Unicorns & Fairytales
slaapwekker slaaptrainer - unicornis & fairytales
kids musthaves moederschap Musthaves My life Ontwikkeling

We hebben de slaaptrainer weer boven gehaald voor Lex…

Wie ons al een tijdje volgt weet dat wij eigenlijk altijd al een beetje problemen hebben gehad met het slaapritme van onze kinderen. Misschien waren we het al (gelukkig!) een beetje vergeten maar ook Vince heeft een periode meegemaakt waarbij hij niet veel of niet lang sliep. Toen hebben we gebruik gemaakt van de slaaptrainer en die hebben we nu weer boven gehaald voor Lex. Want hij werd zo vroeg wakker ‘s ochtends dat we al 4 uur wakker waren voor school begon en dat is ook de bedoeling niet… werkt de slaapwekker? 

Van onderbroken nachten naar vroege vogel

Lex is altijd al een kind geweest dat blijkbaar heel weinig slaap nodig heeft maar toch lieten we de slaapwekker lang achterwege. Hij lijkt wel energie teveel te hebben. Van ‘s ochtends tot ‘s avonds rent hij rond, is hij enthousiast en laat hij van zich horen. Nou ja, de appel valt niet ver van de boom want ik ben ook heel de dag in de weer. Er zijn maar weinig momenten dat ik effectief rustig blijf zitten of niet bezig ben met iets. De eerste jaren van Lex waren een hel voor ons. We sliepen amper en dat had ook lichamelijke gevolgen. Na twee jaar kwam er een beetje verbetering in. Nou ja, dat hij dan effectief doorsliep zonder ons uren wakker te houden ‘s nachts. Voor mij een hele verbetering. Manlief zou het anders willen zien. Want hoe dan ook, hij wordt wakker tussen 4u en 6u. Het is altijd een verrassing. De laatste tijd werd hij wakker tussen 5 en 6 maar dan nog is dat wel redelijk vroeg. Zeker als hij een hele dag op school vertoeft. Gelukkig kan hij daar tussen de middag even slapen.

boek moederschap - unicorns & fairytales

Schaap de slaapwekker is terug

We hadden schaap de slaapwekker (Zazu kinderwekker) eigenlijk al in de kast van Vince gestopt want hij leek niet meer te werken. Bleek dat de batterijen gewoon leeg waren. Ik resette het ding, stak er nieuwe batterijen in en testte de slaaptrainer opnieuw. Hij bleek nog wel te werken. Heel spannend want we gingen hem aan Lex voorstellen. Lex was meteen enthousiast en begreep heel goed waarvoor hij diende. De eerste dagen riep hij wanneer schaap groen werd. Een half uurtje voor ze mogen opstaan wordt de slaapwekker groen zodat ze beseffen dat het BIJNA tijd is om op te staan maar dat ze nog even moeten wachten. Dat was wel een hele moeilijke oefening voor Lex. We hadden schaap om kwart over 6 gezet omdat je natuurlijk niet meteen kan verwachten dat ze een uur langer slapen dan normaal. Beetje bij beetje gaan we hem verzetten.

slaapwekker slaaptrainer - unicornis & fairytales

Werkt het goed?

Het werkt eigenlijk heel goed. Hij is wel telkens enkele minuten voor de slaapwekker wakker maar uiteindelijk is dat al beter dan om kwart voor 5 wakker worden. Ik zeg hem om dan nog even te wachten tot Schaap wakker is en dat doet hij flink. Misschien is het toeval, misschien ook niet, maar voor ons is dit een erg handig hulpmiddel en dat was het bij Vince toen ook. Lex gaat niet slapen voor hij Schaap in slaap gedaan heeft en hem kusjes heeft gegeven. Wat wel erg lief is. Dan moet schaap op een tafeltje naast zijn bed staan. Wel lief hé … Anyway, wij zijn kei blij en hopen dat Schaap ons nog heel erg gaat helpen. Ik raad het iedereen aan, al wat het gewoon om eens te proberen. Want natuurlijk werkt een slaapwekker niet bij iedereen. Er zijn er ook verschillende.

slaapwekker slaaptrainer - unicornis & fairytales

[bol_product_links block_id=”bol_5d91f8147a97e_selected-products” products=”9200000028869859,9200000081913036,9200000057464022,9200000011464511″ name=”slaapwekker” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”750″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Hebben jullie al gebruikt gemaakt van een slaapwekker of slaaptrainer? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply