Unicorns & Fairytales
eten als je zwanger bent - unicorns & fairytales
Boeken My life Winactie & Give away zwangerschap zwangerschap-mama-opvoeding

Wat mag je wel en niet eten tijdens de zwangerschap & WIN

Ben je van plan om aan kindjes te beginnen of ben je zwanger? Dan kan je best je voedingsgewoonten een beetje aanpassen. Er zijn ook bepaalde zaken die je best kan vermijden of die je absoluut niet mag eten. Tegenwoordig zie je de bomen door het bos niet meer. Mijn tip is dan ook: gebruik je gezond verstand en neem 1 betrouwbare bron waar je je informatie vandaan haalt. Wanneer je ook nog eens positief bent getest op CMV of Toxoplasmose moet je zeker oppassen.

Eten tijdens de zwangerschap

Wat je wel of niet mag eten tijdens de zwangerschap is niet zo makkelijk om uit te leggen in een notendop. Toen ik zelf zwanger was had ik veel aan bepaalde boeken en blogposts. Ik zocht veel op. Omdat ik ook niet immuun was voor Toxoplasmose moest ik extra opletten. Je kan altijd overdrijven maar ik denk dat het belangrijk is dat je je gezond verstand gebruikt en gewoon geen risico’s neemt. Je kan heus wel 9 maanden zonder dat broodje martino. Eens je bevallen bent kan je er zoveel eten als je wil. Gelukkig had ik het daar niet zo moeilijk mee.

Enkele belangrijke dingen

 • drink voldoende water
 • vermijd alcohol, drugs, roken…
 • was steeds goed je handen
 • warm restjes en kant-en-klare maaltijden altijd heel goed op
 • bak je blees goed door
 • geen rauwe vis eten, let ook op met gerookte vis
 • vermijd rauwe kazen, melk en eieren en daarvan afgeleide producten (ook ambachtelijke producten)
 • cafeïne-inname matigen
 • oppassen met kinine (zit in tonic en bitter lemon)

eten als je zwanger bent - unicorns & fairytales

 

lees ook: Zwanger, wat moet ik administratief in orde maken?

 

eten als je zwanger bent - unicorns & fairytales

Handig: het boek ‘eten als je zwanger bent’

De adviezen en goede raad komen soms je oren uit, net zoals alle mogelijke bronnen. Maar het boek ‘eten als je zwanger bent’, geschreven door Lobke Husson en Katrien Van Der Vaerent (uitgeverij Lannoo), is een heel erg handig boek om in huis te hebben of om cadeau te doen aan je zwangere vriendin. Beide dames zijn diëtisten, verbonden aan het UZ Leuven en hebben ook een zelfstandige praktijk. Geen flauwekul dus maar allemaal professionele raad.

In het boek ga je vinden wat je best kan eten voor, tijdens en na de zwangerschap. Fabels en feiten worden naast elkaar gelegd, tips en handige weetjes krijg je voorgeschoteld. Niet alleen wat je wel en niet mag eten, maar ook welke vitaminen je best kan nemen en waar er bepaalde vitaminen en stoffen inzitten. Het is fijn geschreven, een erg aangenaam boek om door te bladeren en natuurlijk te lezen. Op het einde staan er ook lekkere recepten in, niet enkel voor zwangere vrouwen maar voor het hele gezin.

Zwanger tijdens de feestdagen?

Binnenkort is het weer zover: de feestdagen! Ben je zwanger tijdens de feestdagen? Dan kan dat wel eens voor uitdagingen zorgen. Ik kan ervan meespreken. Ik schreef een uitgebreide blogpost toen ik zwanger was met tips!

https://www.unicornsandfairytales.be/zwanger-niet-immuun-voor-toxoplasmose-en-cmv/

Lees hier opnieuw: zwanger tijdens de feestdagen? Tips om te overleven

WIN het boek: eten als je zwanger bent

eten als je zwanger bent - unicorns & fairytales

Ben jij zwanger, wil je zwanger worden of ken je iemand die zwanger is? Dan is dit het ideale boek om in huis te hebben. Zo kan je een veilige en gezonde start maken. Meedoen is zoals steeds heel eenvoudig…

 1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook en/of Instagram
 2. Laat weten waarom jij zou moeten winnen
 3. Delen van dit bericht is zeker een pluspunt maar niet noodzakelijk.
 4. Tag iemand in de comments op facebook als je dat hebt, maar zorg dat je hier reageert.

 

Meedoen kan tot en met 19 december 2018


XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Tamara
  5 december 2018 at 06:46

  Ja, langzaam aan weten steeds meer mensen dat wij ons tweede kindje verwachten 🙂 Dit boek lijkt mij erg handig, want er is al weer veel veranderd sinds mijn vorige zwangerschap 3 jaar geleden. Ik was echt verbaasd over hoeveel ik nu niet mag, wat ik destijds gewoon gegeten heb. Dit boek winnen lijkt mij dus erg fijn.

 • Reply
  Anna
  5 december 2018 at 07:00

  Ik doe mee voor mijn zwanger vriendinnetje Martina..

  Facebook: An Na

 • Reply
  Inge h
  5 december 2018 at 07:34

  Ik zou deze heel erg graag willen winnen. Niet voor mezelf maar als geschenk voor een van mijn liefste collega’s.
  Sinds ze zwanger is, en dat is nog niet lang, is eten al wat de klok slaat het lijkt me dus een heel grappig geschenk.
  Daarnaast heeft ze een hele lieve bezorgde vriend die van heel dichtbij toekijkt wat ze eet wat ook supergrappige taferelen oplevert. Een guideline is handig denk ik. 😂😁

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  6 december 2018 at 01:04

  ik doe graag mee voor een vriendinnetje van mij, ze is nog maar kort zwanger.
  Maar zij zal er wel veel tips uit kunnen halen.

 • Reply
  Lynn Mahieu
  6 december 2018 at 12:38

  Ik ben momenteel zwanger van mijn twee kindje <3 Ondanks het feit dat ik de eerste keer ook al goed moest opletten omdat ik (ook nu weer) geen antistoffen heb voor toxoplasmose en CMV blijf ik het toch soms nog moeilijk vinden om alles goed te onthouden. De feestdagen had ik vorige keer gelukkig niet mee maar nu ga ik ook daar heel goed moeten nadenken en receptjes verzinnen met dingen die ik wel mag eten. Dit boek zou dus goed van pas komen! 😀

 • Reply
  Jana Op de Beeck
  8 december 2018 at 07:40

  Na een jarenlang medisch traject kan ik zelf ook eindelijk zeggen zwanger te zijn van ons eerste kindje.
  Je wil het natuurlijk erg goed doen. Het heeft je zoveel moeite gekost om op dit punt te komen.
  Door de aanhoudende misselijkheid heb ik steeds weinig honger en moet ik echt opletten dat ik voldoende vitamines en andere voedingsstoffen binnen krijg.
  Dit boek lijkt me heel geschikt!
  Ik had er nog niet van gehoord, dus alvast bedankt voor de tip!!

 • Reply
  Tania
  12 december 2018 at 07:01

  Niet voor mij, maar voor mijn lieve collega die ik een jaartje moet missen op school, nu ze zwanger is…

Leave a Reply