Unicorns & Fairytales
DIY verrekijker - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen My life

DIY // Een verrekijker van restmaterialen

Woensdagnamiddag: een ideaal moment om samen met je kroost aan de slag te gaan. Wij hadden een leuke tijd samen en maakten van enkele overschotten een verrekijker. V. was in de kleuterklas bezig over vogels en er liggen verrekijkers in de klas zodat ze door het raam kunnen zien. Thuis hadden een stevige kartonnen buis over van inpakpapier na de feestdagen. Nou,  1+1 =… yes! Aan de slag!

DIY verrekijker

Eigenlijk kan je op vele manieren een DIY verrekijker maken. Neem bijvoorbeeld lege wc-rolletjes, de overschot van een kartonnen buis, lege kleine flesjes enz… Alles waardoor je kan zien en wat op een buis lijkt is goed. Neem een lijmpistool bij de hand… Ik raad écht een degelijk lijmpistool aan, sinds ik dat gebruik ging er echt een hele knutselwereld open. Kleef de twee rolletjes of buizen aan elkaar en versieren maar.

DIY verrekijker - unicorns & fairytales

DIY verrekijker - unicorns & fairytales

DIY verrekijker - unicorns & fairytales

Laat de fantasie werken

Je kan je DIY verrekijker werkelijk maken zoals jij wil. Ik ben erge voorstander van eigen fantasie. Wat ik altijd doe zijn alle mogelijke knutselspullen nemen die V. mag gebruiken en uitstallen. Ik begeleid hem natuurlijk maar ik laat zijn fantasie de vrije loop. Nadoen kunnen de meesten, maar je eigen keuzes maken is zeker zo belangrijk. Je gaat versteld staan van wat die kinderen allemaal maken.

lees ook: 5x een vaderdagcadeau knutselen

DIY verrekijker - unicorns & fairytales

DIY verrekijker - unicorns & fairytales

Onze bling bling verrekijker

Ik vertel je graag hoe wij onze bling bling verrekijker maakten. De grote stevige buis sneden we in stukjes die allemaal even groot waren. Daarna spoten we ze met een spuitbus goud en nadien kleefden we de rolletjes aan elkaar. Eigenlijk kan je beter eerst de rolletjes aan elkaar lijmen en dan spuiten, zodat de lijm niet meer zichtbaar is. Je spuit de lijm dan mee goud. Maar goed, zo kon het ook. Daarna zochten we mooie pareltjes uit en kleefden die op de DIY verrekijker. Ik spoot de lijm en Vince kleefde. Want met een lijmpistool werken heeft 1 nadeel voor kleinere kinderen: het is warm. Toch vind ik dit de meest effectieve manier om iets stevig te lijmen. Wij kleefden ook tape aan de uiteinden. Omdat we dat mooi vinden en omdat het de randen wat verstevigd en afwerkt. Ik gebruikte kabeltape. Van een oud zakje haalde ik de koordjes eraf en bevestigde ze aan de verrekijker. Zo makkelijk was dat.

lees ook: knutselen met kleine kinderen doe je zo

 

DIY verrekijker - unicorns & fairytales

 

Restmaterialen gebruiken

Ik hou alles bij tegenwoordig in dozen: restjes papier, karton, rolletjes, houten bakjes, koord enz… Dat komt tijdens het knutselen altijd van pas. En zeg nu zelf… hoe cool is deze DIY verrekijker? V. nam hem de dag nadien mee naar zijn klas om hem trots te tonen. Wedden dat de andere kinderen er nu ook eentje willen maken? Het is niet eens zo moeilijk en je hebt een woensdagnamiddag of druilerige dag gevuld.

Pin it

Leuk idee? Pin het op Pinterest! Nog op zoek naar leuke ideetjes? Volg ons dan ook op Instagram met hashtag #unicornsandfairytalescrafts 

DIY verrekijker - unicorns & fairytales

Genieten jullie ook zo van het knutselen met jullie kids? Wat vind je van onze DIY verrekijker? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply