Unicorns & Fairytales
parfumfeestje - unicorns & fairytales
My life

Hou eens een parfumfeestje + win

Als je kinderen naar school gaan en ze zijn jarig kan het wel eens zijn dat ze vragen om vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen. Superleuk (en vermoeiend) , maar dat heb je over voor je kind. Het hoeft ook niet altijd duur te zijn. Het kan wél speciaal zijn. Ik heb een leuke tip voor ouders met dochters van 6 tot 12 jaar. Ooit al eens gehoord van een parfumfeestje? Wel, ik organiseerde het als een van de workshops op onze school en er waren 10 kinderen dolblij met hun zelfgemaakte parfumflesje. 

 

Ja hoor, het kan! Een parfumfeestje, als in “zelf een parfum maken”!  Ik schreef al eerder over de producten van Marcia in *dit blogje* Zij is de schrijver van het Mama’s Toverboek waar allerlei tips en natuurlijke middeltjes instaan tegen kwaaltjes en ziektes. Ze heeft nog een tweede passie nl. creatieve kinderfeestjes organiseren. Met hun lekkernijen en setjes geven ze jouw feestje een originele toets.

Parfumset voor 10 of 5 kids

Het begint allemaal met de parfumset die je thuisgestuurd krijgt. Daarin vind je de volgende spullen:

♥ 10 hippe uitnodigingskaarten
♥ glazen parfumflesjes (rollers)
♥ 10 roze parfumdoosjes
♥ 5 geuren op basis van aromatherapie (lavendel, citroen, mandarijn, ylang ylang, grapefruit)
♥ 1 fles basisolie om parfum te maken
♥ 10 gelukspoppetjes voor om de hals van het flesje
♥ 1 buisje roze of paarse glitters om glitterparfum te maken
♥ stickers en linten om het parfumdoosje te versieren
♥ 1 duidelijke beschrijving om parfum te maken met geur- en zintuigspelletjes

 

parfumfeestje - unicorns & fairytales

Deze parfumset is ideaal voor een kinderfeestje of parfumfeestje voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Met de 5 natuurlijke geuren op basis van etherische olie kunnen ze naar hartelust mengen en mixen om zo hun favoriete kinderparfum te creëren. In de parfumset vind je basisolie die met de 5 geuren gemengd wordt. Het lekkerste parfumrecept bestaat uit 1/3 bloemen en 2/3 fruit. Een snufje glitters erbij voor een extra sprankelend kinderparfum. Hang een gelukspoppetje om het flesje voor happiness.

Onze geuren zijn gebaseerd op kinderaromatherapie. Ofwel, we maken gebruik van natuurlijk extracten uit bloemen en fruit, genaamd essentiële/etherische olie. Onze kinderparfum is 100% zacht, mild en verzorgend, zelfs voor de meest gevoelige kinderhuid. Naast de funfactor is zelf parfum maken ook educatief. Kinderaromatherapie is al eeuwen oud en komt uit het Oude Egypte. Daarnaast kunnen kinderen spelenderwijs kennis maken de wondere wereld van geuren. Verras je dochter met een origineel kinderfeestje ‘parfum maken’ met gegarandeerd heel veel parfumpret!

parfumfeestje - unicorns & fairytales

 

Geurenquiz

Op de website van Mooi en machtig kan je meer lezen over dit concept. Ook de reacties en tips van andere mama’s. Je kan ook de geurenquiz downloaden.

Parfum maken

Door bepaalde druppels te mixen krijg je een heel lekkere geur. Zo kunnen de kinderen zelf hun parfum samenstellen. Laat eerst zeker alle geuren eens ruiken op enkele papiertjes. Zo kennen ze hun voorkeuren al. Wanneer ze hun flesje hebben gevuld kunnen ze er ook glitters indoen. Zo krijg je een leuk effect.

Flesjes versieren

Ze kunnen ook eventueel hun flesje versieren met glasverf.

Leuke ideetjes 

Voor meer leuke ideetjes stuur ik je graag door naar *hier* Daar kan je allerlei knutselactiviteiten, recepten en andere activiteiten vinden om een geslaagd kinderfeestje te vinden, met of zonder de producten van Marcia.

 

<<<< WIN WIN WIN >>>>

parfumfeestje - unicorns & fairytales

Wil jij ook een pakket winnen om zelf je parfumfeestje te houden? Dat kan! Je hoeft enkel een leuk bericht achter te laten en het zou natuurlijk leuk zijn moest je mij volgen via Facebook , dan ben je steeds op de hoogte van alle nieuwe blogposts en winacties.

WINNAAR is Cindy Van Gucht

 

Veel succes! 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Joyce
  29 mei 2016 at 15:05

  Wat een leuke set! Dat zou wel iets zijn voor de tuttebelletjes hier 😉
  *zet op inspiratielijstje*

 • Reply
  Liesbeth
  29 mei 2016 at 15:48

  Dat is een leuk pakketje! Superleuk voor als mijn nichtjes bij mij komen logeren! Lekker samen tutten!

 • Reply
  Marijke
  29 mei 2016 at 20:30

  Oh dat lijkt me echt heel leuk voor het feestje van Amber. Ze wordt 9 van de zomer, dus ben nog oo zoek naar iets origineels. Duimen nu dus ?

 • Reply
  Liesbet R
  29 mei 2016 at 21:42

  Dit zou superleuk zijn voor mijn dochtertje haar eerste feestje voor vriendinnetjes voor haar verjaardag deze zomer!

 • Reply
  Jo-Lynn
  30 mei 2016 at 19:49

  Wat een origineel idee! Ik heb hier nog een bon liggen om een persoonlijk parfum te laten maken voor mij, maar het zou niet slecht zijn als ik eerst eens kon oefenen met de kindjes! 🙂

 • Reply
  Joke (Elle et Moi)
  30 mei 2016 at 20:04

  Dochterlief wordt 9 deze zomer en ik had nog geen inspiratie voor een leuk feestje. Dit lijkt me echt fantastisch om te doen met de meiden!

 • Reply
  Lise
  31 mei 2016 at 13:46

  Mijn meisje is een echt ‘meisje-meisje’. Ze is dus dol op dit soort dingen.

 • Reply
  Cindy van Gucht
  2 juni 2016 at 21:37

  Met twee tieners in huis lijkt me dit wel superleuk!
  Bovendien is de oudste maandag jarig… Lijkt me zo’n tof cadeau!
  Xxx Cindy van Gucht

 • Reply
  Corinne De Graaf
  2 juni 2016 at 21:56

  Leuk voor mijn dochter van 9 jaar.Als ze 10 wordt kan ze een leuk feestje geven!

 • Reply
  Ann Smits
  2 juni 2016 at 22:07

  Of ik het zelf leuk vind dat alles een geurtje krijgt… daar ben ik nog niet uit 😉 Waar ik wel zeker van ben is dat Femke (wordt volgende maand een welriekend 11-je) het super zou vinden om zich met haar vriendinnen aan dit experiment te wagen.
  Met groetjes, Ann Smits

 • Reply
  Eline
  4 juni 2016 at 14:45

  Wow! Ik heb hier nog nooit van gehoord maar hallo welkom topidee voor inspiratieloze mama’s!!! 🙂

Leave a Reply