Unicorns & Fairytales
verhuistips - unicorns & fairytales
My life Personal

Mijn verhuistips en enkele sneakpeeks…

Damn, hier zitten we dan in ons nieuwe stekje. Het voelt goed, raar, anders, toch al vertrouwd… Ik kan het gevoel niet zo goed uitleggen. Het is wat ik wou: een nieuwe start, vers begin en mooi nieuwe meubeltjes. Alvast mijn ervaring, verhuistips en sneakpeeks! 

 

De zoektocht

Twee jaar hebben we gezocht naar het ideale huisje. We ontdekten ook dat niet alles mogelijk was. Geen groot huis in een rustige buurt, Grote keuken, kleine badkamer, grote woonkamer, kleine slaapkamers… Er was altijd wel iets. Ons budget liet het gewoon niet toe om die droomvilla te kopen. Nou ja, droomvilla. Ik denk dat iedereen (als hij héél erg eerlijk is) wel een mooi ruim huis wil met eventueel zwembadje of grote tuin. Niet? Ik wel hoor hahaha.

Deze woning stal mijn hart toen ik er binnenwandelde. De lichtinval, kleuren, lichte vloeren en toch wat ruimte. De woonkamer is zeker niet heel groot maar we zitten nu niet meer in de koker waar we voorheen inzaten. De afstand naar de televisie is zeker langer geworden hahaha. Maar wat we wél hebben zijn grote (en veel) slaapkamers. Dat vond ik heel belangrijk. Niet zozeer voor ons, maar wel voor de kinderen. Om in te spelen, in te studeren en gewoon, om hun eigen ruime plekje te hebben. Als kind had ik een kleine maar voldoende grote kamer en toen we naar een nieuw huisje op zoek gingen was dit één van de belangrijkste vereisten voor mij. Wie zoekt die vindt zeggen ze… Voila! Het enige nadeel: we liggen aan een vrij drukke baan. Gelukkig kunnen we via een servitute weggetje naar de rustige wijk achterin en daar is ook een kleine speeltuin.

verhuistips - unicorns & fairytales

De aankoop

Het was even spannend want er waren al onderhandelingen aan de gang. Veel ruimte om van de prijs af te doen was er ook niet en onze toenmalige bank kon ons geen voordelige rentevoet geven. Er vloeiden even wat tranen. Laatste poging; een andere bank.  Die konden wel voldoen en zo lukte het ons toch om ons huis te kunnen kopen. Het zal wel even aanpassen worden want de lening ligt hoger maar… we hebben een vrij energiezuinige woning dus besparen we op andere kosten. Onze eigen woning was op 5 uur verkocht dus die stress was vrij snel weg! Ondertussen zijn alle akten getekend en zijn we daar ook vanaf. Yes!

verhuistips - unicorns & fairytales

Verhuizen = stress

Ik denk niet dat ik het moet uitleggen maar verhuizen is stress. Zeker als je zwanger bent en al die hormonen door je lijf gieren. Het liefst wil je dat alles magisch uitgepakt wordt en dat jij enkel kan goedzetten en decoreren. Maar ja… waar haal je die magische kabouters vandaan hé? Of je moet vele vrienden hebben die op een rij alles aangeven en klaarzetten. Maar goed. Stress it was. Vooral manlief en ik kunnen er niet goed tegen en zaten dan ook voortdurend te kibbelen. Gelukkig was Vince naar de onthaalmoeder en kon hij bij oma en opa spelen. Ik wou eigenlijk gestructureerder aan de slag gaan maar ik heb een koppige vent en ja… ik wil nu niet zeggen I told you so maar toch…

verhuistips - unicorns & fairytales

Mijn tips

Daarom… om U te behoeden van stress of nog méér stress tijdens verhuizen geef ik U mijn gouden raad. Een raad die ik voorlopig voor heel lang (hopelijk) niet meer ga nodig hebben. Een raad die ik zelf niet helemaal toegepast heb maar beter wel had gedaan.

 

Voor de verhuis

✭ Begin ruim op tijd met het afluizen van verhuisdozen bij vrienden/kennissen/familie.
✭ Geen verhuisdozen te vinden? Ga eens naar het Kruidvat of andere winkels. Pamperdozen zijn stevig! Deze tip kregen we zelf.
✭ Pak op tijd de dozen in en doe dit kamer per kamer. Label de dozen of schrijf erop wat erin zit!!!
✭ Voorzie een ruimte om de dozen netjes klaar te zetten.
✭ Hou zeker een doos apart voor de laatste stuks die je tot het laatste nodig hebt.
✭ Probeer indien mogelijk wat tijd te voorzien tussen de verhuis en wanneer je uit je huidige woonst moet.
✭ Schilderen doe je best op voorhand. Trommel veel vrienden op of laat het doen…

Het verhuizen zelf

✭ Voorzie een remorque, camionette of verhuiswagen. Vragen aan vrienden, huren of huur een verhuisfirma in.
✭ Wanneer je mensen hebt die je komen helpen verhuizen probeer dan de dozen reeds naar de kamers te doen waar ze horen. Dit hebben wij niet gedaan en zo zit je met volgepropte ruimtes met dozen. Je zal zien, je hebt net die ene doos nodig helemaal onderaan…
✭ Zet de dozen netjes in die kamers zodat je ze rustig kan uitpakken als je tijd hebt. Zo vermijd je ook dat een bepaalde ruimte volgepropt komt te staan.
✭ Hang tijdig verlichting en gordijnen/rolgordijnen. Anders zie je geen steek of word je ‘s morgens wakkerder het licht.
✭ GOUDEN TIP: vraag hulp, hulp, hulp. Trakteer nadien op een BBQ of een etentje om de mensen te bedanken, maar geloof me… hulp is altijd welkom.

verhuistips - unicorns & fairytales

Bedje : Manowoods  //  Happy Lights: Coolgift  //  Tapijt: IKEA  // dromenvanger: Bisou De Lou // Boekenplank: De Gele Flamingo

verhuistips - unicorns & fairytales
kast: Eyoba (WOOOD) // Rotan hangstoel: Vintagelab15 // Poster: The birthposter // Bolletjeskleed: Sukhi

 

Hebben jullie nog meer tips? Wat is jouw GOUDEN tip? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Sanne
  30 augustus 2016 at 08:15

  Het begin is er. Volgens mij een prachtig huis! Ik heb voor onze verhuizing op de dozen gezet waar het naar toe moest. Ipv wat er in zit (dat ook wel hoor, in het klein). Zo konden de helpende schatten het in de juiste kamer zetten. Fijn! Ben benieuwd naar de kamertjes van de kleintjes! X

  • Reply
   Nathalie
   30 augustus 2016 at 14:34

   Ja het vergt veel werk he… pfff

 • Reply
  Mahwish
  30 augustus 2016 at 10:14

  Geen tips maar de sneakpeeks zien er super uit! En herken wel dat verhuizen veel stress met zich meebrengt. Had zelf tijdens mijn studie bij het vak psychologie geleerd dat verhuizen in de top 10 ingrijpende gebeurtenissen staat en dus idd veel stress oplevert. Knap gedaan, ook nog tijdens je zwangerschap!

  • Reply
   Nathalie
   30 augustus 2016 at 14:33

   Ja inderdaad, heel veel stress!

 • Reply
  Isabelle
  30 augustus 2016 at 13:14

  Wij zijn ook bezig met de aankoop van een huis. We zijn nu aan het wachten op e goedkeuring van onze lening, dus fingers crossed!! Ons bod werd half juni aanvaard, dus we zijn al lang aan het wachten enhet kan nu nog tot december duren voordat we de sleutel hebben. En dan moeten we nog het hele huis renoveren. Wij hebben het geluk gehad dat we op 2 maanden tijd ons droomhuis vonden. Ons budget was niet heel groot, dus we hebben wel wat toegevingen moeten doen, we hebben nu bv een kleine badkamer en wonen aan een wat drukkere weg, maar de living is ruim, we hebben een tuin van 18 are en achter ons zijn alleen boomgaarden en natuurgebied.
  Alle tips voor onze aankomende verhuis zijn dus zeer welkom en ik neem uit je blogje zeker mee van op de dozen te schrijven naar welke kamer ze moeten. Klinkt heel voor de hand liggend maar ik zou er zelf waarschijnlijk niet aan gedacht hebben!
  Je huis ziet er super uit, heel rustig en hele mooie meubels!

  • Reply
   Nathalie
   30 augustus 2016 at 14:33

   Oh spannend he! hopelijk alles ok.

 • Reply
  Linda
  30 augustus 2016 at 18:28

  Dus sneakpeaks zien er strak uit hoor, volgens mij gaat het helemaal jullie huisje worden. Succes met de laatste loodjes.

 • Reply
  cassandra
  30 augustus 2016 at 21:06

  Ik ben echt verliefd op dat bed!! Handige tips en een prachtig huisje gaat dat worden!

 • Reply
  Jess
  31 augustus 2016 at 09:20

  Ik was heel benieuwd naar de sneak peaks. 🙂
  Ziet er goed uit. Ik vind kopen heel stressy. Alles hangt van af van elkaar en als 1 ding niet meewerkt, valt alles in elkaar. Kopen moet ook zo snel gebeuren, zeker als het een pareltje is.

Leave a Reply