Unicorns & Fairytales
Food Koken met kinderen My life tussendoortjes en snacks

Lekkere borrelhapjes voor Kerst of Nieuwjaar om te delen (met je bubbel)

Ben je nog op zoek naar een snel, makkelijk én lekker borrelhapje voor Nieuwjaar of Kerst om te delen (in dit geval met je bubbel)? Dan is dit pull-apart worstenbrood creatie wel iets voor jou. Je kan de vulling eigenlijk naar keuze vullen. Vegetarische worstjes, pesto, mozzarella, haloumi… Je kan het naar keuze vullen en je kan er eigenlijk alle kanten mee uit. Bladerdeeg hapjes zijn dé borrelhapjes bij uitstek die in no time klaar zijn én smaken. 

Borrelhapje voor Nieuwjaar

Je kan heel makkelijk een leuk borrelhapje voor Nieuwjaar of Kerst op tafel toveren, als je alles wat fijn schikt. Er zijn ook massa’s ideetjes te vinden. Deze lekkere heerlijk snelle aperitiefhapjes zijn om te delen. Want sharing is caring. 

aperitiefhapjes - unicorns & fairytales

1. Pull apart worstenbrood in een leuke vorm 

borrelhapje voor Nieuwjaar en Kerst - unicorns & fairytales

borrelhapje voor Nieuwjaar en Kerst - unicorns & fairytales

Ik maakte deze keer als borrelhapje voor Nieuwjaar en Kerst deze pull-apart worstenbrood kerstboom. Je kan de vorm kiezen, ik koos voor een kerstboom. Het maken van dit hapje is eenvoudig én toch krijg je heerlijke reacties. Want het oogt mooi en smaakt lekker. Kijk je even mee hoe je dit aperitief hapje op tafel tovert?

Nodig: 

  • In dit geval worstjes. Wij kochten grote knakworsten en sneden ze in stukjes, je kan ook kiezen voor mini worstjes of een andere vulling naar keuze.
  • Bladerdeeg vellen. Voor deze boom kwamen we nét toe met twee grote vellen 
  • eigeel 
  • bakpapier 

Zo maak je dat: 

Snijd de vellen bladerdeeg in stroken. Wij sneden ze in kleine stukken zodat de worstjes er maar 1 keer ingerold moesten worden. Je kan kiezen voor dikkere rolletjes, dat is jouw keuze. We sneden ze nog eens middendoor zodat het kleine rolletjes werden die ik plaatste op een bakplaat met bakpapier. Druk ze wat tegen elkaar aan zodat ze kleven. Leg ze in de vorm naar keuze. Smeer ze in met eigeel, dan worden ze mooi bruin tijdens het bakken en plaats de kerstboom 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Dien op met sausjes en wacht die reacties maar af! Bij ons was de boom snel kaal…

2. Plukbrood

borrelhapje voor Nieuwjaar en Kerst - unicorns & fairytales

Je kan ook een lekker plukbrood maken met pesto, tomaat, mozzarella en alle lekkers dat je er nog wil bijsteken. Het oogt niet alleen mooi, het is ook gewoon een mega lekker en fancy borrelhapje voor Nieuwjaar en Kerst.

Bekijk hier het recept voor pull-apart bread 

3. Pesto kerstboom 

borrelhapje voor Nieuwjaar en Kerst - unicorns & fairytales

Deze pesto kerstboom vulde ik vorig jaar met pesto. Maar zoals ik al zei met het vorige borrelhapje voor Nieuwjaar of feestgelegenheden: je kan ze vullen met wat jij lekker vindt. Bladerdeeg is een ideale combi. Met Nutella kan je dit ook vullen. Yummie! 

Bekijk hier het recept voor de bladerdeeg kerstboom

4. Naan 

Naan maken Niamh - unicorns & fairytales

Zelf Naan brood maken is ook heerlijk en een fijn aperitiefhapje dat je kan delen. Serveer er hummus en andere dips bij en geniet! 

Het recept voor Naan vind je hier

 

Nog meer lekkers op tafel toveren? 

Zoek je nog meer inspiratie om een borrelhapje voor Nieuwjaar of Kerst op tafel te toveren? Bekijk dan onderstaande zaken eens…

Pin it 

borrelhapje voor Nieuwjaar en Kerst - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply