Unicorns & Fairytales
educatieve spellen voor kinderen - unicorns & fairytales
cadeautips Educatief speelgoed kerst en nieuwjaar Onderwijs Spelen verjaardag

Educatieve gezelschapsspelletjes voor kinderen

Kinderen spelen ontzettend graag gezelschapsspelletjes. Ook in de klas. Leerstof onthouden ze vaak ook beter als je het spelenderwijs inoefent. Er bestaan ontzettend veel educatieve gezelschapsspelletjes voor kinderen. Level21 combineerde de kennis van onderwijs met de passie van spel en creëerden daarom educatieve spellen, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Kijk je even mee? Wie weet vind je nog een ideaal cadeau! 

Level21, wat is dat? 

Bij Level21 bieden ze niet alleen educatieve spellen voor kinderen aan, ook workshops, ondersteuning en ze hebben een spelotheek.

“Level 21 wil meer spel in het dagelijkse leven verweven. Dit doen we aan de hand van onderzoekend leren, 21st century skills en het inzetten van spelelementen in opleiding of trainings. We brengen games, bordspellen en speltechnieken in de klas, bij je thuis of op je bedrijf, mét of zonder gebruik van technologie!Hierbij zetten we spelelementen in om de motivatie en funfactor te verhogen en gebruiken we onderzoekend en ervaringsgericht leren als organisatievorm in een eigentijdse leer- of speelomgeving.”

Een walhalla voor  leerkrachten dus,  maar ook ouders die thuis met hun kinderen spelenderwijs leerstof willen inoefenen. Heeft jouw kind moeilijkheden met kloklezen? Dan kan je misschien iets doen met het spel “Wolfje, Wolfje,  hoe laat is het ?” Ze hebben bijvoorbeeld ook het spel BREUKOSAURUS REX, een spel om breuken in te oefenen op een speelse manier. Ideaal voor dino fans! Dit en nog veel meer vind je bij Level21. Ik wil er graag enkele in de kijker zetten voor jullie.

Educatieve spellen voor kinderen

1. De Hartenkoningin 

Er is zoveel te doen met dobbelstenen. Level21 biedt trouwens naast educatieve spellen voor kinderen ook verschillende dobbelstenen aan en dit spel. Op elke dobbelsteen staan de getallen 0 tot en met 10 en als extraatje, natuurlijk, een hartje!
In elk doosje zitten ook 6 hartjes. Deze geven ‘levens’ aan de spelers om er een echt spel van te maken. Zo blijft het motiverend. Het spelletje bevat sowieso  enkele spelsuggesties en hier kan je er binnenkort nog veel meer downloaden. Alle spelletjes zijn voor 2 en soms tot 4 spelers. Zowel hoofdrekenen, maaltafels, oppervlakte en cijferen komen aan bod.

Je kan ook  hun Pinterest bord bekijken, waar nog meer leuke tips op staan. 

 

2. Breukosaurus REX

Dit educatieve spel zet in op het oefenen van breuken, kommagetallen en percentages in de lagere school. Toch wel iets waar sommige kinderen het moeilijk mee hebben. Het doel is eieren van hun dinosoort verzamelen. Dit spel kan vanaf het 3e leerjaar gespeeld worden op verschillende manieren. Er zijn verschillende soorten kaartensets, per niveau.
Je kan 1 kaartensoort gebruiken per spel, en puur inzetten op het afleggen van een geheel, een vierde, de helft, … of meerdere kaartensets combineren waarbij ze bijvoorbeeld nog steeds 1 geheel moeten afleggen maar dat mag bestaan uit 50%, 1/4 en het breukbeeld van 1/4e.

 

3. Wolfje, Wolfje, hoe laat is het? 

 

 

Een spel waarbij de kinderen huns schapen weer terug binnen moeten zien te krijgen door juiste antwoorden te geven en wolvenmunten te verzamelen. Je kan dit spel ook als printable downloaden, afdrukken en lamineren. 

 

4. Rioolratten

De rioolratten komen in hun natuurlijke omgeving heel wat papieren rommeltjes tegen. Tickets, kassabons, een bankkaart, flyers, cadeaubons, facturen, … Door op deze materialen de juiste informatie te zoeken kunnen ze vooruit geraken in het riool en zo hopelijk de uitgang bereiken. Welke rioolrat kan er het beste lezen en de vragen juist beantwoorden? In de doos zitten allerlei leuke templates, maar je kan er zelf ook maken!! Download HIER de template om je eigen kaarten te maken. Level 21 biedt niet alleen educatieve spellen aan voor kinderen, maar daagt jou ook graag uit om verder te denken. Love it! 

5. Mierzoet

educatieve spellen voor kinderen - unicorns & fairytales

Dit educatieve spel kan geplaatst worden in het vak wereldoriëntatie en gaat over gezondheid. De mieren gaan de gezonde weg op. Maar jij moet hen helpen. Verzamel voor jouw mierenkolonie producten met zo weinig mogelijk suiker, of zo gezond mogelijke producten, of stel een hele maaltijd of dagmenu samen. Jij kiest hoeveel kaarten er vezameld moeten worden. Draai ze samen om en ontdek hoe gezond jouw keuzes zijn. Maak het helemaal leuk met 87 mieren in je broek. Een klapper vol leuke beweginsspelletjes voor tussendoor. Gezonde voeding en beweging horen namelijk samen!

 

6. Verschillende soorten dobbelstenen om educatieve spellen mee te maken/spelen

 

educatieve spellen voor kinderen - unicorns & fairytales

Bij Level21 hebben ze naast educatieve spellen voor kinderen ook een ruim aanbod aan soorten dobbelstenen. Geen klassieke dobbelstenen! Met deze stille dobbelstenen kunnen kinderen, waar ze ook willen optellen en aftrekken of andere dingen mee doen. Je kan ze namelijk makkelijk uit het bakje nemen. Er zijn ook dobbelstenen te vinden met geldwaarden, andere getallen enzovoort. De moeite om eens een kijkje te nemen! 

Workshops

Zowel voor onderwijs als binnen de bedrijfswereld geven we opleidingen en workshops. In het onderwijs focussen we op gamification inzetten in de klas. Voor bedrijven maken we gebruik van de Lego Serious Play methode.

Kan je in hun aanbod bekijken 

Pin deze educatieve spellen

Ook op zoek naar leuke educatieve spellen voor kinderen, voor je klas of om thuis te spelen? Hou deze post dan bij en pin het. 🙂

educatieve spellen voor kinderen - unicorns & fairytales

 

Nog meer spelletjes? 

Gezelschapsspelletjes voor kleuters en jonge kinderen

Leuke gezelschapsspellen voor kinderen per leeftijd

Leuke gezelschapsspellen voor volwassenen

 

Wat vind jij van dit aanbod aan educatieve spellen voor kinderen? Ben jij ook zo lang op hun website verbleven? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply