’. Dat was dan meer water (met twee schepjes) om in slaap te komen. Een gewoonte zeg maar. Hij genoot er zo hard van dat we uit gemak (en voor hem) dit gewoon gaven. Maar toen zijn pampers meer en meer begonnen over te lopen werd het een beetje ‘dweilen met de kraan open’ hihi. Toen hij een nieuw bed kreeg (van PetitPuk) zoals zijn broer, vertelden we hem dat hij nu toch geen overgelopen pamper meer kon hebben. Misschien werd het wel eens tijd om te stoppen en te zien of hij dan droog was. Lex is pienter en zei ook zelf dat dit wel ging lukken maar de stap om afscheid te nemen was wel groot. Toch deed zijn nieuw bed (voor zijn verjaardag) wonderen en ook het feit dat hij 4 jaar werd. Hij zei zelf: nu ga ik zonder papje slapen. Twee dagen even doorbijten (want uiteraard veranderde hij toch van gedachte op het moment dat hij dan in bed ging) en hij was gewoon droog. Nu is er geen probleem meer. 

Droge nachten

We spraken af dat hij nog zijn luierbroekjes droeg en dat hij 10 nachten droog moest zijn om dan helemaal zonder te proberen . Dat ging gewoon vanzelf. Trots dat hij was! Toch wou hij na 10 keer nog geen afscheid nemen van zijn pamperbroekje. We vertelden hem dat hij zelf mocht aangeven wanneer hij wou proberen. Na enkele dagen zette hij de stap en… bleef droog. Hij heeft 1 klein ongelukje gehad maar voor de rest had hij gewoon droge nachten. Prima. Nog maar eens een bewijs dat wanneer kinderen er mentaal en fysisch klaar voor zijn en gemotiveerd zijn, iets best lukt.

cadeautips die geen speelgoed zijn - unicorns & fairytales

Mijlpaal

Voor velen zijn droge nachten het begin van een mooie mijlpaal en roepen ze van de daken: “We zijn uit te pampers!”. Nou, ik ben ook blij hoor, vooral ‘s avonds en ‘s ochtends is het makkelijk! Echter wil dit nu wel zeggen da onze kinderen groot aan het worden zijn. Ja, ik heb het er best een beetje moeilijk mee. Ik kijk veel filmpjes en foto’s van toen ze baby en peuter waren. Ik geniet van elke moment, toch hou ik ervan om die kleine koters bij mij te hebben. Ik geniet van elke knuffel, van elke “I love you” en als ze een pijntje hebben dat ze om hun mama roepen. Ik hou van die kinderlijke onschuld, van die spontane handelingen en van hun verwondering. En zo stilletjes aan mijn vleugels wat opendoen is toch moeilijker dan ik dacht. Het moment dat ik ze helemaal ga moeten lossen, daar wil ik nog even niet aan denken. 

lees ook: ABC van zindelijkheidstraining

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply