Unicorns & Fairytales
borrelhapje voor Nieuwjaar en Kerst - unicorns & fairytales
drankjes Food lifestyle musthaves My life

Een buitenborrel in de herfst of winter ?

Ook in de winter kan het leuk zijn om een buitenborrel te organiseren. Dit kun je doen voor een speciale gelegenheid, maar ook omdat je gewoon zin hebt in een flinke portie gezelligheid. Je kan natuurlijk ook altijd nieuwjaar thuis vieren met vrienden. Er is binnen niet altijd voldoende ruimte om veel gasten te ontvangen. Bovendien zit je er wellicht niet op te wachten om na afloop nog de woonkamer op te moeten ruimen. Een buitenborrel kan bovendien ook in de winter zeer gezellig zijn. Belangrijk is alleen wel om rekening te houden met de koude. Hieronder noemen we een aantal handige tips voor als je een buitenborrel wil organiseren in de winter.

Zorg voor voldoende ruimte

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk dat je voldoende plek in de tuin hebt voor al je gasten. Zorg dus voor voldoende stoelen en tuintafels. Als het erg druk wordt, kun je ook een aantal statafels in de tuin plaatsen. Daarnaast is een comfortabele tuinset altijd aan te raden. Zeker wanneer je ook ouderen of mensen die slecht ter been zijn uitnodigt, is het belangrijk dat men ook kan zitten. Niet iedereen is namelijk in staat om een hele avond te staan. Een comfortabele tuinset is dus echt een must have wanneer je een buitenborrel organiseert. Zo heb ik enkele jaren geleden de gender reveal van Lex in de tuin georganiseerd.

gender reveal - unicorns & fairytales

Zorg dat het weer geen roet in het eten gooit

In de winter zal het iets kouder zijn dan wanneer je ‘s zomers een borrel organiseert. Dat hoeft geen ramp te zijn, zolang je daar rekening mee houdt. Kijk vooraf naar de weersvoorspellingen om te beoordelen of het weer niet te extreem zal zijn. Heb je een overdekt terras, dan is dit mooi meegenomen. Anders kun je eventueel ook een partytent huren. Om de temperatuur aangenaam te houden, kun je een buitenkachel of vuurkorf in de tuin plaatsen. Daarnaast is het altijd handig om een aantal fleecedekentjes in huis te hebben voor het geval dat iemand het koud krijgt.

Zorg ervoor dat het gezellig wordt!

Met bovenstaande tips weet je zeker dat de buitenborrel door kan gaan. Nu is het alleen nog van belang dat je de buitenborrel gezellig maakt. Zorg dus voor lekkere drankjes en hapjes en nodig een aantal gezellige mensen uit. Zo zal het vast en zeker een succes zijn! Als je eenmaal een buitenborrel in de winter hebt georganiseerd, merk je dat dit al net zo gezellig kan zijn als in de zomer. Organiseer jij de komende winter ook een gezellige winter barbecue, drink of feestje?

Trek nadien naar binnen

Je kan natuurlijk ook eerst je apero buiten houden en nadien naar binnen trekken. Zo is iedereen al in de stemming. fijn toch? Wij hebben elk jaar twee feestjes: Kerst en Nieuwjaar én Lex zijn verjaardag op 25 december. Dat gaat altijd gepaard met een apero’ke voor de volwassenen en een lekkere taart voor iedereen!

inspiratie nieuwjaar - unicorns & fairytales

Nog meer feesttips

Lekkere borrelhapjes voor Kerst of Nieuwjaar om te delen (met je bubbel)

Plukbrood of pull apart bread maken waarvan ook je kids smullen

Lekkere borrelhapjes voor Kerst of Nieuwjaar om te delen (met je bubbel)

Onze alternatieven voor een nieuwjaarsbrief

Zelf een verjaardagstaart in (kerst)thema maken: tips en ideetjes.

Originele cadeautips voor de feestdagen voor het hele gezin!

Last minute kerst -en nieuwjaarsinspiratie

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply