Unicorns & Fairytales
mommy hacks - unicorns & fairytales
moederschap Personal

Handige “Mommy hacks” die je moet gelezen hebben

Je kent dat wel. De ochtendrush, het avondritueel, alles op tijd zien klaar te krijgen. Naast moeder ook nog vrouw zijn en je sociale contacten onderhouden. Life as a mom. Het is niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet als je (meerdere) kinderen hebt. Maar ik heb wel enkele Mommy hacks die ik ontdekt heb en gebruik. Benieuwd? Here we go… 

Mommy hacks?

Het is dan wel een Engels woord, mommy hacks zijn er om gebruikt te worden. Generaties lang hebben ouders zich handige hulpmiddelen of trucjes aangeleerd om het ouderschap soms makkelijker te maken hahaha. Heb je deze al gezien? Heb je er zelf ook? Laat het mij dan weten in de comments. Zo kunnen we het elkaar makkelijker maken.

1. Kledij voor een hele week

We trappen de mommy hacks af met een zeer handige tip die ik gebruikte toen mijn kinderen wat kleiner waren. Ik had toen een ladekastje met de dagen van de week. Ik zorgde ervoor dat er in elke lade een setje ondergoed, sokjes en een outfitje staken. Zo moest ik ‘s morgens niet voor de kast staan maar kon ik alles gewoon in 1 keer nemen. In het weekend vulde ik het allemaal weer. Zo kon ik goed nadenken over de combinaties. Nu mijn kinderen groter zijn leg ik de avond zelf kledij klaar.

2. Geen verloren sokken meer

Aan je wasmand kan je een zakje hangen waar je sokken en kleine prullen insteekt zoals krabwantjes. Zo houd ik ze hopelijk eens een keer samen want het aantal eenzame sokken die hier in huis ronddwalen is enorm. Geen idee waar ze altijd naar toe zijn maar toch is het zo.

3. Shoppen met korting, een heel jaar door

Tegenwoordig is alles zo duur geworden… Daarom is het wel handig om een verzamel website te hebben met allemaal kortingscodes. Op de website kortingscode.be vind je van allerlei bekende merken en winkels zoals HEMA, Bijenkorf, JBC, Zalando etc , kortingscodes die je kan gebruiken tijdens het afrekenen. Altijd de moeite om eens te zien.

lees ook: Shoppen met korting, een heel jaar door! Enkele tips 🙂

4. Babysit app

Wist je dat er ook Babysit apps zijn? Je vindt er de dichtstbijzijnde babysitters en hebt toegang tot hun informatie. Je ziet ook meteen hun leeftijd, ervaring en uurloon. Handig! De babysits zijn meteen ook verzekerd en je vindt er meestal nog last minute.

5. Cocobelt

Vind jij het ook heel zwaar om een autostoeltje te dragen? De Cocobelt ondersteunt en zorgt ervoor dat je geholpen wordt. Je draagt dan de autostoel met veel hulp! Ik ben heel dankbaar geweest voor dit handige ding!

lees ook: 25+ leuke (originele) kraamcadeaus waarmee je gaat scoren

baby wellness - unicorns & fairytales

6. WC rolletjes voor kabels

Kabels ook altijd kwijt of door elkaar? Rol ze op en steek ze in een WC-rolletje. Je kan dan op het rolletje de beschrijving of naam zetten van de soort kabel en voor wat het dient. Je raakt ze niet zo makkelijk meer kwijt. Een van de mommy hacks die ik zelf toch beter zou moeten opvolgen want ik heb nog steeds last van kabels…

7. SOS armband of tijdelijke tattoo bij een uitstap

Ga je op uitstap op een drukke plek? Dan kan het wel eens gebeuren dat je kind verloren loopt. Met een tijdelijke SOS tattoo of armbandje met gegevens op kan dat al een heel stuk veiliger verlopen. Een SOS bandje is makkelijk zelf te maken.

8. Soepmaker

Wij lusten heel graag soep maar jammer genoeg ben ik niet zo geduldig. Gelukkig kreeg ik een DOMO soepmaker. In 20 minuutjes heb je heerlijke soep. Je kan ook kiezen of je voor volledig blenden gaat of dat er nog stukjes groenten mogen inzitten. De soepmaker is ook ideaal om groentesapjes, fruitsapjes en babyvoeding in te bereiden. Alles gebeurt in de soepmaker: je gooit enkel de ingrediënten erin, kiest het programma en na een bepaalde tijd is alles klaar. Smullen maar!

mommy hacks - unicorns & fairytales

9. Nooit meer schoenen aan de verkeerde voet

Leert je kind zelf zijn schoenen aan te doen of heeft je kind het lastig met het onderscheiden van links en rechts? Dan kunnen stickers jouw kind helpen. Neem een grote sticker van bijvoorbeeld een dier en knip hem middendoor. Kleef de linkerhelft in de linkerschoen en de rechterhelft in de rechterschoen. Zo gaat jouw kind zijn schoenen juist klaarzetten.  Je kan ook speciale schoenstickers gebruiken die blijven kleven in schoenen.

lees ook: naamstickers

10. Glitters weg in no time

Wij hebben 100 van die rolletjes om pluisjes van kledij te rollen. Maar euh… ook handig voor glitters en restjes op de grond hoor. 😉 Proberen maar. Weg glitters. Volgende keer meteen maar 200 stuks kopen hé.

mommy hacks - unicorns & fairytales

11. Hangmat rond de tafel

Oh ja, mijn kind heeft het plezier van tenten bouwen ontdekt. Wil je hem laten chillen of wenst hij een hangmat? Neem een groot laken, knoop dat rond te tafel en onderaan kan hij bengelen. Hopelijk valt hij in slaap en kan jij even relaxen haha. Wel een stevige knoop maken hé 😉

12. Leer je kind plassen met stickers

Ben je het staand plassen aan het oefenen maar lukt het mikken nog niet zo goed? Probeer dan de plasstickers van Invented4kids die verkleuren wanneer je erop plast. Ze zullen deze keer wel IN de pot mikken denk ik.Wie heeft er een punt? Jij of je kind?

lees ook: ABC van zindelijkheidstraining met tips

zindelijkheidstraining - unicorns & fairytales

zindelijkheidstraining - unicorns & fairytales

13. Toiletpapier aanduiden

Gebruikt je kind teveel papier? Of ben JIJ het stiekem die teveel gebruikt? Dat kan je oplossen op een leuke manier. Je duidt  de hoeveelheid aan en ze mogen er niet voorbij… 3 velletjes? Of twee niveaus…

mommy hacks - unicorns & fairytales

14. Monster Spray

Is je kind bang van monsters? Gebruik dan een plantenspuit, doe er wat water in, laat je kind een mooi etiket maken en spray de monsters weg. Hier was het na enkele dagen helemaal opgelost.

lees ook: Het is soms “moeilijk” en eenzaam om hoogsensitief te zijn…

15. Elastiekje

Neemt je kind teveel handcrème of handzeep? Bind een elastieke onderaan het pompje waardoor er minder uitkomt per keer. Je kan het zelf even testen. Zo zal er minder zeep voor die kleine handjes zijn en zo besparen we weer wat meer!

lees ook: tips om milieubewust op te voeden

16. Filmpje over mommy hacks tijdens knutselen

Oh ja, Vince houdt van knutselen dus zeer handig voor mij… er staan een heleboel handige tips in. Zeker de moeite om eens te kijken.

17. Oogschaduw in 1-2-3

Oh ja mama’s … herken je dat? Je wil make-up aandoen maar het moet SNEL SNEL?  Mijn favoriete merk LES COULEURS DE NOIR heeft een handige oogschaduw stick waarmee je, écht waar, in enkele seconden netjes je ogen een kleurtje geeft. Nog wat mascara en DONE!

18. Knuffelsteen

Heb je bange kinderen die niet goed kunnen slapen? Kies met hen een edelsteen uit en geef het elke avond magische krachten. Bij ons werkt dit heel goed! Wij geven er ook een kusje op en stoppen al onze liefde erin! Je kan ook een krachtbrouwsel maken (fizz play) en hun wensen in de steen stoppen.

lees ook: Halloween STEM activiteit: Pumpkin FIZZ

Halloween STEM activiteit - unicorns & fairytales

 

19. Een supersnelle fiets -of bandenpomp

Wij hebben een hele handige elektrische pomp, de EASY PUMP van Bosch! Ideaal om banden op te pompen van fietsen, brommers en zelfs auto’s! Je stelt op voorhand het aantal BAR in en GAAN! Je hoeft niet meer eindeloos te liggen pompen. Het gaat vanzelf. Hij is oplaadbaar. Het is een accupomp die toepasbaar is voor een breed scala aan alledaagse toepassingen. Dankzij de compacte vorm kan de pomp gemakkelijk opgeborgen worden in je auto of je kan hem meenemen in je rugzak voor gebruik onderweg. Het digitale schermdisplay maakt de pomp eenvoudig in gebruik en laat toe om de luchttoevoer te regelen en controleren. De autostop-technologie schakelt motor en pomp automatisch uit wanneer de schakelaar op het apparaat wordt losgelaten.

lees ook: Zo waren de eerste maanden met de bakfiets

20. Kledingstomer

Ik strijk niets meer sinds ik mijn SteamOne kledingstomer  heb. Wat een handig ding is dat !? Ik raad echt iedereen dit aan. Een kreuk in je kledij? Geen probleem want met één beweging met de stomer gaat die eruit.

 

Pinnen?

Vind je deze mommy hacks de moeite waar? Pin ze dan op Pinterest.

mommy hacks - unicorns & fairytales

 Welke mommy hacks kan jij mij aanraden? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Rose
  5 december 2017 at 09:31

  Na een nacht zoals die van gisteren, ga ik toch eens in de App Store neuzen… Zou er ook een relax-app voor de mama zijn?
  Voor de ramen hebben wij Optidee, gewoon twee doeken en je bent klaar. Geen product of elektriciteit nodig. En zelfs zonder aftrekker heb je geen strepen! Zeker een aanrader!
  O, en onze sokken gaan verloren nog voor ze de wasmachine raken… misschien is velcro aan de onderkant van de voetjes een idee… 😉

Leave a Reply