Unicorns & Fairytales
IMG 3450 2 - 10 handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben
moederschap Personal

10 handige “Mommy hacks” die je moet gezien hebben

Je kent dat wel. De ochtendrush, het avondritueel, alles op tijd zien klaar te krijgen. Naast moeder ook nog vrouw zijn en je sociale contacten onderhouden. Life as a mom. Het is niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet als je twee kinderen (of meer) hebt. Ik vond het al moeilijk met 1 kind. Maar ik heb wel enkele Mommy hacks die ik ontdekt heb. Benieuwd? Deel twee is ook al in de maak.

1>> Kledij voor een hele week

We trappen af met de eerste reeks van de mommy hacks met een zeer handige tip. Ik heb een ladekastje gekocht waar ik de dagen van de week heb opgeplakt. Ik zorg ervoor dat er in elke lade een setje ondergoed, sokjes en een outfitje steekt. Zo moet ik ’s morgens niet voor de kast staan maar kan ik alles gewoon in 1 keer nemen. In het weekend vul ik het allemaal weer. Zo kan ik goed nadenken over de combinaties. Indien Vince zijn outfit van de vorige dag nog kan aandoen omdat het écht niet vuil is, dan laat ik het outfitje van die dag er gewoon insteken. Dit heb ik ook voor Lex.

2>>Geen verloren sokken meer

Aan je wasmand kan je een zakje hangen waar je sokken en kleine prullen insteekt zoals krabwantjes. Zo houd ik ze hopelijk eens een keer samen want het aantal eenzame sokken die hier in huis ronddwalen is enorm. Geen idee waar ze altijd naar toe zijn maar toch is het zo.

3>>Een relax app voor de baby (of elektrische tandenborstel)

Je vindt in de App Store veel relaxing sounds voor je baby. Van klassieke muziek, tot white noise. Yup deze hebben wij enorm veel moeten gebruiken de eerste maanden. Geluiden zoals een stofzuiger, zoemer, douche, … Lex zijn favoriet was de stofzuiger. Oh boy… De elektrische tandenborstel is een truc dat we van de dokter kregen. Door dat zoemende geluid werd / wordt hij rustig en valt hij beter in slaap. Wij gebruiken het nog steeds…

4>>Babysit app

Wist je dat er ook Babysit apps zijn? Je vindt er de dichtstbijzijnde babysitters en hebt toegang tot hun informatie. Je ziet ook meteen hun leeftijd, ervaring en uurloon. Handig! Een van die handige apps is Sitterfix. De babysitters zijn verzekerd via KBC, je betaalt dit eigenlijk mee per beurt. Handig, meteen verzekerd.

5>>Cocobelt

Vind jij het ook heel zwaar om een autostoeltje te dragen? De Cocobelt ondersteunt en zorgt ervoor dat je geholpen wordt. Je draagt dan de autostoel met veel hulp!

baby wellness - unicorns & fairytales

6>> WC rolletjes voor kabels

Kabels ook altijd kwijt of door elkaar? Rol ze op en steek ze in een WC-rolletje. Je kan dan op het rolletje de beschrijving of naam zetten van de soort kabel en voor wat het dient. Je raakt ze niet zo makkelijk meer kwijt.

7> SOS armband of tijdelijke tattoo bij een uitstap

Ga je op uitstap op een drukke plek? Dan kan het wel eens gebeuren dat je kind verloren loopt. Met een tijdelijke SOS tattoo of armbandje met gegevens op kan dat al een heel stuk veiliger verlopen. Een SOS bandje is makkelijk zelf te maken.

8> Soepmaker

Wij lusten heel graag soep maar jammer genoeg ben ik niet zo geduldig. Gelukkig kreeg ik een DOMO soepmaker. In 20 minuutjes heb je heerlijke soep. Je kan ook kiezen of je voor volledig blenden gaat of dat er nog stukjes groenten mogen inzitten. De soepmaker is ook ideaal om groentesapjes, fruitsapjes en babyvoeding in te bereiden. Alles gebeurt in de soepmaker: je gooit enkel de ingrediënten erin, kiest het programma en na een bepaalde tijd is alles klaar. Smullen maar!

mommy hacks - unicorns & fairytales

9> Nooit meer schoenen aan de verkeerde voet

Leert je kind zelf zijn schoenen aan te doen of heeft je kind het lastig met het onderscheiden van links en rechts? Dan kunnen stickers jouw kind helpen. Neem een grote sticker van bijvoorbeeld een dier en knip hem middendoor. Kleef de linkerhelft in de linkerschoen en de rechterhelft in de rechterschoen. Zo gaat jouw kind zijn schoenen juist klaarzetten.  Je kan ook speciale schoenstickers gebruiken die blijven kleven in schoenen.

lees ook: naamstickers

10> Window Jet

Ruiten poetsen een vervelend werkje? Yup! Maar niet met de Window Jet. Ik wou hem wel eens testen want ik en ramen poetsen… Ik testte de Window Jet en was eigenlijk heel verbaasd. Het werkt dus echt! Je kuist de ramen af met een microvezeldoek en water en neemt ze dan af met deze elektrische aftrekker. Voor glanzende ramen, gebruik je eerst de aparte spuitfles en nadien de microfiber doek. De antibacteriële watertank neemt het vuile water op en voorkomt dat het op vensterbanken of vloeren valt – zodat het proper maken van de ramen ook proper gebeurt. Heel erg handig en snel. als je hem volledig oplaadt kan je er 45 minuten mee werken. Die blijft bij mij 🙂 Ook Vince wou meehelpen 😉

mommy hacks - unicorns & fairytales mommy hacks - unicorns & fairytales mommy hacks - unicorns & fairytales

Pinnen?

handige mommy hacks - unicorns & fairytales

Welke mommy hacks kan jij mij aanraden? Binnenkort deel 2 ! 

XOXO Nathalie

 

pinit fg en rect red 28 - 10 handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Rose
  5 december 2017 at 09:31

  Na een nacht zoals die van gisteren, ga ik toch eens in de App Store neuzen… Zou er ook een relax-app voor de mama zijn?
  Voor de ramen hebben wij Optidee, gewoon twee doeken en je bent klaar. Geen product of elektriciteit nodig. En zelfs zonder aftrekker heb je geen strepen! Zeker een aanrader!
  O, en onze sokken gaan verloren nog voor ze de wasmachine raken… misschien is velcro aan de onderkant van de voetjes een idee… 😉

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Cadeautjesmaand! December is dé cadeautjesmaand. Op de duur zie je de bomen niet meer door het bos. Gelukkig zijn er...

Sluiten