Unicorns & Fairytales
DIY verrekijker - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen My life

DIY // Een verrekijker van restmaterialen

Woensdagnamiddag: een ideaal moment om samen met je kroost aan de slag te gaan. Wij hadden een leuke tijd samen en maakten van enkele overschotten een verrekijker. V. was in de kleuterklas bezig over vogels en er liggen verrekijkers in de klas zodat ze door het raam kunnen zien. Thuis hadden een stevige kartonnen buis over van inpakpapier na de feestdagen. Nou,  1+1 =… yes! Aan de slag!

DIY verrekijker

Eigenlijk kan je op vele manieren een DIY verrekijker maken. Neem bijvoorbeeld lege wc-rolletjes, de overschot van een kartonnen buis, lege kleine flesjes enz… Alles waardoor je kan zien en wat op een buis lijkt is goed. Neem een lijmpistool bij de hand… Ik raad écht een degelijk lijmpistool aan, sinds ik dat gebruik ging er echt een hele knutselwereld open. Kleef de twee rolletjes of buizen aan elkaar en versieren maar.

DB8B2B78 7493 4551 9377 894306DD3B6B - DIY // Een verrekijker van restmaterialen

64B2AD6E B4F1 4391 A119 6511CAD0FF31 - DIY // Een verrekijker van restmaterialen

F43C0E9A 4130 4BBE BEE4 EBAA6DD343C6 - DIY // Een verrekijker van restmaterialen

Laat de fantasie werken

Je kan je DIY verrekijker werkelijk maken zoals jij wil. Ik ben erge voorstander van eigen fantasie. Wat ik altijd doe zijn alle mogelijke knutselspullen nemen die V. mag gebruiken en uitstallen. Ik begeleid hem natuurlijk maar ik laat zijn fantasie de vrije loop. Nadoen kunnen de meesten, maar je eigen keuzes maken is zeker zo belangrijk. Je gaat versteld staan van wat die kinderen allemaal maken.

lees ook: 5x een vaderdagcadeau knutselen

873C6A20 7ED2 4821 94BD 819BE6DD9AEA - DIY // Een verrekijker van restmaterialen

E342AFFE 8513 4667 87A1 5D87D156BD39 - DIY // Een verrekijker van restmaterialen

Onze bling bling verrekijker

Ik vertel je graag hoe wij onze bling bling verrekijker maakten. De grote stevige buis sneden we in stukjes die allemaal even groot waren. Daarna spoten we ze met een spuitbus goud en nadien kleefden we de rolletjes aan elkaar. Eigenlijk kan je beter eerst de rolletjes aan elkaar lijmen en dan spuiten, zodat de lijm niet meer zichtbaar is. Je spuit de lijm dan mee goud. Maar goed, zo kon het ook. Daarna zochten we mooie pareltjes uit en kleefden die op de DIY verrekijker. Ik spoot de lijm en Vince kleefde. Want met een lijmpistool werken heeft 1 nadeel voor kleinere kinderen: het is warm. Toch vind ik dit de meest effectieve manier om iets stevig te lijmen. Wij kleefden ook tape aan de uiteinden. Omdat we dat mooi vinden en omdat het de randen wat verstevigd en afwerkt. Ik gebruikte kabeltape. Van een oud zakje haalde ik de koordjes eraf en bevestigde ze aan de verrekijker. Zo makkelijk was dat.

lees ook: knutselen met kleine kinderen doe je zo

 

C46C8573 A56C 41E5 AF42 4D7EB7263F08 - DIY // Een verrekijker van restmaterialen

 

Restmaterialen gebruiken

Ik hou alles bij tegenwoordig in dozen: restjes papier, karton, rolletjes, houten bakjes, koord enz… Dat komt tijdens het knutselen altijd van pas. En zeg nu zelf… hoe cool is deze DIY verrekijker? V. nam hem de dag nadien mee naar zijn klas om hem trots te tonen. Wedden dat de andere kinderen er nu ook eentje willen maken? Het is niet eens zo moeilijk en je hebt een woensdagnamiddag of druilerige dag gevuld.

Pin it

Leuk idee? Pin het op Pinterest! Nog op zoek naar leuke ideetjes? Volg ons dan ook op Instagram met hashtag #unicornsandfairytalescrafts 

20x originele 8 2 - DIY // Een verrekijker van restmaterialen

Genieten jullie ook zo van het knutselen met jullie kids? Wat vind je van onze DIY verrekijker? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply