Unicorns & Fairytales
gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales
Educatief speelgoed Gezelschapsspelletjes My life Spelen Webshoptips

Leuke gezelschapsspellen voor kinderen per leeftijd

Ik heb al gemerkt dat mijn kinderen écht dol zijn op gezelschapsspelletjes! Wat wil je nu, quality time met de kinderen en vaak ook één op één relaties. Daar houden kinderen van. Vince is nu op een leeftijd gekomen dat hij echt kan genieten van spelletjes. Ook onze nichtjes zijn dol op spelletjes. Lex is bijna 4 en wil ook graag meedoen, maar je merkt dat het dan echt eenvoudige dingen moeten zijn. Wat logisch is. Benieuwd wat de leukste gezelschapsspellen voor kinderen bij ons thuis en vrienden zijn? Kijk dan maar even mee. Ik vertel het graag! 

Gezelschapsspellen voor kinderen

Ben jij op zoek naar leuke gezelschapsspellen voor kinderen zodat jullie samen een leuke tijd kunnen beleven? Groot gelijk. Zelf ben ik niet altijd zo’n grote fan van spelletjes, al was ik dat als kind wel. We verleren veel. Maar sinds we hier toch wel wat spelletjes verzamelden, merkten we hoe fijn het was om samen te spelen. Dus haalden we vele eigen gezelschapsspelen boven en liet ik de Sint al wat uitkijken naar enkele leuke exemplaren. Want eigenlijk is het spelen van spelletjes samen met je kinderen voor vele zaken goed…

 • ze leren samen spelen
 • ze leren regels volgen
 • ze leren sociale vaardigheden
 • ze leren omgaan met winnen en verliezen
 • ze hebben plezier
 • ze ontwikkelen vaardigheden (motorisch, taal, enz…)

Gezelschapsspelletjes voor kinderen vanaf 2 jaar

Ook al denk je dat het niet mogelijk is om met kinderen van 2 jaar een spel te spelen, niets is minder waar. Naargelang de ontwikkeling van de kinderen natuurlijk en of ze het al leuk vinden. De spelletjes van HABA en SMARTGAMES zijn vaak erg leuk voor deze leeftijd. Wij hebben van deze merkjes heel veel. Kijk je mee?

 

De Boomgaard

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

‘Eerste Boomgaard’ is een dobbelsteenspel dat behoort tot de reeks ‘Mijn eerste spellen’ van het Duitse merk Haba. Deze spelklassieker „Boomgaard“ voor de allerkleinsten: de regels zijn aan de leeftijd aangepast en het spelmateriaal is speciaal voor kleine kinderhanden gemaakt. De mooie, houten stukken nodigen tot vrij spelen uit en stimuleren hierbij de motorische vaardigheden

Berenhonger

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

De beer heeft berenhonger. Help jij mee de kleine beer eten te geven? De dobbelsteen geeft aan welk hapje de beer eerst mag eten. Mijn Eerste Spellen: Berenhonger stimuleert spelenderwijs het geheugen, de fijne motoriek en taalontwikkeling.

 

Bunny Boo

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

Met Bunny Boo kunnen jonge kinderen de fascinerende wereld van 2D-en 3D-ruimte verkennen. Los de 60 opdrachten op of speel gewoon met de blokken en leer begrippen zoals boven/onder, binnen/buiten, zichtbaar/verborgen. Bunny Boo is een van de eerste spellen die je met een kind kunt spelen.  Kijkt het konijn door het ronde gat of door de ster? Zit het konijn op het gele, het rode of het blauwe blokje? Sommige opdrachten zien er bijna hetzelfde uit. Toch kan de oplossing verrassend anders zijn, naargelang hoe ver de oren van het konijn boven de blokken uitsteken.

Gezelschapsspelletjes voor kinderen vanaf 3 jaar

Getallendino

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

Eigenlijk is dit een soort memory. De kinderen proberen steeds een getal met een hoeveelheid om te draaien. Wanneer ze een dinokaartje omdraaien krijgen ze de houten dino in hun bezit. Wie op het einde de houten dino voor zich heeft, mag een dinokaartje op zijn stapeltje leggen. De hoogste stapel wint.

Yeti in mijn spaghetti

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

Goed voor de fijne motoriek en het doet je denken aan Mikado. De kinderen nemen 1 voor 1 een spaghettisliert en moeten ervoor zorgen dat de Yeti niet in de kom valt.

 

Uno junior

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

Het bekende spelletje UNO maar dan op kinderniveau. De plaatjes en kleuren helpen ze bij het spel.

 

Waf, Blub, knor

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

Een heel leuk spel dat je volgens mij ook al met kinderen van 2 kunt spelen. Je kan dit spel op verschillende manieren spelen. De kinderen gooien met de dobbelsteen en daar staan aan alle kanten 4 dieren op. Ze draaien een kaartje om. Staat dat dier ook op de dobbelsteen? Dan mogen ze het kaartje nemen. Wie het meeste aantal kaartjes heeft wint.

Kleine Teddy

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

De rode trui of het gestreepte T-shirt, de geruite broek of de blauwe spijkerbroek? Wat zal de kleine teddybeer nu ‘ns aantrekken? In vier spellen helpen de kinderen hem bij het zoeken, verzamelen en combineren van de kledingstukken. Door de verschillende spelvarianten een teddyberesterke verzameling spelletjes!

 

Gezelschapsspelletjes voor kinderen vanaf 4 jaar

Egeltje Plof

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

Egeltje Plof is een eenvoudig spel voor kinderen met grappige en spannende momenten. Gooi de dobbelsteen en druk zo vaak als het cijfer dat je hebt gegooid op de neus van het egeltje. Nu maar hopen dat zijn darts niet omhoog schieten. Niemand weet wanneer dat gebeurt en de enige speler bij wie hij niet uit zijn vel is gesprongen, wint het spel.

Je kunt het spel ook wijzigen en een rondje spelen waarbij de eerste speler die het egeltje uit zijn vel laat springen het spel wint. Of speel een rondje waarbij iedere dartkleur punten krijgt. Wanneer het egeltje uit zijn vel springt, pakt iedereen zoveel darts als hij kan. De speler met de meeste punten wint.

 

Bob Bilnaad

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

In het spel Bob Bilnaad kies je om de beurt een gereedschap en maak je het vast aan zijn riem. Wees voorzichtig! Als zijn broek afzakt tijdens jouw beurt, zal er water sproeien en lig je eruit. De speler die erin slaagt om zijn broek niet af te laten afzakken, wint! Ik denk dat dit een hilarisch spel is om samen met je kinderen te spelen!

 

Hamsterbende

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

Het doel van het spel is om alle klavertjes, granen en wortels (van elk 4) voor de winter te verzamelen in de juiste voorraadkamers. Telkens vòòr de startspeler aan de beurt is, wordt een blaadje van de boom weggehaald en zo wordt het stilaan winter. Wie aan de beurt is, dobbelt, gaat evenveel kamers (in willekeurige richting) vooruit.

 

Spokentrap

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

Je begint in dit spannende geheugenspel onderaan de trap en probeert als eerste boven te zijn. Het oude spook dat in de top van de toren woont, verandert jouw pion echter in de loop van het spel in een spook, zodat je goed moet onthouden waar je pion staat. En dat is nog niet zo eenvoudig, want die wisselen nogal eens met elkaar van plaats. Als je aan de beurt bent, gooi je met een dobbelsteen en verplaats je jouw pion zoveel velden als het aantal ogen dat je hebt gegooid. Gooi je een spook, dan verander je één van de pionnen in een spook. Zijn alle pionnen in spoken veranderd, dan verplaats je bij het werpen van een aantal ogen een pion naar keuze, hopelijk die van jezelf! Gooi je een spook, dan verwissel je 2 pionnen (spoken) naar keuze van plaats. Bereikt een pion de bovenste trede, dan kijk je onder het spook welke pion zich daar bevindt. De eigenaar van die pion heeft gewonnen! Spokentrap is een spannend geheugenspel voor kinderen, waar ouders met veel plezier kunnen meespelen. Het stevige, houten speelmateriaal en het grote speelbord werken zeer sfeerverhogend!

 

 

Trap er niet in

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

Trap er niet in als je dit hilarische spel met vieze gevolgen speelt! Doe een blinddoek om, laat de draaiwijzer draaien en loop zoveel stappen over de spelmat. Maar kijk uit, want er liggen bergjes bruine klei (in de vorm van drollen) op de mat! Soms mogen de spelers drollen toevoegen, weghalen of anders neerleggen. Wie weet de meeste drollen te vermijden terwijl hij geblinddoekt tussen de poep door loopt?

 

Gezelschapsspelletjes voor kinderen vanaf 5 jaar

De Betoverende toren

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

De Betoverde Toren is een grappig, tactisch geheugenspel voor kinderen. De tovenaar heeft de prinses in de toren opgesloten. Jullie proberen haar te bevrijden. Een van jullie is de tovenaar, de anderen spelen gezamenlijk met Robin. Ga allemaal zo snel mogelijk op zoek naar de door de tovenaar verstopte sleutel. De tovenaar heeft een achterstand omdat hij weet waar de sleutel ligt. Omdat de pionnen magnetisch zijn, klikt de sleutel eraan zodra een pion erboven staat. Heb je de sleutel gevonden, dan probeer je daarna de toren te openen in één van de 6 sleutelgaten. Vind je de goede, dan springt de prinses met een mooie boog uit de toren. Zo niet, dan beginnen jullie opnieuw, maar weten jullie wel welk sleutelgat het niet is! De betoverde toren is zeer eenvoudig, maar de verschillende geheugen- en behendigheidselementen zorgen toch voor uitdaging!

Stratego Pirates

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

 

Met Stratego Pirates van Jumbo word je misschien wel de stoerste piraat van de zee! Kapitein Roderick Roodbaard gaat onverschrokken voorop in de strijd. Tijdens het spannende spel Stratego Pirates liggen er twee reusachtige piratenschepen in plastic dicht bij elkaar. De piraten slingeren behendig naar het vijandelijke schip en de kanonskogels vliegen je om de oren. Vergis je niet: de strijd om de vlag is in volle gang! Probeer het gele doodshoofd met je kanon en te raken! Slaag je erin de vlag te veroveren?

Stratego Pirates van Jumbo is een spel voor twee dappere piraten. Verover de vlag op het vijandelijke schip door het te enteren, te beschieten met het kanon, te vechten op het dek of een vijandelijke piraat aan de haaien te voeren. De Piraat die als eerste de vlag weet te veroveren, wint het spel en mag zich de slimste piraat van de zee noemen! Schip Ahoy!

 

Clever Junior

Clever junior is een Clever spel dat kinderen van 5 jaar al kunnen spelen. Het zijn namelijk ook makkelijk te leren spelregels.Het thema van dit gezelschapsspel is feest. Tijdens het spel gaan de spelers ballonnen, kaarsen, cadeautjes en taarten dobbelen.Een speler dobbelt en kijkt naar de kleur en het symbool op de dobbelstenen. Alle dobbelstenen waarvan de kleur en het symbool overeenkomt met zijn scoreblaadje, mag hij opschrijven. De andere dobbelstenen blijven liggen. Deze mogen gebruikt worden door de tegenspelers.Door rijen en kolommen aan te vullen, verdienen de spelers bonussen of regenboogsterren. Bonussen zorgen voor extra beurten. Regenboogsterren zijn punten. De speler die aan het eind van het spel de meeste regenboogsterren bezit, wint Clever junior!

Je kan dit spel vinden op 999Games.nl

Gezelschapsspelletjes voor kinderen vanaf 6 jaar

Tumball

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

 

Tumball is een leuk nieuw spel van Megableu waarbij je concentratie nodig hebt. Laat de ballen niet vallen! Probeer al je witte ballen te plaatsen op de tros gekleurde ballen. Maar pas op want een bal te veel of een onhandige beweging en Tumball! Spel voor de hele familie!

Dokter Prik

 

Dokter prik, lijd jij aan Stinkvoetose of Jeukitis? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Maak je klaar om te genezen of genezen te worden door Dokter Prik! Ben jij dapper genoeg om je prik te ontvangen? Terwijl het virus van speler naar speler gaat, wordt de spanning groter en groter. Zorg dat jij het virus niet bij je draagt wanneer je bij Dokter Prik op bezoek komt!

Zorg dat jij degene bent die de prik uitdeelt om Dokter Prik te winnen! Dokter Prik: Lachen is het beste medicijn!

Hier is het spel & nog andere leuke alternatieven

Gezelschapsspelletjes voor kinderen vanaf 7 jaar

Bank Attack

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

Bank Attack is een coöperatief spel om de groepsgeest te ontwikkelen en te versterken. Je missie: 5 minuten om de bankkraak van de eeuw te verwezenlijken. Snel binnen, snel buiten… Niemand raakt gewond. Je team: Hacker, Money man, Lookout, Explosives Expert. Je strategie: luister aandachtig naar de instructies en word stinkend rijk. Maar laat een steek vallen, en het alarm zal afgaan! De spanning stijgt iedere seconde. 5 spelniveaus

 

Kneedfeest 

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

In dit creatieve behendigheids- en raadspel moet je geen woorden uitbeelden, ook niet tekenen, maar wel boetseren! Twee teams nemen het tegen elkaar op en proberen zo snel mogelijk het geboetseerde woord te raden. Het team dat het woord als eerste raadt, mag met de stempel een stukje klei stelen van het andere team. Wees dus snel, want hoe meer klei je verliest, hoe moeilijker het wordt! Ideaal om in grotere groepen als partyspel te spelen!

 

Gezelschapsspelletjes voor kinderen vanaf 8 jaar

Monopoly voor Millennials

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

Geld maakt niet altijd gelukkig, maar ervaringen, leuke – of gekke – blijven je altijd bij. Daarvoor is het Monopoly Millennial-spel. Je spaart niet zoveel mogelijk geld, maar het is de uitdaging om zoveel mogelijk ervaringen te verzamelen om het spel te winnen. Maak een reis over het spelbord en ontdek en bezoek coole plekken waar je kunt eten, shoppen of ontspannen. Reageer op andere spelers via Kanskaarten en Algemeen Fondskaarten (die misschien een tikkeltje té herkenbaar zijn). En spelers betalen geen huur, ze bezoeken elkaar, waardoor ze meer ervaringspunten verdienen. Dit bordspel is de perfecte manier om een feestje of gezellig avondje nog leuker te maken.

 

BBC Earth Animals

In dit bordspel leer je spelenderwijs een heleboel grappige en interessante feiten over onze planeet en de prachtige wilde dieren die er leven. Via een speciale website bekijk je de mooiste filmpjes en krijg je allerlei leuke vragen. Geef het juiste antwoord, verzamel kaarten en verplaats je pion over het bord. De speler die na 8 spelrondes op de eerste plaats staat, is de winnaar! Het spel bevat tevens een set fotokaarten, zodat je ook kunt spelen zonder internet.

Alle beelden zijn aangeleverd door de BBC, met iconische momenten uit veel van hun bekroonde BBC Earth-series en titels. Dit bordspel is geproduceerd met duurzame, FSC-gecertificeerde materialen. Online video’s en vragen zijn te vinden op: bbcearthboardgame.com

Je kan het spel hier vinden

 

Gezelschapsspelletjes voor kinderen vanaf 10 jaar

Escape room Jumanji familie editie

 

Dit artikel is binnenkort beschikbaar. Voel de spanning van een Escape Room in je eigen huiskamer met deze Jumanji familie editie! In deze allereerste familie editie (10+) van Escape Room The Game moet je samenwerken om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Deze Jumanji editie bevat 3 spannende avonturen geheel passend in het Jumanji thema. Het spel is volledig Nederlandstalig.

Het is altijd een race tegen de klok; je hebt maar 60 minuten om te ontsnappen. De Chrono Decoder telt af, zorgt voor de juiste sfeer en geeft aan wanneer je hints mag gebruiken. In dit spel win je samen of verlies je samen. Alle spelers moeten het beste uit zichzelf halen. Om raadsels en puzzels op tijd te kunnen oplossen, is samenwerken de sleutel tot succes. Als je nog nooit een Escape Room hebt gespeeld, bereid je dan voor op een compleet nieuwe ervaring. Onvoorstelbaar hoe snel een uur voorbijgaat in het heetst van de strijd…

Je kan dit spel (en nog anderen) hier vinden

Trice

 

Wo(o)rd jij de dobbelkoning? Met Trice kun je spelen en tegelijkertijd je hersens trainen! Gooi een groene (beginletter), rode (eindletter) en witte dobbelsteen (aantal letters). Schrijf binnen één minuut zoveel mogelijk woorden op met de beginletter, eindletter en het aantal letters dat je hebt gegooid. Elk woord is 1 punt. Wie na zes rondes de meeste punten heeft, is de winnaar!

Je kan dit spel hier vinden

Lees ook:

Gezelschapsspelletjes voor kleuters en jonge kinderen

Leuke gezelschapsspellen voor volwassenen

Leuke gezelschapsspelletjes voor het gezin !

Educatieve gezelschapsspelletjes voor kinderen

 

Pin it

Wil je deze gezelschapsspellen voor kinderen bewaren? Pin het dan op Pinterest

gezelschapsspellen voor kinderen - unicorns & fairytales

Welke gezelschapsspelletjes spelen jullie kinderen erg graag? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Nele
  14 november 2019 at 10:16

  Mijn kinderen zijn 5 en 2 en momenteel is het spel ‘spookslot’ de grote favoriet. Een gezelschapsspel uit mijn kindertijd die ze erg spannend vinden 🙂

Leave a Reply