Unicorns & Fairytales
dieren knutselen met eierdozen - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen My life upcycling (kosteloos materiaal)

Dieren knutselen met eierdozen

Oh god, eierdozen… Het is een zaligheid om hiermee te kunnen werken. Ze zijn super veelzijdig. Hou ze dus zeker bij als je er hebt. Ze komen zeker van pas. Wil je deze stokdieren knutselen met eierdozen? Wij maakten een egel, een vos, een kikker en een wolf en enig tijdje geleden ook een masker! Kijk je even mee? 

Dieren knutselen met eierdozen 

Dieren knutselen met eierdozen, het is een makkie. Je kan er zoveel kanten mee uit. Wij maakten al eerder een rups. Vorig weekend was het de beurt aan dierenhoofdjes. Met die delen van een eierdoos maakten we ook al een masker van een vos en ook met krokus kan je leuke maskers knutselen. Een onderwaterwereld maken met eierdozen lukte ons ook aardig. Die kan je bewonderen op mijn Instagram pagina OUT OF THE BOX PLAY

Om deze leuke dierenhoofdjes te maken die je ofwel op een stokje kan plaatsen of waar je je vingers kan insteken, heb je niet zoveel nodig. Enkel :

  • een kartonnen eierdoos
  • verf
  • een stokje
  • een schaar
  • eventueel een lijmpistool
  • wiebeloogjes
  • een stift 

dieren knutselen met eierdozen - unicorns & fairytales

Je knipt de delen uit die je nodig hebt. Dat zijn die uitstekende driehoekjes. Knip er meteen oortjes bij aan of kleef ze nadien vast. De vos en de wolf zijn heel gemakkelijk te maken: je verft ze in de gewenste kleuren. Wij lieten een afbeelding van een vos en wolf zien om zo de kleuren na te bootsen en effecten te schilderen. Laat eerst alles goed drogen voor je met zwarte stift of verf de ogen, neus en mond erop tekent. 

Het kikkertje is ook leuk. Snijd daarvoor de punt eraf zodat het op een bek lijkt. Die kan je eventueel toekleven ook. De kikker schilder je groen en je kleeft er wiebeloogjes op. Met zwarte stift kan je de details tekenen. 

Dieren knutselen met eierdozen is dus helemaal niet moeilijk… Je kan er een stokje insteken of ze kunnen makkelijk over je vingers heen. Gebruik ze hoe jij het wil: gewoon om mee te spelen, als versiering, om te gebruiken in een poppenkast enz…

dieren knutselen met eierdozen - unicorns & fairytales

lees ook: Originele knutselwerkjes met kartonnen bekers, bordjes en eierdozen met dat extraatje meer !

 

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply