Unicorns & Fairytales
body butter - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops DIY Gezondheid / Health lifestyle musthaves My life Personal Winactie & Give away

Maak je eigen Body Butter & win een workshop

Toen Rebecca, een goede vriendin van mij, vroeg of ik mee deelnam aan een workshop Body Butter maken moest ik jammer genoeg passen omdat ik andere verplichtingen had. Het leek me echter wel heel interessant om zelf body butter te maken en ik vroeg haar om een verslagje van de workshop. Heel leuk: binnenkort organiseren we een workshop micellair water maken en jij kan een plekje winnen.

 

Even voorstellen

Hallo, ik ben Rebecca Bosman, 31 jaar, getrouwd, lerares in een derde leerjaar en mama van Roan die in september naar het eerste leerjaar gaat.
Ik ken Nathalie net zo lang als ik mijn echtgenoot ken: 17 jaar. Ik leerde haar kennen in de korfbalwereld het klikte vanaf de eerste moment. Samen volgden we de lerarenopleiding in Antwerpen. We raakten elkaar nooit uit het oog, maar nu we op 5 minuten van elkaar wonen zien we elkaar veel meer.

body butter - unicorns & fairytales

 

Swoon bij Purdy!

Op 1 april ging ik een workshop ‘een body butter maken’ doen. Deze ging door in het gezellige retrowinkeltje van Annick Van Staey in Antwerpen. Deze heette eerst Maison Retro, maar dat weekend werd het omgedoopt tot Purdy. Purdy is American slang voor pretty. Mooi zijn dus en zo zouden we ons ook moeten voelen na de workshop!

Caroline is onze begeleidster. Zij richtte Swoon op dat DIY Welness Workshops organiseert. Zo maakt ze haar eigen lippenbalsem, butters, zalven en crèmes en deelt ze deze info graag met anderen. Alle producten die je kan maken zijn 100% natuurlijk. Caroline koopt haar producten bij Herbacos, Grootkanonplein 7, Gent. Het is zo eens iets anders dan Tupperware, Mylene of een verkoop van juwelen bij je thuis…

Maar wie is Caroline eigenlijk?
“Ik ben Caroline Decoster, archeologe van opleiding en nu werkzaam in het toerisme, verantwoordelijke van een hostel in Antwerpen. Ik heb vroeger voor archeologie gekozen omdat ik geïnteresseerd was in geschiedenis en hoe de mensen vroeger leefden. Ook ben ik altijd geïnteresseerd geweest in oude technieken. Tegelijkertijd hou ik van de natuur, ben ik graag buiten en met mijn handen bezig zijn.”

Hoe kwam je erbij om zelf verzorgingsproducten te maken en Swoon op te richten?
“Ik hou van sauna en massage. Een aantal jaren geleden heb ik ook een diploma massagetherapeute behaald. Gaandeweg wilde ik eigen oliën maken. Ik maak nu sinds een aantal jaren crèmes en andere producten voor mezelf en soms ook voor vrienden en familie. Eens je dit gaat doen merk je dat je echt niet terug wil naar de vele andere commerciële crèmes op de markt, want je weet dat je eigen product zoveel beter kan zijn. Het is puurder en authentieker dan hetgeen je in de gewone winkels vindt en en het is ontspannend om het zelf te maken. Af en toe maak ik iets voor vrienden en familie en ze geven me ook feedback. Ik voelde bij sommigen de interesse om dit zelf te kunnen leren maken. Vandaar dat ik dan eens een workshop heb gegeven. En ik merkte dat ik ook heel leuk vind. Het geeft me voldoening. Zo wil ik wel meer workshops geven gaande van een bodybutter tot dagcrème, een micellair water of lippenzalf. Het zijn dus homeparties, waarbij we telkens 2 producten maken.”

Body Butter!

“Body butter bestaat uit vetten en oliën. Door zijn romige structuur smeert hij goed over het lichaam, het duurt ook wat langer dan een crème om opgenomen te worden. Hydrateert en beschermt tegelijkertijd. Dus vooral in de wintermaanden en voor mensen met een droge huid een weldaad. Maar kan zeker het hele jaar door worden gebruikt, vooral na bad of douche. Niet voor het gezicht, terwijl een crème net wel voor het gezicht is.”

Caroline voorzag kleine weckpotten, die op voorhand ontsmet werden.  Ook onze handen werden ontsmet.

 

Voor 7 personen hebben we nodig:

210 gram sheabutter

Raw Shea Butter wordt gewonnen uit de noten van de Shea Boom, ook wel Karité Boom genoemd en groeit in de Afrikaanse Savanne. Shea Butter heeft een ivoorachtige kleur en een rokerige, nootachtige geur. De boter bevat een hoog gehalte aan vitamine A, E en F en is zeer geschikt om de huid te hydrateren, de bloedsomloop te verbeteren en de elasticiteit van de huid te bevorderen. Je kunt het beste 100% natuurlijke, ongeraffineerde Shea Butter gebruiken.

105 gram kokosvet

Twee belangrijke vetzuren voor de huid in Kokosolie zijn laurinezuur en caprinezuur. Op het moment dat deze twee vetzuren in aanraking komen met de huid worden zij omgezet in monocaprine en monolaurin. Dit zorgt voor een bescherming van de huid in tegenstelling tot de meeste zeepproducten, die vaker een beschadiging veroorzaken.
Daarnaast heeft kokosolie verschillende antibacteriële eigenschappen. Die komen natuurlijk ook bijzonder goed van pas. Vooral in het geval van acne of andere huidproblemen. Kokosolie heeft een factor 5-10 SPF en kan daardoor als zonnebrandcrème gebruikt worden. De lage beschermingsfactor dicteert wel dat je het regelmatig opnieuw moet aanbrengen.

body butter - unicorns & fairytales

50 gram amandelolie

Amandelolie kan je gebruiken voor het behandelen van meerdere huidproblemen, vooral droge huid, eczeem of acne. Dit komt doordat deze olie boordevol vetzuren zit, die ideaal zijn om de huid te hydrateren.
Maar de olie kan ook worden gebruikt om de bloedtoevoer onder de huidoppervlakte te verbeteren (vooral als je de olie aanbrengt door ronde bewegingen te maken). Hierdoor zal je huid in goede conditie blijven en er egaal, jong en stralend blijven uitzien. En alsof dit nog niet genoeg is bevat amandelolie ook nog eens vitamine E, een geweldige antioxidant, die de algehele uitstraling van je huid verbetert.

50 gram jojobaolie

Jojoba-olie laat zich goed uitspreiden; je kunt een klein beetje olie prima over de hele huid verdelen terwijl het een dun olielaagje achterlaat. Jojoba-olie kan diep in de huid doordringen waardoor de huidvochtigheid positief beïnvloed wordt. Jojoba-olie is goed voor alle huidtypen. Voor de extra vette huid geldt dat jojoba-olie de talgproductie kan indammen.

body butter - unicorns & fairytales

Zo maak je het

STAP 1: Deze ingrediënten doe je in een glazen maatbeker en warm je au bain-marie op. Je zal zien dat al deze vetten vloeibaar worden.

body butter - unicorns & fairytales

STAP 2: Je laat je mix van vloeibare vetten afkoelen in een mengkom in de ijskast.

body butter - unicorns & fairytales

STAP 3: De vetten zijn gestold en kunnen gemixt worden. Dit is om de juiste structuur te verkrijgen.

STAP 4: Door gebruik te maken van etherische olieën kan je je body butter een lekker geurtje geven. Het gebruik van kleurpigmenten geeft je product de finishing touch.

body butter - unicorns & fairytales

Ik koos voor 10 druppels Rozenhoutgeur en 10 druppels Lavendel, zonder kleurpigment.
Mijn body butter ruikt zalig, smeert goed uit en mijn huid voelt superzacht aan. Ik voel me alvast ‘Purdy’!

WINACTIE!

Zou jij ook graag een workshop van SWOON volgen? Op 27 mei om 14uur gaan we MICELLAIR WATER maken. Iets dat ik dagelijks gebruik dus ik ben zéér benieuwd. Wil jij er graag bij zijn? De workshop gaat door in Brasschaat (adres krijg je in privé bericht als je wint). Check je agenda, wees zeker dat je aanwezig kan zijn en laat iets weten onderaan de blog. Je mag een vriendin meenemen. Je wordt dus per twee gekozen! Ik ga twee duo’s uitkiezen 🙂 

body butter - unicorns & fairytales body butter - unicorns & fairytales

 

Heb jij ook al zin om zelf aan de slag te gaan? 

XOXO Rebecca en Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Angelique
  3 mei 2017 at 23:18

  Ik vind het super om dichter en dichter bij de natuur te komen en daar horen ook natuurlijke producten bij, ik zou het dan ook super vinden om jullie product te leren maken!

 • Reply
  sonya
  9 mei 2017 at 21:05

  Beste dames
  Lijkt me een zeer interessante workshop die ik graag zou bijwonen!
  Fijne avond aan jullie beiden!
  Sonya

Leave a Reply