Unicorns & Fairytales
cadeautips voor haar - unicorns & fairytales
My life Personal

De magie van december…I love it!

December is écht een magische maand. Voor ons een heel speciale maand omdat Lex een kerstkindje is. Maar buiten dat vind ik december een zalige maand. Ik hou niet zo van de winter dus voor mij is het na december even afzien bij wijze van spreken. Plots is alles “weg”. Het nieuwe jaar is er weer en het besef dat we weer een jaar verder zijn (en ouder worden) ook. Ik ga dus gewoon kei  hard genieten van december. Harder dan ooit.

Sinterklaas

Ik laat alle heisa rond de Pieten en Sinterklaas zo veel mogelijk aan mij voorbijgaan, vertel mooie verhalen aan mijn kinderen (ook dit verhaal dat je even laat stilstaan bij waar het allemaal om draait) en laat het een kinderfeest zijn. Niet dat ik alle kanten niet begrijp, integendeel. Maar misschien moeten we tegenwoordig allemaal een beetje rustiger doen. Langs ALLE kanten. Ik gebruik de naam ‘Pieten’ al automatisch maar ga er verder niet teveel op in. Ook niet op mensen die mij via Instagram een standje geven omdat ik een foto plaats waar ook een Piet inkomt die zwarte schmink op heeft. Ze kennen mij niet dus ze weten ook niet dat ik maar al te goed weet dat het gevoelig ligt bij mensen. Maar in het bijzijn van Lex en Vince ga ik geen discussie aan en als er toevallig een ‘Zwarte Piet’ op de foto wil met de kinderen weiger ik dat niet. Laat de tijd zijn werk doen, binnenkort zullen er wel meer Roetpieten of gekleurde Pieten zijn en slaan we weer een nieuwe weg in. Dan zijn er waarschijnlijk weer nieuwe zaken waar mensen zich aan storen. Maar dat terzijde hebben we alvast genoten van verhalen, liedjes, cadeautjes, knutselwerkjes en lekkers. Ik heb hen niet overladen, maar een gezellige sfeer was er wel. We lieten ook de Sint komen via een goed doel en hadden een heel gezellige ochtend samen met onze vrienden. De kinderen genoten ervan. Het meeste nog van het spelen met elkaar. Er hoefden zelfs geen cadeautjes te zijn.

sinterklaas - unicorns & fairytales

sinterklaas op bezoek - unicorns & fairytales

De adventskalender

Onze adventskalender is ook in gebruik. Dit jaar heb ik er zelf eentje gemaakt. Er zitten opdrachten en houten diertjes in die Lex en Vince kunnen verzamelen. Zo hebben we samen de kerstboom gezet, moest Vince een speelgoedje uitzoeken die hij aan de Sint moest afgeven om aan de minder bedeelden te geven en gaan we uitstappen doen en knutselen samen. Wil je weten wat er allemaal inzit? Ik heb meer dan 70 ideetjes opgelijst om je inspiratie te geven.

adventskalender DIY - unicorns & fairytales

Samen de kerstboom zetten

De eerste activiteit van de adventskalender was samen de Kerstboom zetten. Ja, voor sommigen not done als de Sint nog niet geweest is maar deze keer wou ik niet wachten. Vanaf 1 december gewoon de boom zetten en heel december gezelligheid binnen halen. Om even terug te verwijzen naar de Hygge…In AVA vond ik gouden kerstballen die niet breken als je ze laat vallen (goed idee met kleine kinderen of huisdieren in huis) en helemaal in het thema van de verjaardag van Lex binnenkort: Golden Boy. In Collishop vond ik dan weer een mooie kerstkrans die we nog samen gaan versieren en een mand voor de kerstboomvoet. Staat supermooi!

magie van december - unicorns & fairytales

magie van december - unicorns & fairytales

Goede doelen steunen

December is ook gewoon een maand om eens stil te staan bij wat we allemaal hebben. Om dankbaar te zijn en om de mensen rondom jou te appreciëren. Maar het is ook een tijd waarin we eens stil moeten staan bij mensen die het niet zo goed hebben. Eigenlijk probeer ik vaak iets te steunen maar in december zijn de mogelijkheden enorm. Je kan niet alles steunen dus moet je kiezen. Ook bij ons op school kiezen we elk jaar een goed doel. Deze keer is het zelfs voor een begeleidingstehuis waar jongeren van onze school naartoe gaan. Want vaak hoef je het land niet uit om mensen in nood te vinden. Ook hier, in België, hebben mensen hongersnood en geldnood. Als ik iemand kan helpen dan doe ik het.

Aftellen en toeleven naar Kerst en dus ook de verjaardag van Lex

Voor ons is Kerst sinds twee jaar dubbel zo speciaal. Want Lex werd geboren op 25 december. Samen met het aftellen naar Kerst is het dus ook aftellen naar de tweede verjaardag van Lex. Hij zal altijd natuurlijk een concurrent hebben maar we gaan het zo speciaal mogelijk proberen te maken. We hebben al een taart besteld, decoratie is ook onderweg en het thema van dit jaar zal ‘goud’ zijn. Vorig jaar hadden we thema ‘Woodland‘. Supermooi vind ik dat. Ben nog steeds fan. Ook hebben we al ideetjes voor leuke traktaties. Komt allemaal op de blog binnenkort.

woodland party - unicorns & fairytales

woodland party - unicorns & fairytales

 

Nieuwjaar vieren doen wij zo

Er zijn jaren geweest dat we nieuwjaar thuis vierden maar vorig jaar hebben we dat niet gedaan. Het was zo leuk dat we dit jaar opnieuw Nieuwjaar gaan vieren in Antwerpen. Dat gaan we doen door iets te gaan drinken bij Entourage, een gezellige bar op het Zuid in Antwerpen en nadien naar Grand Café Modeste te trekken, een erg populaire plek in het weekend waar de stoelen en tafels om 23u opzij gaan en waar gedanst wordt tot in de vroege uurtjes. Mijn kleed hangt al klaar, ik heb enkel nog leuke schoenen nodig die ook nog eens comfi zijn. Ik heb nog tijd! Ik ben al blij dat ik mijn kleed heb hahaha.

 

Hoe beleven jullie de maand december? Trekken jullie ergens heen met nieuwjaar of blijven jullie gezellig thuis? Tell me. 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Majella
  12 december 2018 at 07:41

  Och dat idee met de potjes vind ik geweldig tof. Mag ik je schaamteloos na-apen?

 • Reply
  Kimberley - Homefreak.nl
  12 december 2018 at 13:09

  Wat een toffe advent kalender! Zo simpel maar o zo leuk!!

Leave a Reply