Unicorns & Fairytales
DIY knutselen seizoenen My life

DIY // knutselen met ijsstokjes voor Kerst

Knutselen met ijsstokjes voor Kerst is kei leuk. Er zijn superveel mogelijkheden. Wat denk je van Kerst ornamenten van ijsstokjes? Bovendien is het heel toegankelijk voor alle leeftijden. Zelfs kleine Lex kon mee knutselen. Het enige wat je moet doen is ijsstokjes halen (of verzamelen…), de stiften of verf uit de kast halen en alles wat je er graag op wil lijmen. Een lijmpistool kan ook wel eens handig zijn.

Knutselen met ijsstokjes

We maakten enkele Kerst Ornamenten van ijsstokjes die we konden ophangen in de boom of ergens in huis. Erg leuk voor de kinderen en zelfs de kleinsten kunnen hierbij meehelpen. Het handige is dat je de ijsstokjes en frutsels met een lijmpistool vastmaakt maar je kan ook knutsellijm gebruiken, dat duurt alleen wat langer om te drogen. Kleine kinderen kunnen best nog geen lijmpistool gebruiken omdat het nogal heet kan worden. We gingen knutselen met ijsstokjes en maakten enkele toffe dingen. Kijk je mee?

Kerstboompjes

knutselen met ijsstokjes - unicorns & fairytales

Niets zo makkelijk als kerstboompjes maken van ijsstokjes. Erg leuk om met kinderen te maken. Je kan de ijsstokjes laten kleuren met stiften. Verven kan natuurlijk ook altijd. Nadien kleef je ze met een lijmpistool aan elkaar. Je kan ze versieren met allerlei frutsels of er koordjes omwikkelen. Gebruik je fantasie!

lees ook: leuke DIY kerstballen maken

Sterren

knutselen met ijsstokjes - unicorns & fairytales

Eigenlijk zijn dit twee kerstboompjes op elkaar gekleefd als je goed kijkt. Dit is heel makkelijk om te maken. Sterren horen bij Kerst dus laat je kinderen gerust knutselen met ijsstokjes en dit proberen. Kleine kinderen kan je de stokjes laten kleuren en jij kan het nadien kleven.

lees ook: 70+ tips om de adventkalender te vullen

Fotokader

knutselen met ijsstokjes - unicorns & fairytales

knutselen met ijsstokjes - unicorns & fairytales

Ik maakte allemaal DIY fotogeschenken en dit is er eentje van. Erg makkelijk en een dankbaar cadeautje. Print een foto af of neem er eentje met je Instax Mini bijvoorbeeld en lijm er ijsstokjes aan. Je kan ze blank laten zoals ik deed of versieren. Alles is mogelijk bij het knutselen met ijsstokjes.

Kerstman & co

knutselen met ijsstokjes - unicorns & fairytales

Ook in de klas gingen we aan de slag. Hier zie je de kerstman en co op halve wasknijpers maar dit kan natuurlijk ook met ijsstokjes. De kinderen van de klas hebben dit zelf gemaakt en er waren nog andere supermooie resultaten.

Rendieren

knutselen met ijsstokjes - unicorns & fairytales

Idem als hierboven. Ook dit is met halve wasknijpers gemaakt en kan je met ijsstokjes maken. Kleef dit op een gekleurd stuk karton en je hebt een mooi schilderij.

 

Kerstboom

knutselen met ijsstokjes - unicorns & fairytales

Ik hou wel van upcycling en daar hoort knutselen met ijsstokjes ook bij. We namen enkele stukjes overschot van karton en maakten daar een leuke kerstboom op. Met een lijmpistool kleefde ik alles vast en Lex had veel plezier met het bekladden van de ijsstokjes. Samen hebben we deze leuke kerstkaart gemaakt. Op de achterkant komen de wensen (of de nieuwjaarsbrief)

Lees ook: alternatieven voor een nieuwjaarsbrief

Pin it

Vind je dit leuk? Pin het dan op Pinterest. Voor meer leuke ideetjes om te maken tijdens kerst kan je hier kijken.

knutselen met ijsstokjes - unicorns & fairytales

Wat vind je van deze leuke knutselwerkjes? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply