Unicorns & Fairytales
My life

Twee maanden na het verhuizen

We zijn nu bijna twee maanden na het verhuizen en we zijn het al helemaal gewoon, ons nieuwe huisje. Ook al moet er nog heel veel gebeuren, het is al ons knusse plekje. Beetje bij beetje komen er nieuwe spulletjes en decoratie bij en worden de kamers afgewerkt. We hebben nog wel een hele lange weg af te leggen, maar hey, we blijven hier nog wel een tijdje. 

 

Verhuizen…

Verhuizen brengt toch een heleboel stress met zich mee. Ik gaf je al mijn persoonlijke verhuistips mee in een vorige blogpost maar ik heb er toch nog eentje: huur bvb StudentVerhuizers in! Ze kunnen het verhuizen 1000 maal makkelijker maken en doen zelfs klusjes. Wij kozen ervoor om het zelf te doen met als resultaat dat er nog veel dozen ongeopend in de garage staan. Ga je verhuizen, dan kan je best ruime tijd van tevoren allerlei zaken in orde maken. Deze handige checklist voor verhuizen bied je waarschijnlijk wel wat steun…

verhuizen - unicorns & fairytales

Stap voor stap

Geduld is een mooie zaak maar dat heb ik jammer genoeg niet zoveel. Ik zou dan ook willen dat alles al klaar was en dat ik enkel maar moest decoreren en stylen. Dat doe ik het liefst. Op zoek gaan naar leuke spullen. Maar geduld is een mooie zaak zeggen ze. Ik heb nog tijd, we gaan niet meteen weer verhuizen.

verhuizen - unicorns & fairytales

To do op korte termijn

De babykamer schilderen en inrichten 

In januari (en hopelijk niet vroeger) komt het broertje van Vince eraan en dan zou ik toch wel graag de babykamer klaar zien. Niet enkel omdat er dan een nieuw gezinslid is maar ook omdat de verf de nieuwe meubels tijd nodig hebben om te verluchten.

Lees ook: tips voor een gezonde en veilige kinderkamer

 

Vince zijn kamer schilderen 

We wilden dit eigenlijk afhebben voor we verhuisden maar we kwamen in tijdsnood. Daarom moet de kamer van Vince nog geschilderd worden. Daarna kan het échte stylen beginnen. Dan kunnen er haakjes en fotokaders opgehangen worden en kunnen we schabben hangen en er een echte leuke kamer van maken.

verhuizen - unicorns & fairytales

De speelkamer schilderen & behangen

Idem dito voor de speelkamer: ik zou erg graag deze ruimte klaar krijgen zodat Vince en vriendjes daar kunnen spelen. Natuurlijk vind ik het niet erg dat hij in de woonkamer speelt, maar zo’n ruimte waar hij al zijn spullen kan vinden en waar zijn keukentje staat zou toch fijn zijn. Zo houden we de woonkamer ook nog een beetje “speelgoedproof”.

Enkele meubelstukken in elkaar steken 

In de bureaukamer komt een opbergkast zodat enkele dozen van de garage al uitgeladen kunnen worden. Dar resulteert in een leger garage waar we gerichter kunnen opbergen. Nu liggen de tuinkussens in onze woonkamer maar het zou wel fijner zijn moesten die in een grote bak in de garage kunnen staan. Maar daar is nu simpelweg geen ruimte voor.

Verdere styling

Ja en natuurlijk hoort de decoratie er ook bij. Ik heb al zo’n flauw vermoeden dat dit wel eens vaak durft te veranderen. Ik hou niet zo van steeds dezelfde spullen. Het kan soms al heel fijn zijn om iets te verplaatsen. Geeft al snel een ander zicht.

img_5364

To do op langere termijn

De gang gaat onder handen genomen worden, er moet een poort geplaatst worden vooraan de woning (zodat we niet steeds de deur op slot hoeven te doen) en op de bovenste verdieping moet nog een toilet en badkamertje komen. Natuurlijk hoort de verdere styling er ook nog bij en hier en daar klusjes.

 

Willen jullie eens een roomtour? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Sarah
  8 oktober 2016 at 07:36

  Ik ben best benieuwd naar het geheel dus een tour rond het hele huis zou cool zijn. Helemaal fan van je smaak. Ikzelf heb te veel prulletjes overal staan, stoor me er soms aan maar krijg het ook niet over mijn hart om ze dan weg te doen, haha! Dus ben ik steeds op zoek naar inspiratie om deze anders tentoon te stellen, wat moderner en strakker.

  Wij wonen ondertussen bijna anderhalf jaar in ons huisje en er is nog steeds zoveel te doen. Onze meubels vervangen we één voor één. Zo komt er vandaag een (tweedehandse) grote kast voor onze living aan. Die vervangt dan de 2 kleinere krellen (klassieke barkast en dressoir) die we al bijna 8 jaar hebben en niet meer in heel goede staat zijn gezien het onze eerste meubeltjes waren en niet zo duur waren in de aankoop.

  We hebben gekozen voor tweedehands omdat je soms echt nog degelijke meubels vindt voor een spotprijsje en die kan je dan personaliseren zoals je wilt (kleurtje, handvaten, …). Leuk projectje wordt dat weer.

  Ook om economische redenen kiezen we voor tweedehands nu. Wij willen binnen enkele jaren graag nog onze zolderverdieping verbouwen (achtergevel optrekken, douchekamer en terras erbij) dus ja, dan zijn alle besparingen nu gewoon nodig.

  Ons huisje ziet er dus nu allesbehalve “boekjesperfect” uit maar, al zeg ik het zelf, het is wel gezellig en dat is toch het belangrijkste.

  Stap voor stap pakken wij het dus aan. Nu is het weer een kast, binnen enkele maanden misschien eens onze lelijke trap onder handen nemen… Alles op zijn tijd.

  Veel plezier nog met het aankleden van jullie stekje!

  Sarah x

 • Reply
  Naomi
  8 oktober 2016 at 10:14

  Ik ben echt verliefd op je foto’s en je interieur! Zitten leuke ideetjes in die ik alvast pin voor als ik nog eens verhuis :p
  x

  • Reply
   Nathalie
   9 oktober 2016 at 12:33

   Oh superleuk om te horen!!

Leave a Reply