Unicorns & Fairytales
My life Onderwijs Personal

Op boerderijklassen #3

Op boerderijklassen is alles leuk! Dat vinden de kinderen. Ik ook hoor. Het is leuk om te zien hoe kinderen zich hier uitleven. Van heimwee en tranen geen sprake. Al zullen ze ongetwijfeld hun mama en papa wel missen hoor.

Hier is gewoon geen tijd om aan thuis te denken. Dieren eten geven,, verzorgen, kalfjes melk geven, planten ontdekken en brood bakken. Dat zijn één van de vele dingen die we hier al gedaan hebben. De juffen en meesters doen natuurlijk gewoon mee. Af en toe wisselen ze eens van beurt en hebben we een momentje tijd voor onszelf. Tijd die ik gebruik om onder andere mijn blogs te schrijven.

Op de volgende foto ben ik appels aan het doorsnijden om in de sapcentrifuge te steken. We gingen een healthy drankje maken! Nomnomnom!

JH7A0936

Maar goed, ik heb het dus goed op boerderijklassen. Waarschijnlijk ook wat kilo’s bijgekomen want het eten dat men hier serveert is écht lekker. Niet normaal!

Ik heb ondertussen mijn hart verloren aan de kleine kalfjes die nog met de fles gevoederd moeten worden. Zo schattig! Wanneer je het ene kalfje eten geeft moet je het andere jouw vinger geven. Daar zuigen ze op. Anders vallen ze het andere kalfje lastig. De kinderen vonden het eerst eng maar na een tijdje gaven ze toch gewillig hun vingers. Gelukkig hebben die kalfjes nog geen tandjes!

IMG_7667 boerderijklassen

Wanneer de kinderen vrije speeltijd hebben plof ik mij soms centraal neer en neem af en toe mijn lectuur boven.

IMG_7627

Ik had nog nooit een koe gemolken, maar voor alles is een eerste keer, niet waar?

JH7A1097

Ik kreeg ook een lek van de schuurpapieren tong van een vaars! IMG_7655

Paardjerijden! Nee, deze paardjes waren niet om op te rijden, wel om te knuffelen!

JH7A1005 - kopie JH7A1007 - kopie JH7A1008 - kopie

Deze vriend laat maar al te graag zijn veren zien!

boerderijklassen

De schaapjes zijn geteld!

boerderijklassen

Ik heb hier een fijne week!

XoXo Nathalie

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  natalie
  8 mei 2015 at 00:01

  mooi !

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  8 mei 2015 at 11:03

  Het ziet er ook echt heel erg leuk uit moet ik zeggen!

  • Reply
   Nathalie
   10 mei 2015 at 09:30

   Dat is het ook echt! De moeite!

Leave a Reply