Unicorns & Fairytales
zelf een squishy maken - unicorns & fairytales
My life Sensopatisch speelgoed Spelen

Zelf een squishy maken zonder knoeien? Dat kan met deze handige tool!

Kinderen zijn dol op slijm, squishies, putty en speeldeeg. Het werkt ontprikkelend en is aanstekelijk. Je kan alles zelf maken maar vaak gaat dat gepaard met veel geknoei en geklieder. Helemaal geen probleem als je dat niet zo erg vindt. Wil je toch zelf een squishy maken zonder knoeien? Dan is er nu iets nieuws, ontworpen door BOTI en  ‘Doctor Squish’.

De Doctor Squish Squishy maker

Zelf een squishy maken hoeft met deze tool niet moeilijk te zijn. Je kan er namelijk 3 formaten van Squishy in maken en is zeer gebruiksvriendelijk. Je kiest eerst het formaat van omhulsel en blaast die op door te pompen. Eens opgeblazen rest alleen nog het vullen van jouw eigen squishy: doe er een lepel slijmpoeder in, glitters of confetti en een kleurtje en voilà… je kan hem vullen met water tot bovenaan. Even afknijpen met de speciale sluiting en klaar is kees. Jij hebt in no time zelf een squishy gemaakt…

doctor squishy maker - unicorns & fairytales

Ontprikkelend

Zelf een squishy maken is niet alleen leuk, het bied ook een vorm van ontprikkeling. Kinderen kunnen erin knijpen, focussen op de squishy en verzetten daardoor hun gedachten. Omdat deze knijpballen doorzichtig zijn kunnen ze ook zien wat erin zit. Dubbel zo leuk… en in plaats van er eentje te kopen, kunnen ze hem nu zelf maken en vullen met wat ze maar willen. Je kan het trouwens ook vullen met je eigen slijmmengsel. Je moet alleen zorgen dat er geen lucht meer inzit. 

TIP: na het maken van je eigen squishy kan je best eens testen of er nergens een fit zit. Het kan namelijk altijd wel eens gebeuren dat er een scheurtje in zit.

Hier kan je hem kopen

zelf een squishy maken - unicorns & fairytales

Sensorisch speelgoed

Ben je op zoek naar nog meer dingen die ontprikkelend werken? Dan kan je altijd eens kijken naar mijn Instagram OUT OF THE BOX PLAY ! Onderstaande artikels zijn ook zeker de moeite: 

2 slijmrecepten die niet kunnen mislukken

20+ Verkoelende sensorische wateractiviteiten voor kinderen

Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable!

Sensory Play? It’s easy peasy lemon squizy!

zelf een squishy maken - unicorns & fairytales

Over doctor Squish

Doctor Squish is de nummer 1 squishy Doc op YouTube, TikTok en Instagram – met in totaal meer dan 1 miljard views! Ze maakt allerlei cool DIY-slijm en beoordeelt putty en alles squishiliscious! Maar nu kan jij dus ook in een handomdraai aan de slag gaan 🙂 

Boekentip 

Ik schreef zelf een boek over SPELEN MET KINDEREN. Je krijgt antwoorden op de vraag waarom spelen zo belangrijk is, concrete ideetjes en tips om het toe te passen thuis en in de klas en meer dan 100 activiteiten met telkens nog vele suggesties erbij.  Ook heb je in het boek  QR codes die je exclusieve toegang verlenen tot printables die je meteen kan inzetten! 

Hier kan je hem kopen

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply