Unicorns & Fairytales
speelgoed - unicorns & fairytales
moederschap Spelen

Top 10 speelgoed van Vince

Het huis staat vol met speelgoed maar onze zoon van 16 maanden speelt vaak liever met andere spullen en prullen. Eigenlijk moet je vrij selectief zijn in wat je koopt. 

Vaak zijn ze al blij met een potje en lepeltje en dat moet je zelfs niet gaan kopen. Trek de keukenkast open en je vindt allerlei spullen waar die kleine zich mee kan bezighouden. Toch zijn er momenteel bij Vince enkele spullen en activiteiten enorm populair. Ik zet je voor je op een rij…

1. Badeenden

Ik weet absoluut niet van waar hij het heeft maar Vince LOVES eenden. Vooral de echte dan. Zo is hij uren naar de eendjes aan het waaien geweest in Frankrijk. De eenden blij natuurlijk want elke keer kregen ze brood. Wat natuurlijk schattige foto’s opleverde. Maar the next best thing zijn badeenden. Oh jawel. Gelukkig bestaat er zoiets als badeendwinkel waar je 1000 verschillende eenden kunt kopen. Zelfs leuke kleine eendjes om als geboortecadeautje aan de bezoekers te geven. Ook allerlei verschillende beroepen. Grappig om te zien hoeveel verschillende soorten eenden er bestaan. Wij hebben nu wel een hele verzameling en als Vince in bad gaat zijn alle eendjes van de partij. We hebben gewone eenden, grote eenden, vangeenden, disco eenden en ook een eend met een sjaaltje waarop Vince gedrukt staat (ook leuk kraamcadeau , vind je niet? )

speelgoed - unicorns & fairytales IMG_5828 IMG_5825 IMG_5824 IMG_5823 IMG_5822 bandeendenwinkel - Unicorns & fairytales

Alle mogelijke soorten eenden kan je spotten in deze webshop! Plezier verzekerd.

 

2. Watertafel

Een topper bij warm weer is voor hem ongetwijfeld deze water -en zandtafel. Vince kan zich zo uren bezighouden. Potjes water scheppen, draaien aan de hendel en spetteren in het water. Doe daar dan de eendjes bij en het feest kan beginnen. Het is de beste aankoop van deze zomer. Wat vind je trouwens van zijn schattige zwemshort? Hij komt van Hema.

speelgoed - unicorns & fairytales

3. Ballen 

Ik heb altijd korfbal gespeeld en misschien zit het in de genen maar vanaf Vince besefte wat er rondom hem gebeurde wou hij met ballen gooien en spelen. Zijn eerste woordje was dan ook ‘bal’. Ik lieg niet! Hij kan enorm goed werpen (nee, het gaat zeker geen voetballer worden, haha) en wordt gek als hij er eentje ziet. Die zal dan ook van hem zijn…

speelgoed - unicorns & fairytales

speelgoed - unicorns & fairytales

4. Little Tikes Octopus

Dit nieuwe speelgoed hebben we nog maar net in huis. Gloednieuw in de Little Tikes collectie. In het najaar richt Little Tikes zich op de ontwikkeling van baby’s en presenteren ze in primeur de enige speelgoedlijn voor kindjes die actief spelen aanmoedigt en dit voor elke fysieke mijlpaal in die eerste belangrijke 18 maanden. Later meer hierover!

.IMG_5942 IMG_5951

5. Potjes om te stapelen 

Je kent ze wel, de bekende stapelpotjes. Dit kon Vince al vrij snel. Hij was dan ook heel trots op zichzelf.

speelgoed - unicorns & fairytales IMG_6297 IMG_6298

6. Potjes, lepeltjes, rietjes, …

Lege potjes en een lepeltje, daar kan hij uren mee spelen. Liefst ook nog kleinere potjes om in de grotere te steken en potjes die je open en dicht kan doen. Rietjes, stokjes, … allemaal goed. Het hoeft niet duur te zijn, gewoon de kast opentrekken. Hij vindt wel wat.

7. Boeken 

Hij is dol op boekjes. Gelukkig! Ik schreef al eerder een blogje over lezen met een baby. Nu hij groter is kijkt hij zelf naar de plaatjes en kan hij sommige dingen aanwijzen. Binnenkort komt er een blogje over de soorten boekjes waar hij dol op is.

speelgoed - unicorns & fairytales

8. Zandbak

Feest. Nog geen twee seconden en hij heeft de halve zandbak al in zijn broek gestoken om mee naar huis te nemen. Of hij strooit alles over zichzelf, of hij gooit het zand in het rond. Oeps. Maar hij kan er zich wel mee vermaken dus dat vinden we fijn. En Vince, die is dol op een bad nemen dus voor hem zal het ook niet erg zijn. Bovendien is spelen in het zand goed voor motorische ontwikkeling volgens mij. 100 vliegen in één klap. Iets minder fijn is dat je zand nog dagen na het spelen terugvind op allerlei onmogelijke plekken.

speelgoed - unicorns & fairytales speelgoed - unicorns & fairytales

speelgoed - unicorns & fairytales speelgoed - unicorns & fairytales speelgoed - unicorns & fairytales

9. Loopwagentje en wishbonebike 

Zijn loopwagen is al eventjes in gebruik. Vince is nogal traag op het gebied van zelf willen stappen. Hij kan het wel maar zijn vertrouwen is er nog niet. Hij loopt graag met het ding door het huis maar de tweede reden dat het zo leuk is, is omdat er geluid uit komt. Wanneer er geluid uit iets komt dan is Vince gefascineerd.

speelgoed - unicorns & fairytales speelgoed - unicorns & fairytales

 

10. Knuffelbeesten 

Vooral zijn aapje is zijn beste vriend maar ook andere knuffels kunnen hem bekoren. Dan speelt hij met ze, gooit ze weg, gaat ze terug halen en knuffelt ze. Altijd een goede investering.

speelgoed - unicorns & fairytales

 

Wat is het lievelingsspeelgoed van jouw kindje? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Evi
  26 augustus 2015 at 16:11

  De bal, check! Loopfietsje, check! Boekjes en potjes, check! Zand heeft hij pas recent ontdekt (hij is nu 20 maanden), maar hij komt dan steeds met zijn handjes omhoog naar mij omdat het vuil is (dramaqueen…) 🙂 Emil speelt ook heel graag met de diertjes van Playmobil 1 2 3 (de ark van Noah). Zo heeft hij ook geleerd wat een olifant is en een giraf. Hij vergelijkt de plastic diertjes dan met tekeningen uit zijn boekjes. Heel schattig 🙂

  • Reply
   Nathalie
   26 augustus 2015 at 19:33

   Hier staan ook diertjes maar daar speelt hij niet zo graag mee. Wel in de boekjes aanwijzen… Ach dat komt allemaal nog. Ik denk dat iedere leeftijd een beetje zijn eigen speelgoed heeft bij elk kind. Emil, de dramaqueen, ik ken dat hoor. Vince kan er ook niet altijd tegen. hahaha

 • Reply
  Patricia
  26 augustus 2015 at 19:08

  Momenteel is het zo dat alles waar de oudste spruit mee speelt, de jongste daar ook mee wilt spelen. En ook omgedraaid. Het liefst spelen ze met dingen die juist geen speelgoed zijn… zoals de inhoud van de keukenkastjes en klimmen op de trap. Ik vermaakt mijzelf hierdoor ook de hele dag!

  • Reply
   Nathalie
   26 augustus 2015 at 19:33

   Hahahah dat zal wel. Je moet steeds een oogje in het zeil houden zeker?

   • Reply
    patricia
    26 augustus 2015 at 21:06

    Ik kom soms oren en ogen tekort! Maar het vaak ook mooi om ze samen te zien ravotten! Deugnieten!

 • Reply
  Lotte
  26 augustus 2015 at 22:13

  Die foto waarop hij zand in zijn mondje heeft, is zo grappig, haha 😀

 • Reply
  lin mommysworld
  28 augustus 2015 at 10:50

  Leuk!! Hier is de zand en watertafel favoriet nummer 1 !

Leave a Reply