Unicorns & Fairytales
elektrische bakfiets - unicorns & Fairytales
Duurzaam leven Duurzaamheid moederschap My life

Zo waren de eerste maanden met de bakfiets

Ik wou al langer met de fiets naar school gaan, maar het gedoe met twee kinderen, slecht weer en een slechte fiets hielden me tegen. Mijn geklaag werd aanhoor want ik kreeg van Babboe Bakfietsen de vraag of ik enkele maanden een bakfiets wou uittesten. Ja zeer zeker, dat wil ik graag. Wij gingen dus, bij degelijk weer, met de bakfiets. En dan ervoeren wij zo…

Het plan

Ik had al lang hét plan. Minder de auto nemen en meer met de fiets. Twee vliegen in één klap: beter voor het milieu en beter voor mijn conditie. Maar zoals alle goede voornemens moet je er gewoon aan beginnen en het blijven volhouden. Toen Babboe Bakfietsen me contacteerden werd ik instant blij. Het was alsof mijn gebeden verhoord werden want ik mocht een elektrische bakfiets uittesten voor enkele maanden. Yes! Want nee, zo dapper ben ik nog niet, dat ik met een gewone bakfiets en twee kinderen door weer en vooral wind ga fietsen. Ik weet het flauw… maar ja, ik doe mijn best wel hé. Een bakfiets had ik al lang op het oog.

Lees ook: wat je moet weten over mijn plannen om duurzamer te zijn

Elektrische bakfiets

We kregen de Babboe Mini Mountain in bruikleen voor 6 maanden en daar zijn we dus nu mee naar school aan het rijden. Het eerste wat me opviel was de compactheid van deze elektrische bakfiets. Dat is zeker een pluspunt als je weinig plek hebt om hem op te bergen en als je maar 1 of 2 kinderen hebt. Vince en Lex passen er net in met hun boekentasjes. Ook de boodschappen kunnen er makkelijk in. Ik ga vaak winkelen met de bakfiets omdat ik dan de auto kan laten staan maar wel bijvoorbeeld een krat water wat meezeulen. Handig!

bakfiets - unicorns & fairytales

Regentent

Wat ik iedereen kan aanraden is een regentent. Die houdt niet alleen regen tegen maar zorgt ook dat je kinderen uit de wind zitten. Wij rijden langs het kanaal en daar is er altijd wel wat wind. Zo zitten ze comfortabel en zeker wanneer je 25km/uur rijdt zitten ze afgeschermd van de gure wind. In de zomer lijkt het me heerlijk om zonder die tent te rijden. Maar zover zijn we nog niet. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik de elektrische bakfiets laat staan als het echt heel hard regent. Weer flauw!

elektrische bakfiets - unicorns & Fairytales

Fietst toch wel makkelijk

Ik moet wel zeggen dat een elektrische bakfiets heel makkelijk is. De eerste twee minuten zijn even wennen maar nadat je één keer met de bakfiets gereden hebt ben je dat al gewoon. Er is niets moeilijk aan, alleen het draaien moet je goed inschatten. Hij heeft een grotere wending uiteraard. Maar dat is logisch. Door zijn krachtige middenmotor en 3 verschillende standen kan je makkelijk trappen. Zijn maximum snelheid is 25km/uur. Sneller kan als je bvb van een helling rijdt maar automatisch komt hij naar 25km/uur, wat nog steeds snel is en zeker als je kinderen vervoert.

elektrische bakfiets - unicorns & Fairytales

Conclusie

Tot hiertoe zijn we erg tevreden van de Babboe Mini Mountain. Wij kunnen nog niet met een andere elektrische bakfiets vergelijken natuurlijk. Ik ben wel van plan nog méér met de fiets te doen. Het weer was echt slecht de laatste weken, al mag dat niet altijd een excuus zijn. Een goede regenjas, de regentent en eventueel zo’n regenbroek kunnen de oplossing bieden. Wij staan elke ochtend in de file met de auto en het is zelfs sneller om dan met de elektrische bakfiets naar school en de opvang te gaan. Op 15 à 20 minuutjes, naargelang het weer, zijn we op school. In september gaat Lex ook mee naar school en kunnen we allemaal samen naar dezelfde plek. Ik kijk er al naar uit.

 

Heb jij een elektrische bakfiets? Zo ja welke? Zo nee, overweeg jij er eentje te kopen? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Sanne
  20 januari 2019 at 07:13

  Ik zou graag een elektrische bakfiets kopen maar mijn man is er geen voorstander van. Hij denkt dat we hem te weinig gaan gebruiken. Het is natuurlijk ook een dure aankoop en we gaan zo graag op reis… 😬

  • Reply
   Nathalie
   20 januari 2019 at 19:17

   Dat snap ik natuurlijk ook wel, al heb je er ook tweedehands?

Leave a Reply