Unicorns & Fairytales
herbruikbare schrift - unicorns & Fairytales
duurzaam kopen Duurzaam leven Duurzaamheid My life Onderwijs Winactie & Give away

Duurzame musthave: een herbruikbare notitieschrift & WIN

Als leerkracht, blogger en fervent schrijver gebruik ik massa’s bladeren. Notities nemen, oefenblaadjes invullen, kladblaadjes gebruiken… Ze vliegen je om de oren. Maar wat nou als je een herbruikbare schrift zou hebben? Dit hoort in ieder geval zeker bij mijn zoektocht naar duurzamer leven. Toen ik correctbook leerde kennen, vroegen ze of ik zo’n uitwisbare notitieblok eens wou uittesten en mee hun verhaal wou delen. Ook hun inzet voor het goede doel in Afrika, om zo analfabetisme tegen te gaan, vind ik een heel mooi gebaar.

Herbruikbare schrift

Toen ik voor het eerst de herbruikbare schrift zag dacht ik: waarom had ik dit niet eerder? Het is zo handig. Ik heb nu een zwart A5 schriftje dat lijkt op een atomaschrift, ik kan de bladeren herschikken en aanvullen. Ik koos voor een lijntjes vulling in deze uitwisbare notitieblok en de to-do bladen omdat ik dat het meest nodig heb. Ik gebruik het nu enkele maanden en hij blijft netjes! Met de bijbehorende stiften en wisser kan je heel veel doen. Ik neem hem nu overal mee naartoe: meetings, vergaderingen en ik heb hem ook naast mij liggen tijdens het bloggen. Dit hoort zeker bij mijn intenties om duurzamer te zijn.

herbruikbare schrift - unicorns & Fairytales

Gerealiseerd vanuit een mooi idee

Op een vakantie in Zuid-Afrika werd oprichter Sam geconfronteerd met het wereldwijde probleem van analfabetisme. Hij verbaasde zich dat de kinderen niet vroegen naar levensmiddelen zoals eten of kleren. Ze wilden iets heel anders, namelijk pen en papier. Deze kinderen wilden zich ontwikkelen door te leren lezen en schrijven, maar de materialen misten. Schrijfmaterialen die na enige tijd weer op zijn. Met deze gedachten kwam hij terug in Nederland. Er moet schrijfmateriaal komen, dat eindeloos meegaat. Zo ontstond het idee van een herbruikbare schrift die steeds weer opnieuw gebruikt kon worden.

 

Ook in het onderwijs zou dit mooi zijn

Eigenlijk zou iedere leerling zo’n uitwisbare notitieblok moeten hebben die elk jaar opnieuw meegaat. Zo wordt er veel minder papier verspild en kunnen leerlingen zoveel noteren als ze willen. Nadien kunnen ze het uitwissen in plaats van het blaadje weg te gooien en de school moet geen massa’s schriften en notitieblokken aankopen. Veel duurzamer en minder verspilling, is dat niet wat we allemaal willen? Je steunt er trouwens arme kindjes mee in landen die niet zoveel geluk hebben als wij hier in de Westerse Wereld. En kennis is heel belangrijk. Het zal even een investering zijn bij grote aankopen (los kost hij 15 euro ongeveer) , maar de herbruikbare schrift gaat, mits correct gebruik, echt wel heel lang mee. Dat is de bedoeling uiteraard! Misschien kunnen de studenten die nu aan het betogen zijn allemaal een schrift aanschaffen en weigeren nog losse blaadjes te gebruiken 😉

lees ook: interessante boeken over duurzaamheid en ouderschap

herbruikbare schrift - unicorns & Fairytales

Correctbook

Mijn herbruikbare schrift komt dus van Correctbook. Op hun website kan je de verschillende soorten en mogelijkheden zien. Ook kan je het mooie verhaal achter het concept lezen en je steunt hierbij niet alleen de kindjes in Afrika, maar ook de planeet. Je vindt ze in verschillende kleuren, formaten en het schrijfgerief dat je erbij kan gebruiken.

[bol_product_links block_id=”bol_5c440e9d403d5_selected-products” products=”9200000094181659,9200000095086057,9200000094181596,9200000094181537,9200000046461121,9200000094329034″ name=”herbruikbare schrift” sub_id=”correctbook” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”601″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

WIN !

Wil jij ook graag een herbruikbare schrift in je bezit hebben? Ik mag van Correctbook een exemplaar weggeven. Kies op hun website uit een A4 of A5 schrift in een kleur naar keuze.

herbruikbare schrift - unicorns & Fairytales

 1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook of andere sociale media of deel dit artikel ergens
 2. Vertel mij waarom jij graag deze uitwisbare notitieblok wil winnen en welk formaat.

WINNAAR IS GRIETJES

 

 


XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

33 Comments

 • Reply
  Juf Tania
  22 januari 2019 at 06:34

  Als leerkracht kan ik hiermee het goede voorbeeld geven aan mijn kids en collega’s. Dit kennen we nog niet en past wel binnen onze visie van natuurschool!

 • Reply
  Hanne
  22 januari 2019 at 06:42

  Ik ben echt een lijstjespersoon! Bedacht gisteren nog dat er toch een alternatief moest zijn voor al mijn papierverspilling. Grote fan dus!

  • Reply
   Katleen Van den bergh
   22 januari 2019 at 08:00

   Ik zou dit graag als zomaarcadeau geven aan een vriendin die al heel veel doet om duurzamer te leven, maar dit nog niet heeft. Ze is ook leerkracht, dus zou zeker van pas komen. Graag een rode A5-schrift.

 • Reply
  Fleur Van Steenkiste
  22 januari 2019 at 06:44

  Ik ben niet zo’n “digitale” madame. Ik hou van dingen op papier zetten. Dat maakt voor mij dingen concreet. Dromen worden uitgewerkt en uitgeschreven en zo deeltje per deeltje gerealiseerd maar ook boodschappenlijstjes, spaarplannen, kalenders en agenda’s worden hier nog steeds op papier bijgehouden. Dit duurzamer alternatief komt dus zeker van pas! Kan ik eindelijk duurzamer dromen verwezenlijken en reisjes plannen 🤗

 • Reply
  Evi Van Noten
  22 januari 2019 at 07:00

  Elke week maak ik een weekplanning voor het eten thuis (dat is al 1 blad). Een to do lijstje thuis (blad 2). Een to do lijstje in de klas (blad 3). Een lijstje voor de winkel (blad 4). En dan nog de eindeloze dingen die je even moet neerkribbelen. Kortom er zouden heel wat bomen uitgespaard blijven op lange termijn, ik ben fan!

 • Reply
  Sarah
  22 januari 2019 at 07:15

  Oh ik doe ook graag mee! Lijkt me ideaal om observaties bij te houden van kinderen in de klas.

 • Reply
  Shanna
  22 januari 2019 at 07:54

  Ik zou dit heel graag winnen! Om een nieuw project te starten zou dit goed v pas komen! En ik hou
  Er toch van om overzicht op papier te hebben i.p.v. in de gsm

 • Reply
  Ingrid Fe
  22 januari 2019 at 08:19

  Deze zou super handig zijn, voor mijn man die freelance reporter is. En zo heel vaak noties moet nemen. En daardoor veel blaadjes nog heeft, die achteraf in de papierbak belanden.

  • Reply
   Ingrid Fe
   22 januari 2019 at 08:22

   Oeps vergeten. Graag A5 formaat. (Handig om lee te nemen) Kleur doet er niet echt toe.

 • Reply
  kathleen
  22 januari 2019 at 08:43

  Dit lijkt me zeer handig en milieuvriendelijk! Het bespaart ook veel opbergruimte want je hebt er maar 1 nodig 😋

 • Reply
  kathleen
  22 januari 2019 at 08:46

  en ik zou dit gebruiken om mijn eetdagboek bij te houden! A5 zou daarvoor ideaal zijn!

 • Reply
  Dorien Haazen
  22 januari 2019 at 08:48

  Op mijn werk moet ik eindeloos notities nemen die niet bijgehouden moeten worden… bij telefoongesprekken, vragen in een vergadering, problemen tijdens toezicht, … allemaal om het één dag of een paar dagen bij te houden en dan weg te gooien. Jammer genoeg heb ik dit schooljaar al 14% van een boom “opgebruikt” (wij hebben daar een heel confronterend overzichtje van via papercut). Ik zou dus dolgraag dat getalletje willen doen verdwijnen. En dat zou al goed kunnen met een A5 yellow correctbook!

 • Reply
  Patricia lubbertje
  22 januari 2019 at 09:41

  Wij zijn thuis veel bezig met duurzamer leven en willen dit onze kinderen ook graag meegeven.
  Zo’n notitieblok is dan natuurlijk wel erg handig en verantwoord. Ik maak graag kans op een A5 formaat. Daar doe ik mijn vrouw (de planner van ons 2) een grot plezier mee. Groen of blauw, maar ook roze, daar is ze dol op.

 • Reply
  Sanne Moonen
  22 januari 2019 at 10:01

  Als juf maak ik heel veel aantekeningen!! Heel graag dus… en goed voorbeeld doet goed volgen!

 • Reply
  Helena
  22 januari 2019 at 10:05

  Lijkt mij superhandig, alles in één schrift. Verwijderen, in plaats van doorhalen, wat nodig is, geen pagina’s uitscheuren, geen papierverspilling, één maal aankopen, … voor mij, alleen maar voordelen. Ik maak graag kans op een A5 formaat

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  22 januari 2019 at 12:50

  Een A5-exemplaar lijkt mij superhandig! Zowel op het werk, als voor boodschappenlijstjes, naaiplannen, …

 • Reply
  An Smets
  22 januari 2019 at 12:59

  Zo’n boekje lijkt me de oplossing voor mijn vergeetachtigheid en de combinatie gezin met kleine kinderen en als leerkracht. Graag een fel kleurtje en A6 formaat dan vind ik het snel terug in mijn handtas.
  Herbruikbare dingen daar ben ik helemaal voor!!!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  22 januari 2019 at 16:15

  Wat een leuk idee zeg! Ik gebruik nu altijd een Moleskine maar zo’n boekje is erg leuk.

 • Reply
  jacqueline
  22 januari 2019 at 18:04

  graag a5 formaat, kan gemakkelijk in handtas. ik zou dit gebruiken onder andere voor mijn wekelijkse boodschappenlijst, enkele zaken die ik niet mag vergeten… allemaal zaken die op hetzelfde papier kunnen geschreven worden in de toekomst dankzij dit Correctbook!

 • Reply
  Ingrid Van Hollebeke
  23 januari 2019 at 07:06

  Ik ga voor het A5 formaat,zwart,kan ik het altijd bij me hebben en niet meer moeten zoeken naar alle geschreven blaadjes,das heel leuke uitvinding 😀

 • Reply
  Caro
  23 januari 2019 at 12:45

  Leuk, zo’n groene winactie! Op het werk probeer ik steeds kladpapier te gebruiken wanneer ik notities maak. Vervelend is dat je dan constant met losse blaadjes zit en met zo’n gebundeld, duurzaam en herbruikbaar schrift als een Correctbook zou dat voorgoed verleden tijd zijn. Ik ben fan!

 • Reply
  Joke
  23 januari 2019 at 14:13

  Waauw, super leuk! Dit wil ik wel winnen!
  Elke dag bezig voor nieuwe ideetjes in de kleuterklas. Soms ben ik te euforisch en is niet alles realiseerbaar in de klas. Dromen mag, toch?
  Selecteren zonder te veel krabbels, hoe handig is da??

 • Reply
  bé vermeiren
  23 januari 2019 at 15:55

  Superidee: voor mijn weekplanning, weekmenu, boodschappenlijstje, to-dolijstjes, enz., enz.

  • Reply
   bé vermeiren
   23 januari 2019 at 15:57

   Oja een A5je zou heel handig zijn voor in mijn handtas…

 • Reply
  Jikke
  23 januari 2019 at 19:14

  Super handig! Ik zou erg graag 1 willen winnen in A5 formaat. Eens kijken of ik dan mijn school zo ver kan krijgen dat we dit gaan gebruiken bij rekenonderwijs. Nu werken leerlingen op Chromebooks en met een uitrekenschrift. Dit is veel duurzamer.

 • Reply
  Noortje
  23 januari 2019 at 20:53

  Ik maak voor 101 dingen een lijstje en probeer zoveel mogelijk kladpapier te gebruiken, maar dit is gewoonweg veel ecologischer! Geen afval meer 🙂 Mijn doel in 2019 is dan ook om ons afval drastisch te verminderen. Zo heb ik ook al herbruikbare groeten- en fruitzakjes in huis gehaald. Met een A5-schriftje zou ik in ieder geval wat papier kunnen besparen en zoonlief kan dat wel gebruiken om te kliederen

 • Reply
  Marian B
  24 januari 2019 at 10:27

  Ik ben juf en dit lijkt mij erg handig voor mijn to do lijstjes. A5 lijkt mij wel een handig formaat. Ik word vrolijk van roze dus die kleur mag het worden. Zou inderdaad ook erg handig zijn voor de leerlingen, en duurzamer .

 • Reply
  LIesbeth
  24 januari 2019 at 19:42

  Wat een goed idee. Als leerkracht werk ik in de klas al met wisbordjes met de kinderen in plaats van alles op blaadjes of in schriften schrijven! Dit zou een ideale vervanging van mijn to do lis zijn die overal mee naar toe gaat! Heel graag een roze in A5 formaat voor de juf!

 • Reply
  Veerle Dejaegher
  25 januari 2019 at 07:02

  Ik doe graag mee voor mijn studerende dochter. Ze heeftl haar Bachelor Chemie behaad en doet nu verder om ook nog haar Master Bio-chemie en Bio-technologie te behalen. Na dit jaar nog 2 jaar te gaan, dus kan nog héél wat papier besparen met zo’n schriftje.

 • Reply
  Els Warlop
  25 januari 2019 at 17:40

  Graag wil ik zo’n schriftje voor mijn lieve dochter. Ze is verslingerd aan schriftjes, dit zou ze dus een fantastisch kadootje vinden.
  Duimen maar;

 • Reply
  leen
  26 januari 2019 at 20:03

  Topuitvinding!
  Een jaar geleden maakten wij onze zolder leeg. Daar stonden dozen vol met schriften van onze 4 kinderen (lagere, middelbare en hoge school!) én ook nog van de schooltijd van echtgenoot en mezelf. Uit al die schriften scheurde ik de lege, ongebruikte bladzijden. Onvoorstelbaar hoeveel dat is. Nochtans werden deze schriften aangekocht zoals aangegeven door de school/leerkrachten.
  Wij gebruiken deze nu voor alles wat we moeten schrijven, zelfs mijn notities en planningen in de academie komen op blaadjes papier van soms wel 40 jaar oud!
  . Wij hoeven de eerste jaren geen schriftjes meer aan te kopen…

 • Reply
  Lifestyle Mommy's ~ Linda Raaijmakers
  26 januari 2019 at 20:27

  Heel graag A5 zodat ik altijd en overal kan brainstormen voor mijn blogideeen 😍

 • Reply
  Rebecca
  27 januari 2019 at 10:18

  Ik ben een ‘plakbriefjestype’. Ik schrijf iets op en gooi het weg als ik ermee klaar ben. Mijn bureau en computer hangen er vol van.
  Met jouw systeem valt er dus niets meer weg te gooien! Zwarte A5 zou dus goed van pas komen 🤗

Leave a Reply