Unicorns & Fairytales
mommy hacks - unicorns & fairytales
moederschap Personal

Handige “Mommy hacks” die je moet gezien hebben

Je kent dat wel. De ochtendrush, het avondritueel, alles op tijd zien klaar te krijgen. Naast moeder ook nog vrouw zijn en je sociale contacten onderhouden. Life as a mom. Het is niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet als je (meerdere) kinderen hebt. Maar ik heb wel enkele Mommy hacks die ik ontdekt heb. Benieuwd?

Mommy hacks?

Het is dan wel een Engels woord, mommy hacks zijn er om gebruikt te worden. Generaties lang hebben ouders zich handige hulpmiddelen of trucjes aangeleerd om het ouderschap soms makkelijker te maken hahaha. Heb je deze al gezien? Heb je er zelf ook? Laat het mij dan weten in de comments. Zo kunnen we het elkaar makkelijker maken.

1. Kledij voor een hele week

We trappen de mommy hacks af met een zeer handige tip. Ik heb een ladekastje gekocht waar ik de dagen van de week heb opgeplakt. Ik zorg ervoor dat er in elke lade een setje ondergoed, sokjes en een outfitje steekt. Zo moet ik ‘s morgens niet voor de kast staan maar kan ik alles gewoon in 1 keer nemen. In het weekend vul ik het allemaal weer. Zo kan ik goed nadenken over de combinaties. Indien Vince zijn outfit van de vorige dag nog kan aandoen omdat het écht niet vuil is, dan laat ik het outfitje van die dag er gewoon insteken. Dit heb ik ook voor beide kinderen.

2. Geen verloren sokken meer

Aan je wasmand kan je een zakje hangen waar je sokken en kleine prullen insteekt zoals krabwantjes. Zo houd ik ze hopelijk eens een keer samen want het aantal eenzame sokken die hier in huis ronddwalen is enorm. Geen idee waar ze altijd naar toe zijn maar toch is het zo.

3. Een supersnelle fiets -of bandenpomp

Wij hebben een hele handige elektrische pomp, de EASY PUMP van Bosch! Ideaal om banden op te pompen van fietsen, brommers en zelfs auto’s! Je stelt op voorhand het aantal BAR in en GAAN! Je hoeft niet meer eindeloos te liggen pompen. Het gaat vanzelf. Hij is oplaadbaar. Het is een accupomp die toepasbaar is voor een breed scala aan alledaagse toepassingen. Dankzij de compacte vorm kan de pomp gemakkelijk opgeborgen worden in je auto of je kan hem meenemen in je rugzak voor gebruik onderweg. Het digitale schermdisplay maakt de pomp eenvoudig in gebruik en laat toe om de luchttoevoer te regelen en controleren. De autostop-technologie schakelt motor en pomp automatisch uit wanneer de schakelaar op het apparaat wordt losgelaten.

lees ook: Zo waren de eerste maanden met de bakfiets

IMG 9431 jpg 768x1024 - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben IMG 9443 772x1024 - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben

 

4. Babysit app

Wist je dat er ook Babysit apps zijn? Je vindt er de dichtstbijzijnde babysitters en hebt toegang tot hun informatie. Je ziet ook meteen hun leeftijd, ervaring en uurloon. Handig! De babysits zijn meteen ook verzekerd en je vindt er meestal nog last minute.

5. Cocobelt

Vind jij het ook heel zwaar om een autostoeltje te dragen? De Cocobelt ondersteunt en zorgt ervoor dat je geholpen wordt. Je draagt dan de autostoel met veel hulp!

lees ook: 25+ leuke (originele) kraamcadeaus waarmee je gaat scoren

FullSizeRender 786 - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben

6. WC rolletjes voor kabels

Kabels ook altijd kwijt of door elkaar? Rol ze op en steek ze in een WC-rolletje. Je kan dan op het rolletje de beschrijving of naam zetten van de soort kabel en voor wat het dient. Je raakt ze niet zo makkelijk meer kwijt. Een van de mommy hacks die ik zelf toch beter zou moeten opvolgen want ik heb nog steeds last van kabels…

7. SOS armband of tijdelijke tattoo bij een uitstap

Ga je op uitstap op een drukke plek? Dan kan het wel eens gebeuren dat je kind verloren loopt. Met een tijdelijke SOS tattoo of armbandje met gegevens op kan dat al een heel stuk veiliger verlopen. Een SOS bandje is makkelijk zelf te maken.

8. Soepmaker

Wij lusten heel graag soep maar jammer genoeg ben ik niet zo geduldig. Gelukkig kreeg ik een DOMO soepmaker. In 20 minuutjes heb je heerlijke soep. Je kan ook kiezen of je voor volledig blenden gaat of dat er nog stukjes groenten mogen inzitten. De soepmaker is ook ideaal om groentesapjes, fruitsapjes en babyvoeding in te bereiden. Alles gebeurt in de soepmaker: je gooit enkel de ingrediënten erin, kiest het programma en na een bepaalde tijd is alles klaar. Smullen maar!

831270BE 14C8 4EB1 BD99 36FA47BC55E6 - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben

9. Nooit meer schoenen aan de verkeerde voet

Leert je kind zelf zijn schoenen aan te doen of heeft je kind het lastig met het onderscheiden van links en rechts? Dan kunnen stickers jouw kind helpen. Neem een grote sticker van bijvoorbeeld een dier en knip hem middendoor. Kleef de linkerhelft in de linkerschoen en de rechterhelft in de rechterschoen. Zo gaat jouw kind zijn schoenen juist klaarzetten.  Je kan ook speciale schoenstickers gebruiken die blijven kleven in schoenen.

lees ook: naamstickers

10. Window Jet

Ruiten poetsen een vervelend werkje? Yup! Maar niet met de Window Jet. Ik wou hem wel eens testen want ik en ramen poetsen… Ik testte de Window Jet en was eigenlijk heel verbaasd. Het werkt dus echt! Je kuist de ramen af met een microvezeldoek en water en neemt ze dan af met deze elektrische aftrekker. Voor glanzende ramen, gebruik je eerst de aparte spuitfles en nadien de microfiber doek. De antibacteriële watertank neemt het vuile water op en voorkomt dat het op vensterbanken of vloeren valt – zodat het proper maken van de ramen ook proper gebeurt. Heel erg handig en snel. als je hem volledig oplaadt kan je er 45 minuten mee werken. Die blijft bij mij 🙂 Ook Vince wou meehelpen 😉

F7A7D8E9 E19F 4285 874B F09DC6A7B3D7 - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben 418CE6D4 C884 4FD0 9822 1AAFE18C9773 - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben 79FBC429 876C 4460 9017 E57B37D94221 - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben

11. Multifunctionele snelbinders

Plaats tekort? Jij kan gemakkelijk iets samenbinden of ergens aanbinden met de Ball Bungees van Master Lock. Ik kreeg ze opgestuurd en was er meteen fan van. Geen gesukkel met knopen maken of iets ergens aan vastbinden maar gewoon een simpele handeling. Zo bind jij je yoga matje handig bij elkaar en aan je rugzak, of je matje tijdens het kamperen, je picknickkleed wanneer je met je familie gaat genieten van de zon en zo kan ik nog vele voorbeelden geven. In een potje zitten verschillende lengtes zodat je de juiste kan kiezen.

F4BB14A8 9C57 416C 8BDA 1224D3FA3B0E 741x1024 - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben 9862FE69 8C81 4CBA 92EE F478EED9A6F5 768x1024 - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben

12. Glitters weg in no time

Wij hebben 100 van die rolletjes om pluisjes van kledij te rollen. Maar euh… ook handig voor glitters en restjes op de grond hoor. 😉 Proberen maar. Weg glitters. Volgende keer meteen maar 200 stuks kopen hé.

glitter roller - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben

13. Hangmat rond te tafel

Oh ja, mijn kind heeft het plezier van tenten bouwen ontdekt. Wil je hem laten chillen of wenst hij een hangmat? Neem een groot laken, knoop dat rond te tafel en onderaan kan hij bengelen. Hopelijk valt hij in slaap en kan jij even relaxen haha. Wel een stevige knoop maken hé 😉

14. Leer je kind plassen met stickers

Ben je het staand plassen aan het oefenen maar lukt het mikken nog niet zo goed? Probeer dan de plasstickers van Invented4kids die verkleuren wanneer je erop plast. Ze zullen deze keer wel IN de pot mikken denk ik.Wie heeft er een punt? Jij of je kind?

lees ook: ABC van zindelijkheidstraining met tips

FullSizeRender 651 - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben

FullSizeRender 652 - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben

15. Toiletpapier aanduiden

Gebruikt je kind teveel papier? Of ben JIJ het stiekem die teveel gebruikt? Dat kan je oplossen op een leuke manier. Je duidt  de hoeveelheid aan en ze mogen er niet voorbij… 3 velletjes? Of twee niveaus…

C4283281 4F58 4128 AA85 DAE9A87755CF - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben

16. Monster Spray

Is je kind bang van monsters? Gebruik dan een plantenspuit, doe er wat water in, laat je kind een mooi etiket maken en spray de monsters weg. Hier was het na enkele dagen helemaal opgelost.

17. Circle with Disney

Wil je het computergebruik thuis managen? Wil je graag je kinderen beschermen tegen ongewenste content, een limiet instellen of zelfs de apparaten laten gaan slapen? Dat kan allemaal met de CIRCLE with Disney en de bijbehorende app. Maak goede afspraken met je familieleden zodat ze niet uit de lucht komen gevallen. Je kan ook zien hoe lang de personen op internet hebben gezeten. Oké, het klinkt misschien alsof er geen privacy niet meer is maar dat is niet zo. Het is gewoon een controle voor je kinderen. Vaak hebben ouders iets te weinig controle over het internetgebruik en opgepast, het lijkt niet zo maar het is toch een wereld apart, zeker voor kinderen.

448EA48B 31FA 4962 B9FF E27F3A1188F8 - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben

18. Elastiekje

Neemt je kind teveel handcrème of handzeep? Bind een elastieke onderaan het pompje waardoor er minder uitkomt per keer. Je kan het zelf even testen. Zo zal er minder zeep voor die kleine handjes zijn en zo besparen we weer wat meer!

lees ook: tips om milieubewust op te voeden

19. Handig toilet

Van plan om een nieuw toilet te installeren? Kies dan meteen voor rimfree, een toilet zonder spoelranden. Veel hygiënischer want er kan geen vuil onder blijven zitten! Kleine kindjes plassen vaak tegen de randen of zelfs tussen het toilet.

Plaats genoeg in huis? Kies dan voor een kindertoilet of kindermeubel. Zo leren ze al vlug zelfstandig te zijn. Hoe leuk zou het zijn moesten ze hun eigen toilet hebben?

Ook kan je speciale kranen (die veel leuke zijn als de onze) laten installeren. Ze zijn nog veiliger ook! Ik zou dit wel aan het bad willen. Vince grijpt graag naar de douchekop.

4BAM M2 D3 3 - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben KIND M20 D05MM - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben

20. Filmpje over mommy hacks tijdens knutselen

Oh ja, Vince houdt van knutselen dus zeer handig voor mij… er staan een heleboel handige tips in. Zeker de moeite om eens te kijken.

Niet vergeten? Pinnen!

Wil je deze blogpost onthouden en bewaren? Pin hem dan op je Pinterest Bord.

oatmeal cookies 4 1 - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben

Hebben jullie nog mommy hacks die je MOET gezien hebben? 

X0X0 Nathalie

Pinnen?

Vind je deze mommy hacks de moeite waar? Pin ze dan op Pinterest.

20x originele 42 2 683x1024 - Handige "Mommy hacks" die je moet gezien hebben

 Welke mommy hacks kan jij mij aanraden? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Rose
  5 december 2017 at 09:31

  Na een nacht zoals die van gisteren, ga ik toch eens in de App Store neuzen… Zou er ook een relax-app voor de mama zijn?
  Voor de ramen hebben wij Optidee, gewoon twee doeken en je bent klaar. Geen product of elektriciteit nodig. En zelfs zonder aftrekker heb je geen strepen! Zeker een aanrader!
  O, en onze sokken gaan verloren nog voor ze de wasmachine raken… misschien is velcro aan de onderkant van de voetjes een idee… 😉

Leave a Reply