Unicorns & Fairytales
herfstactiviteiten - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Buiten spelen moederschap My life Spelen uitstappen

Enkele leuke herfstactiviteiten

Heb jij het al gemerkt? De herfst is zachtjes het land binnengeslopen. De eerste blaadjes vallen van de bomen, het wordt kouder en het zonnetje schijnt minder krachtig. Maar de herfst is een prachtig seizoen met al die vallende blaadjes en dus perfect voor enkele fijne gezinsactiviteiten. Wij gaan alvast een tripje doen naar Frankrijk en uiteraard gaat onze herfstvakantie ook weer gepaard met gezellige momentjes met het gezin. 

Boswandeling

Wie herfst zegt, denkt meteen aan een boswandeling. Wat is er leuker dan je kinderen met hun regenlaarzen in de natte blaadjes laten spelen? Ik merk dat onze kinderen dat fantastisch vinden, en zelf vind ik dat ook wel eens leuk. Je kan een wandeling maken in het bos bij jou in de buurt, maar waarom verken je geen andere bossen in het land? Zo maak je er meteen een leuke gezinsuitstap van. Je kan je picknick meenemen en die opeten in het bos, maar laat zeker geen afval achter. Een aanrader is Bosland in Lommel, het grootste avonturenbos van Vlaanderen met ook een speelbos voor kinderen. Of ga op stap in het Zoniënwoud, een prachtig uitgestrekt bos in Brussel. Je kids kunnen er ook hun hart ophalen in de coole buitenspeeltuin. 

bosactiviteiten kinderen week van het bos - unicorns & fairytales

Activiteiten in het bos

Ben je in het bos? Misschien kan je dan leuke activiteiten doen. Samen een herfstpicknick doen, een bingo, verstoppertje en veel meer. Ik schreef al eerder enorm veel artikels over dingen die je buiten kunt doen. Het is oh zo gezellig om samen op stap te gaan. Gezond ook. Vergeet je zeker geen zakje zodat je leuke herfstvruchten kan meenemen? Daar kan je dan weer mee knutselen.

lees ook: Leuke bos – en buitenactiviteiten die je kan doen tijdens de week van het bos (en op andere dagen)

bosactiviteiten kinderen week van het bos - unicorns & fairytales

Knutselen en leuke activiteiten met herfstmateriaal

Heb je het leuke herfstmateriaal mee? Dan kan je knutselen met herfstbladeren. Maar niet alleen knutselen hoor. Er zijn zoveel leuke dingen te doen met materialen uit de natuur.

knutselen met bladeren - unicorns & fairytales

 

Uitwaaien aan zee

Een boswandeling is een toffe herfstactiviteit, maar waarom zou je niet naar zee gaan? Daar kan je lekker uitwaaien en je kinderen laten rennen op het strand. Bovendien is het in de herfst vaak erg winderig aan zee, wat ideaal is om een kleurrijke vlieger in de lucht te laten. Als je in dit seizoen naar de kust afreist, heb je het voordeel dat er niet zo veel toerisme is. Dagjestoeristen blijven weg, waardoor het veel rustiger is op het strand. Heb je een hond? Dan kan je die ook meenemen, want in de meeste kustgemeenten zijn onze trouwe viervoeters opnieuw toegelaten op het strand na het hoogseizoen. Een belangrijke tip voor je bezoek aan zee: kleed je kinderen warm. Door de felle wind voelt het aan zee snel koud aan. Met een dikke trui en jas en lekker warme laarsjes van UGG krijgen je kids het niet koud en zullen ze ook niet ziek worden.

Zorg voor de dieren 

Het wordt kouder en dat ondervinden niet alleen mensen, maar ook dieren. Voor vogeltjes, bijvoorbeeld, wordt het moeilijker om eten te vinden, zeker wanneer er grondvorst is. Daarom is het een leuk idee om samen met je kinderen eten voor de vogels te voorzien. Je kan natuurlijk vetbollen of ander voedsel in de winkel kopen, maar het is toch veel leuker om hier een gezinsactiviteit aan te koppelen, niet? Vetbollen voor vogels kan je helemaal zelf maken, want het is helemaal niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is frituur- of kokosvet en een zadenmengsel. Wil je deze diertjes ook wat beschutting bieden tijdens de winter? Dan kunnen jij en je kinderen zelf een nestkastje bouwen met wat houten planken. 

Wij hebben van GARDENA ook een ClickUp! systeem. Daar kunnen we ook een voederbakje op klikken en dat hebben we natuurlijk ook gedaan. Nu afwachten om leuke vogels te spotten.

herfstactiviteiten - unicorns & fairytales

Binnen zijn er ook leuke activiteiten

Gaat het regenen? Oeps! Niet fijn! Maar een beetje regen kan geen kwaad. Is het toch té hard aan het regenen? Bezoek dan eens een museum met kinderen, ga eens bowlen, naar de bioscoop, naar een trampoline park, een escape room, binnenspeeltuin, karten enz… Je kan natuurlijk ook leuke binnenactiviteiten tijdens de herfstvakantie (thuis) doen zoals knutselen, sensory play, filmnamiddag plannen, gezelschapsspellen spelen enz…

10 leuke herfstactiviteiten voor binnen

Vele andere leuke herfstactiviteiten…

Sensory play rond Halloween + gratis printables

Halloween STEM activiteit: Pumpkin FIZZ

Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable!

Dieren knutselen met eierdozen

Letters ontdekken en schrijven op een leuke manier in thema herfst, thuis en in de klas

Herfstdiertjes maken met speeldeeg en anders frutsels

Leuke herfstbomen knutselen met je kinderen

Leren tellen? Leuke speelse teloefeningen in de herfst met (natuurlijke) materialen

Een herfsttafel met je kinderen maken

DIY // Herfst Play Dough Kit

Leuke kinderboeken over de herfst voor grote en kleine kinderen

Leren tellen tot 10 met deze speelse activity trays met als thema herfst

5x inspiratie om te knutselen rond het thema herfst

Een sensory basket voor baby’s in thema herfst

Lekkere en makkelijke Halloween receptjes om samen met je kinderen te maken

Pumkin Fizz play STEM- unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Saliha
  31 oktober 2021 at 08:48

  Waar kan je in Antwerpen met kinderen naartoe zonder qr code of pcr test?

  • Reply
   Nathalie
   4 november 2021 at 14:56

   Ik denk vooral naar openlucht gelegenheden… Speeltuinen, kinderboerderij, bos…

Leave a Reply