Unicorns & Fairytales
Brieven aan Lex moederschap My life

Brief aan Lex // 2 jaar

Lieve Lex,

Oh my God, ik kan niet geloven dat jij nu al twee jaar bent geworden. Ik herinner me je geboorte nog van minuut 1 tot de laatste. Hoe kan het ook? Je bent geboren op de manier waarop jij ook gewoon bent. Snel, hevig en liefdevol. Jouw geboorteverhaal is grappig, hoe kan het ook anders? Ik weet nog dat ik helemaal alleen in de auto stapte om ‘efkes snel te laten checken of het echt wel weeën waren of dat het de gourmet was van kerstavond’. In de auto, onderweg naar het ziekenhuis, voelde ik me zo verbonden met jou, wij alleen met zijn tweetjes en dat was zo spannend. Ik voelde eigenlijk toen wel al dat het niet zo lang meer ging duren. Drie uurtjes later lag je in mijn armen. Je weende meteen en je bent eigenlijk blijven wenen. Dat was minder. Een lange zoektocht naar de oorzaak, veel ziek, veel doktersbezoeken, veel medicatie, veel onderlinge ruzies en veel slapeloze nachten hebben we deze twee jaar gehad. Twee jaar waarop we talloze keren op de proef werden gesteld maar die we konden volhouden door steun van vrienden en familie én omdat we twee schatten van zonen hebben. Jij en je broer.

Je bent dan wel veel ziek en een beetje ons zorgenkindje, je bent ook ons kerstkindje én ontzettend lief. Zoals je onthaalmoeders zeggen: je bent een speciaal en bijzonder jongetje en zéér goed van inborst. Daar zijn wij ontzettend trots op, je wil niet weten hoe trots. Dat is eigenlijk alles wat ik wil: twee kinderen die een puur hart hebben en die lief zijn voor elkaar en anderen. Ook dat ze gezond zijn maar daar zijn we aan bezig hé.

Jij bent inderdaad superlief. Wij staan elke dag versteld van de dingen die jij zegt en doet. Want dat kan je je wel aangeven: je bent misschien veel ziek maar je ontwikkelt in een razendsnel tempo. Je stapt al vanaf je 12 maanden, je praat ons al bijna onder tafel, crosst de hele dierentuin rond zonder in je buggy te willen en besliste net zelf even om aan de potjestraining te beginnen. Want Lex kan ook best op het potje. Je trok zelf je body uit, pamper zwierde je weg en je ging op het potje. Bravo kleine man. Wij zijn fier.

Maar het leukste van alles is jouw ‘zijn’. Zo lief, puur, oprecht. Jij knuffelt graag en daar zijn wij allemaal zo blij om. We krijgen meerdere keren per dag oprechte kusjes en knuffels. Je neemt dan ons gezicht met je beide handjes vast en geeft een liefdevol kusje. Je wil niet weten hoe warm mama’s hart daarvan wordt. Wanneer je lacht zie ik de fonkeling in je oogjes en de kuiltjes in jouw wangen. Deugnieterij, daar ben je ook niet vies van. Dramaqueen Lex is in the house wanneer je merkt dat je je slag kan slaan. Want je broer plagen doe je ook wel graag. Maar meestal ben je heel lief voor hem. Hij is jouw grote held heb ik al gemerkt. Je kopieert hem bijna letterlijk. Dan zit je hem te observeren en doe je hem na en het lukt dan meestal nog ook. Drama als jij toch niet de schaar mag gebruiken en hij wel. Oh jeetje…

Het lijkt wel alsof je perfect bent en geloof me vrij, voor mama en papa ben jij uiteraard perfect hoe je bent… Maar jouw slaapgedrag… niet zo perfect. Haha. Dat mag écht wel gaan beteren. Ik heb nu wel door dat jij veel “probeert”. Vooral bij mama. Ik weet het, ik breek sneller dan papa. Ik weet het en jij weet dat ook…. Maar goed, misschien dat jij vanaf nu mama en papa genoeg getest hebt en een beetje beter wil slapen. Waarschijnlijk wil jij de wereld zo snel mogelijk weer gaan ontdekken, maar geloof mij als ik zeg dat je meer slaap nodig hebt. Of misschien niet. Maar wij wel hahaha.

Jij bent een buitenkind. Jammer genoeg is jouw broer dat minder. Maar ik beloof… als het niet regent gaan we méér buitenspelen. Ik heb ontdekt dat jullie beiden toch meer nood hebben aan buitenlucht. Jullie hebben teveel energie. Die moet op één of andere manier kwijt en als ik zie hoe jij kan genieten van in het bos te wandelen dan denk ik dat de oplossing niet al te ver weg is.

Ik kan uren over jou blijven doorgaan, maar gelukkig heb ik daarvoor deze blog. Ik kan later met heimwee opnieuw jouw levensverhaal lezen. Deze twee jaar met jou waren fantastisch. Heel vermoeiend maar bijzonder mooi. Ik ben zo blij met mijn twee zoontjes.

Lieve Lex, happy birthday, ik wens je allerlei lieve dingen toe

Veel liefde van je mama

XOXO

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply