Unicorns & Fairytales
betaalkaart voor kinderen - unicorns & fairytales
moederschap My life

De eerste betaalkaart voor je tiener? Yes! En jij kan monitoren via de app RISE…

We leven in een maatschappij waar we tegenwoordig bijna allen betalen via een app of bankkaart. Kinderen leren al van kleins af aan omgaan met geld en zien ons betalen met allerlei middelen. Ze spelen het thuis en op school na, de speelgoedkassa’s bevatten ook een bankkaart naast centjes en briefjes en in de schoolboeken leren ze rekenen met geld. Maar wanneer geven we onze kinderen nu hun eigen bankkaart? En hoe kunnen we dat op een verantwoorde manier doen? Wel, er is nu de RISE betaalkaart en bijbehorende RISE APP voor kinderen, waarmee tieners hun eerste stapjes in de digitale betaalwereld kunnen zetten.

Een betaalkaart voor kinderen

Met Rise, de betaalkaart en bijbehorende app voor kinderen kunnen ze zelf hun zakgeld besteden aan spullen die ze nodig achten. Natuurlijk denk je dan meteen: oh jeetje, ze gaan massa’s geld uitgeven… Nee hoor, geen paniek, dankij de app die gelinkt is aan het account van je kind, kan jij zelf alles mee monitoren. Het is dan ook de bedoeling dat dit samen opgestart wordt en dat erover gesproken wordt. Je kan samen bijvoorbeeld een zakgeldcontract opstellen. 

In de RISE app kan jij als ouder centen storten dat op hun betaalkaart komt, limieten vastleggen en samen in de app doelen opstellen. Zo leert je kind veilig omgaan met geld, kan je zien welke uitgaven hij heeft gemaakt en kan je hem leren sparen. Betalen kan dan met de kaart en wat is nu leuker dan je eigen bankkaart hebben? Hij ziet er ook erg leuk uit trouwens.

Zo kunnen kinderen een spaardoel voorop stellen in de app en daar steeds geld naar storten. Ook jij kan dit doen. Zo zien ze hun doel steeds dichterbij komen. Op die manier leer je kinderen spaarzaam omgaan met de gekregen centen. Misschien gaan ze wel twee keer nadenken voor ze iets kopen omdat ze aan het sparen zijn voor iets anders. Ook jij kan dan mee in gesprek gaan. Leren omgaan met geld en afwegen of ze écht iets nodig hebben is broodnodig. 

DOWNLOAD HET ZAKGELDCONTRACT

De RISE app

Met de RISE bankkaart voor tieners leren ze ook via de RISE APP zo een overzicht bewaren van hun uitgaven. Jij als ouder kan meldingen inschakelen en dan krijg je een bericht als ze betaald hebben met de kaart. Handig voor het begin. Al vind ik persoonlijk wel dat de kinderen hiervan sowieso op de hoogte moeten zijn. Praat voldoende met je kinderen over omgaan met geld. Waarvoor gebruiken ze de kaart wel en waarvoor niet? Gaan ze sparen voor iets? Hoeveel krijgen ze per week/maand? Je kan de kinderen ook belonen als ze gespaard hebben voor iets of hun verjaardagscadeau erop zetten. Kortom, je kinderen worden groot en gaan om met een kaart op een veilige manier!

De kaart kost 2,99 euro per kind, per maand. Vanaf 10 jaar !

Alle info op hun website! 

Meer over omgaan met geld

Spelenderwijs omgaan met geld bij kleuters: 10 leuke tips

Educatieve tips voor thuis en in de klas over omgaan met geld

Zo leren wij onze kinderen sparen en leren we ze de waarde van geld!

 

XOXO Nathalie 

Dit artikel was een samenwerking met RISE. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply