Unicorns & Fairytales
uitstappen in de kerstvakantie - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Films Fun holiday play My life Op stap painting uitstappen in schoolvakanties

Activiteiten in de kerstvakantie met je gezin

Yes, het is kerstvakantie!!!  Welke activiteiten met kinderen in de kerstvakantie zijn de moeite? Vakantie tijdens de feestdagen betekent ook drukke dagen met al die feestdagen. Familie -of vriendenbezoekjes, gezellige praatjes en lekker eten. Oh zo gezellig. Ideaal om ook eens wat quality time te spenderen met je gezin. Geen idee wat te doen? Dan heb ik misschien wel enkele tips voor jullie… 

Wat denk je van deze activiteiten in de kerstvakantie met kinderen?

Er zijn tal van activiteiten in de kerstvakantie met kinderen te doen in jouw gemeente of stad, zonder twijfel. Even Googlen en je vindt wel wat. Waarschijnlijk zijn er ook leuke kerstmarkten hier en daar. Nou, ik heb voor jullie alvast wel enkele tips als het op uitstapjes aankomt! Ga maar eens kijken naar dit artikel over leuke uitstappen in de kerstperiode 2019!

uitstappen in de kerstvakantie - unicorns & fairytales

 

Speel eens een gezelschapsspel samen

Niets zo leuk als de televisie uitzetten, de telefoons en tablets wegleggen en gewoon samen een spel spelen. Denk niet dat dit niet mogelijk is want zelfs met kleine kinderen kan je spelletjes spelen. Denk maar aan een memory of een verstoppertjesspel. Hoe klein ze ook zijn, het belangrijkste is het samen spelen en genieten.  Deze gezelschapsspellen voor kinderen zijn leuk om te doen. 

img_7998-2

 

Denksport

Ik vond lekker kuieren in de zetel en raadsels of puzzels oplossen wel leuk toen ik kind was. Ik had superveel van die boekjes. Bij Denksport hebben ze nu ook Denksport voor kids. Kei leuke doeboeken, puzzelboeken en raadsels voor alle leeftijden. Ze hebben nu winter doe-boeken. Twee nieuwe titels zijn verschenen:

Winter doeboek

Een lekker groot full colour puzzelboek met maar liefst 160 pagina’s waar kinderen van 6 tot 10 jaar de hele winterperiode plezier van hebben. Dit boek staat vol puzzelfavorieten als sudoku’s, Zweedse puzzels, lijnpuzzels, zoek de verschillen, doofhofjes en woordzoekers. Daarnaast hebben ze leuke rijm-, reken- en telvarianten bedacht. En dat alles natuurlijk in winterthema! Het Winter doeboek verschijnt 1x per jaar en is te koop in de winkels voor € 7,95 of te bestellen op www.denksport.com/junior.

Super Dino Doeboek

Een mooi en kleurrijk full colour puzzelboek met 50 pagina’s Dino puzzelplezier. Echte dinofans testen met dit puzzelboek hun kennis. Het Super Dino Doeboek staat vol puzzels, weetjes en moppen. Ontcijfer bijvoorbeeld het dino geheimschrift. En als je uitgepuzzeld bent, vind je in het midden van het doeboek een dino 3D-puzzel.

Het Super Dino Doeboek is los te koop in de winkels voor € 4,95 of te bestellen op www.denksport.com/junior (verschijning 4 maal per jaar). Een abonnement is niet mogelijk op deze titel.

De eerste editie ligt nu al in de winkels en is tot 2 februari verkrijgbaar.

 

Knutselen

Knutselen is altijd leuk. Net binnengekomen bij ons thuis is het boek ‘Fun met vingerafdrukken‘. Daar schreef ik al eerder een blog over. Maar je kan natuurlijk ook winterse knutsels maken met je kinderen. Ik verzamelde leuke ideetjes op mijn Pinterest Pagina over kerstknutsels. Daar kan je altijd wat ideetjes opdoen. Met Vince maakte ik leuke figuurtjes uit zoutdeeg om in de kerstboom te hangen (of op een andere plek) en om cadeau te doen aan oma, opa enzovoort. Een zelfgemaakt cadeautje als extraatje vind ik altijd wel leuk.

Of wat denk je van knutselen met ijsstokjes, zelf speeldeeg maken, wensen maken in een bokaal of ga eens kijken op mijn INSTAGRAM PAGINA OUT OF THE BOX PLAY voor leuke ideetjes!!!

Wij maakten ook:
schuddebollen 
✶ kerstkaarten en inpakpapier

 

DIY (Sensory) play

Het staat al een tijdje op mijn to-do list: samen met Vince enkele leuke DIY (sensory) dingen doen. Zo gezegd zo gedaan… Ik wil het eerst wel eens testen voor ik het aan jullie ga aanprijzen natuurlijk. Je kan ook mijn Pinterest Bord over Christmas Sensory Play al eens bekijken of ga eens kijken op mijn INSTAGRAM PAGINA OUT OF THE BOX PLAY voor leuke ideetjes!!!

leuke kerstballen
snow paint (en een nieuwjaarsbrief)

fullsizerender-442

 

Maak een kerstkaart

Knutselen is altijd fijn. Zo kan je natuurlijk zelf kerstkaartjes knutselen.

Zet een kerststalletje

Nou ja, misschien ben je helemaal niet zo “into” kerststalletjes. Maar voor kinderen is het wel leuk. Ze spelen graag met de poppetjes. Wij hebben een Little People kerststal. Ik geef les in een katholieke school en Vince gaat ook naar daar dus hij ziet daar ook een kerststalletje staan. Daarom doen wij het ook. Een beetje herkenbaar maken. Ik vind de verhalen ook zo mooi. Ik ben ook van mening dat je niet gelovig moet zijn om van de verhalen en de boodschappen te genieten. Dus dat hoort er bij ons zeker bij.

fullsizerender-436

Maak een schuddebol

Ik maakte vorig jaar met de kinderen van mijn klas en met Vince een schuddebol. Je kan de beschrijving terugvinden op mijn blogpost DIY schuddebol.

schuddebol - unicorns & fairytales schuddebol - unicorns & fairytales

 

Maak een Nieuwjaarsbrief

Maken je kinderen in school een nieuwjaarsbrief of laat jij ze er thuis ook nog eentje maken? Bij ons zijn dat brieven. Maar ik knutsel toch wel graag iets persoonlijks eerlijk gezegd. Vorig jaar maakten we leuke alternatieven omdat Vince nog niet zo goed kon praten. Dit jaar gaan we spulletjes maken van zoutdeeg en maakten we een leuke brief die we dus met de snow paint maakte.

snow paint - unicorns & fairytales

Lees een boek voor

Er zijn ongetwijfeld leuke boekjes die je kan voorlezen tijdens kerst. Bij booksetcetera vind je niet enkel boekjes maar ook leuke spullen die daarbij horen zoals leeslampjes, leuke boekenleggers, allemaal een beetje specialer.

Wij hebben ook enkele leuke voorleesboekjes met thema kerst. Hier zijn Onze favoriete prentenboeken over kerst .

boekje kerst - unicorns & fairytales

 

Samen koken met je kids

Hebben jullie dat ook? Het fenomeen “kind aan je been tijdens het koken” ? Vince is zo gefascineerd wanneer papa aan het koken is. Hij wil dan steeds kijken en helpen. We hebben wel een speelkeukentje maar kinderen vinden het ontzettend leuk om zelf mee te helpen. Wanneer ze groot genoeg zijn kan je samen iets lekkers maken. Inspiratie nodig? In het ‘Forest Feast kookboek voor kids‘ vind je kleurrijke en vegetarische gerechten voor jong en oud. Een boek, geschreven door Erin Gleeson, met 40 kleurrijke recepten waarin ze ook de technieken bespreekt en aandacht heeft voor de presentatie. De prenten in het boek zijn supermooi. Afwisselend geschilderd en gefotografeerd en in kindertaal geschreven. Halleluja! Makkelijke en moeilijkere gerechten die je met de kinderen kan maken. Ook ideaal om eens in de klas uit te proberen, denk ik zo! Lekkere drankjes, hapjes, gerechten, dessertjes en meer. Misschien ook leuk om als cadeau te geven aan echte kleine keukenprinsen en keukenprinsessen.

Voor lekkere en leuke gemakkelijke ideetjes kan je naar ons Instagram account KIDSFOOD & LUNCHBOX gaan!

kookboek kinderen - unicorns & fairytales kookboek kinderen - unicorns & fairytales kookboek kinderen - unicorns & fairytales kookboek kinderen - unicorns & fairytales

 

Bekijk een kerstfilm op Netflix

Het aanbod op Netflix is enorm en zeker het aanbod kerstfilms. Er zit zeker iets bij om met het gezin te zien. Maak het gezellig met een kopje warme chocolademelk, een taartje, een dekentje en de lichtjes van de Kerstboom. Bekijk samen een film. De volgende films zijn beschikbaar op Netflix België…

schermafdruk-2016-12-02-11-58-36 schermafdruk-2016-12-02-11-59-04 schermafdruk-2016-12-02-11-59-14 schermafdruk-2016-12-02-11-59-39 schermafdruk-2016-12-02-11-59-53

 

Winterefteling!

Nog tot 31 januari kan je naar Winter Efteling gaan. Ontdek een sfeervolle wereld waar de Sneeuwprinses samen met haar Vuurprins woont en sneeuwvlokken op je neerdwarrelen. Waar de koudste dagen van het jaar het warmst aanvoelen en de avonden nog langer mogen duren. Beleef het samen tijdens de Winter Efteling. Strijk neer bij een vuur op een van de vele pleinen en luister naar de mooiste winterse liederen. Of schuif aan tafel en verwen jezelf met poffertjes, een flinke kom erwtensoep met een broodje worst en een kop warme chocolademelk.

1024x576-winterefteling-antonpieckplein-avond

Plan een activiteit of een uitstapje

Je vindt een handig overzicht met activiteiten per regio op Uit met Vlieg. Een leuke binnenactiviteit, een indoor pretpark, museum, workshop, concert, theater… Altijd leuk om de dagen te doorbreken met uitstapjes.

 

 Of doe dit…

✵ Speel een gezelschapsspel
✵ Speel verstoppertje
✵ Tentenkamp bouwen met lakens en kussens
✵ Bouw een grote toren met duplo of lego
✵ Speel in de sneeuw (als er sneeuw is)
✵ Zoek op Pinterest naar een leuk knutselwerk
✵ Ga wandelen
✵ Maak een leuke schilderij
✵ Speel met klei
✵ Bak iets lekkers (koekjes, een taart, cake)
✵ Ga eens naar een museum
✵ Zoek op of er interessante workshops in de buurt zijn
✵ Zoek op of er iets leuks te doen is in je gemeente
✵ Maak verse chocolademelk, kruip onder een deken en zet een leuke film op
✵ Organiseer een speeldate
✵ Ga naar een (binnen)speeltuin
✵ Lezen, tekenen…
✵ Ga naar een toneel
✵ Organiseer een playdate
✵ …

 

Wat gaan jullie doen in de Kerstvakantie? Tips? 

XOXO Nathalie

 

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply