Unicorns & Fairytales
gezelschapsspelletjes voor het gezin - unicorns & fairytales
cadeautips games Gezelschapsspelletjes My life Spelen

Leuke gezelschapsspelletjes voor het gezin !

Meestal zijn kinderen wel fan van een goed spelletje. Goed zo want ze versterken heel erg de executieve functies van kinderen. De WAT? Dat zijn de functies die kinderen nodig hebben om te kunnen functioneren, zoals het werkgeheugen, impulscontrole, etc… Met deze gezelschapsspelletjes voor het gezin ga je dat allemaal kunnen oefenen, want ze zijn hilarisch en heel leuk! 

Gezelschapsspelletjes voor het gezin 

Met deze gezelschapsspelletjes voor het gezin ga je heel veel plezier beleven samen en goed kunnen lachen. Soms de zenuwen onder controle houden en af en toe ook SAMEN voor iets gaan! Uiteraard kan je deze spelletjes ook met vrienden spelen. Kijk je mee? 

 

1. Oertaal

gezelschapsspelletjes voor het gezin - unicorns & fairytales

Tijdens dit spel van Megableu moet je samen spelen en een team vormen. De bedoeling is dat je figuren van verschillende vormen bouwt, maar enkel de bouwmeesters van je team weten welke figuur. Hij moet dit uitleggen aan de anderen van het team en mag enkel woorden gebruiken die zijn gedefinieerd in het “prehistorische woordenboek”: dit zijn woordkaarten die aan het begin van het spel open op tafel worden gelegd om
vormen, kleuren en acties te definiëren. De architect mag enkel deze woorden gebruiken en het team moet proberen ze te begrijpen en de figuren correct en snel na te bouwen. “FLEK BOOD KLUV” kan bijvoorbeeld betekenen: “Draai de blauwe kubus naar rechts”. Het is een spel waarbij je goed moet nadenken, verbanden moet kunnen leggen en goed naar elkaar moet luisteren. Ideaal! 

Je kan het spel hier vinden

 

2. Drijfzand

 

gezelschapsspelletjes voor het gezin - unicorns & fairytales

 

In dit gezelschapsspel voor het gezin (of met vriendjes) van Megableu is het de bedoeling dat jij je ontdekkingsreiziger veilig naar het kamp brengt! Onderweg kan hij allerlei dingen meemaken (de opdrachten kan je lezen in de handleiding) en kan hij ‘delen’ verliezen waardoor hij in de modder lijkt weg te zakken. Het is een soort ganzenbord waarbij je toch tactisch moet nadenken en op het einde het exacte aantal stappen moet gooien om aan het kamp te komen. Wie het eerste bij het kamp geraakt is gewonnen. Dit spel kan je ook spelen op een junior versie niveau, wat erg leuk is als je met kleinere kinderen dit spel gaat spelen.

Je vindt het spel hier

 

3. Paddie’s zandkastelen

Spel voor het gezin - unicorns & fairytales

Iedere speler krijgt een speelplaat met vakjes en gekleurde symbolen. De bedoeling is om een muur te bouwen van kleur naar kleur zodat Paddie de schildpad veilig aan zijn overtocht kan beginnen. Het spel kan op verschillende manieren gespeeld worden. Bijvoorbeeld volgens het BINGO systeem waarbij je een symbool kiest van een bepaalde kleur. De andere spelers mogen dan precies op dit symbool op hun spelbord een zandkasteel plaatsen. Maar elk spelbord is anders, dus het wordt spannend om te zien wie zijn schildpadje als eerste veilig naar de andere kant van het strand brengt! Je kan het natuurlijk ook interactiever maken door met de dobbelsteen te gooien. 

Dit spel van Megableu is goed voor impulscontrole en inzicht! 

Je vindt het spel hier

 

4. Dodo

spellen voor familie - unicorns & fairytales

Dit is een coöperatief spel van 999 games waarbij de zenuwen onder controle gehouden moeten worden. De bedoeling is dat het wiebelende ei van de Dodo, dat stilletjes naar beneden rolt, niet valt. Dat doe je door een soort bruggen te bouwen. Die bruggen kan je enkel nemen als volgt:  je moet met een dobbelsteen rollen en het juiste bijhorende fiche onder alle gedekte fiches te vinden. Alleen als je onthoudt welke fiches waar liggen, kun je op tijd de bruggen in elkaar zetten. Je traint hierbij dan ook het geheugen! Dodo is een race tegen de tijd. Het wiebelende ei heeft namelijk een eigen willetje. Soms gaat dat ei sneller. Wij hebben hier erg mee gelachen! 

Hier kan je het spel vinden

 

Nog meer gezelschapsspelletjes voor het gezin of met vrienden

Educatieve gezelschapsspelletjes voor kinderen

Gezelschapsspelletjes voor kleuters en jonge kinderen

Leuke gezelschapsspellen voor volwassenen

Leuke gezelschapsspellen voor kinderen per leeftijd

40+ Leuke cadeautips die géén “speelgoed” zijn

 

Wat vind je van deze gezelschapsspelletjes voor het gezin? Een ideaal cadeau denk ik! 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply