Unicorns & Fairytales
herfst sensory play - unicorns & fairytales
Educatief Educatieve tips Fantasie My life sensory play Spelen

Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable!

Je moet niet denken dat sensory play alleen maar voor kleine kinderen is, integendeel. Grotere kinderen hebben er ook zeker hun plezier bij. Het is spelen met al hun zintuigen en heeft niet veel meer leeftijd te maken. Natuurlijk zijn sommige activiteiten wél of niet geschikt voor bepaalde leeftijden, een beetje gezond verstand daarin is nodig. Ik geef je graag enkele herfst sensory play ideetjes om met je kroost te doen!

Herfst sensory play ideetjes en gratis printables! 

1. Sensory rijst

Herfst Sensory play? Dan mag gekleurde rijst niet ontbreken denk ik dan… Zorg dat je voldoende oranje rijst hebt en voorzie leuke spulletjes zoals herfstvruchten, een keteltje, eventueel wat fizzy potions erbij, speeldeeg, letters, cijfers en alles wat je er maar wil insteken dat met het thema de herfst heeft te maken. Je kan de herfst printables erbij gebruiken of je kinderen er gewoon mee laten spelen. 

lees zeker ook: Leren tellen? Leuke speelse teloefeningen in de herfst met (natuurlijke) materialen

FullSizeRender 10 - Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable!

 

2. Fizzy potions 

Niets zo leuk als fizzy potions maken. Er staan twee manieren in mijn eigen boek, die je nu al kan pré orderen. Eentje wil ik al vertellen aan jullie. Ze zijn zo leuk en de kinderen vinden het magisch. Ook superfijn om dit tijdens Halloween te doen!  Je mengt baking soda (bicarbonaat) met wat voedingskleurstof en je laat het drogen. Wanneer dat is aanraking komt met natuurazijn gaat het bruisen. Superleuk.  Gebruik er zeker ook bio glitter in en losse theeblaadjes om een leuk effect te krijgen. 

IMG 6724 2 - Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable!

IMG 6477 - Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable!

 

3. Ontdekhoek en letterhoek 

Kinderen nemen supergraag herfstschatten met zich mee naar huis. Je kan een mooie herfstwandeling gaan maken en eventueel zelfs een schattendoos knutselen en meenemen, of je kan een herfstbingo doen.  Thuis kan je dan een ontdekhoek opstellen waar ze hun schatten tentoon kunnen stellen. Ze kunnen ook woordkaarten matchen met hun spullen en dan de woorden zelf schrijven of leggen met letterblokjes. Wist je dat er trouwens hele leuke manieren bestaan om de schrijfmotoriek van je kinderen te oefenen? Lees dit artikel maar eens: 25+ manieren om de schrijfmotoriek van je kind te oefenen

IMG 6676 - Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable! IMG 6680 - Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable!

4. Herfst speeldeeg

Niets zo leuk als zelf speeldeeg maken al zeg ik het zelf. Wat een fijne, kalmerende sensopatische activiteit! Hoe je zelf speeldeeg maakt dat kan je lezen in mijn artikel over OP 6 MANIEREN SPEELDEEG MAKEN.  Deze herfst speeldeeg van de foto maakte ik met pumpkin spice kruiden en je kan de pumpkin spice speeldeeg instructies hier vinden. Ze kunnen met hun natuurschatten afdrukken maken, letters rollen, gewoon kleien of herfstdieren maken bijvoorbeeld.

IMG 6694 - Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable!

5. Woordkaarten

Ik maakte zelf enkele woordkaarten die je kunt downloaden en afdrukken.  Die woordkaarten kan je gebruiken om in gesprek te gaan met de kinderen, om mee in de ontdekhoek te hangen, te leren lezen, naschrijven enz… Wil je graag dat er drukletters onder staan dan kan je de er eventueel zelf bijschrijven. Ik heb het bewust niet gedaan omdat ik ze maakte voor de letters van ons letterbord. 

FullSizeRender 11 - Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable!

 

FREE DOWNLOADS! 

Je kan de woordkaarten en de herfstbingo gratis downloaden. Laat je mail achter en krijg ze in je mailbox. 

JE KAN ZE HIER DOWNLOADEN

Herfst BINGO - Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable!

 

Pré order mijn boek 

Hou je van sensory play en andere creatieve out of the box ideetjes? Wil je meer weten over spelen met je kinderen? Zou je graag meer dan 100 activiteiten en tips krijgen? Dan kan je mijn boek nu al pré orderen. Hij verschijnt in februari. 

Beige and Black Simple Circular Wedding Event Logo 2 - Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable!

Pin it 

Sensory play thema herfst iets voor jou? Pin het voor later…

Pink Dainty Minimalist Business Flower Shop Gifts for HimHer Valentines Day Pinterest Pin 4 - Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable!

Veel plezier met je sensory play herfst activiteiten! 

XOXO Nathalie 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Saskia
    23 oktober 2021 at 13:48

    Ik vind ze ZO tof, deze ga ik uitprinten voor mijn werk en vooral voor Noa. Gaatie leuk vinden, dankjewel!

Leave a Reply