Unicorns & Fairytales
brooddooshacks - unicorns & fairytales
My life

Leuke brooddooshacks om voor je kinderen een lunch te voorzien

De vakantie is nog maar halfweg, zeg je?  Begin toch al te experimenteren met deze creatieve brooddooshacks -ook leuk voor op kamp!-, zo ben je in september een pro. Niets motiveert om erin te vliegen als het verraste gezichtje van zoon- of dochterlief die het lekkers in de brooddoos ontdekt.  Afwisselen is de boodschap en dat is minder complex dan je denkt.  Extra plus: leuke brooddoos = mom of dad points gegarandeerd!  In JBC’s Local Market in de JBC-winkels en op jbc.be  vind je de leukste, Belgische brood- en snackdoosjes en drinkbussen om van elke lunch een pareltje te maken .

1. Snijd leuke vormpjes van je boterhammen

We trappen de brooddooshacks af met een hele makkelijke tip. Je kan saaie boterhammen leuk maken door er vormen uit te drukken met uitsteekvormpjes. Heb je die niet? Snijd het dan in een andere vorm met je mes. Zelfs driehoekjes zijn al een leuke afwisseling. Je kan de boterhammen versieren door er allerlei stukjes groenten, vlees, kaas, … op te leggen. Maak armpjes, oogjes, haar, benen… Wedden dan je kinderen dit superleuk gaan vinden? Wist je dat er ook stiften bestaan met eetbare inkt? Daar kan je iets mee versieren. 

brooddooshacks - unicorns & fairytales

Doosjes van Amuse Your Day – JBC local Market

2. Maak tosti’s van wraps 

Je kan wraps toasten en dan heb je een tosti. Lekker lekker! Test thuis alvast eens uit wat je kinderen graag lusten. Je kan er allerlei zaken tussen steken. Combineer groenten met iets van vis, vlees of hou het veggie. Van No Fairytales heb je ook groentenwraps. 

brooddooshacks - unicorns & fairytales

3. Gebruik cupcake vormpjes

Gebruik siliconen cupcake vormpjes om een scheiding te maken tussen verschillende voedingsmiddelen. Die kan je vullen met groenten, fruit, crackers, vlees, vis, veggie balletjes en alles wat je maar wil! Verras je kinderen maar met al dat lekkers, of betrek ze erbij en laat ze zelf hun cupcakes vullen. 

Doosjes van Amuse Your Day - JBC local Market

Doosjes van Amuse Your Day, drinkbus Kambukka  – JBC local Market

4. Op een stokje! 

Snijd boterhammen (combineer wit en bruin) in kleinere stukjes, beleg ze allemaal anders en prik ze op een saté stokje. Dat oogt al heel wat leuker en je kan weer eindeloos combineren. Dat kan je ook doen met groenten en fruit natuurlijk. 

brooddooshacks - unicorns & fairytales brooddooshacks - unicorns & fairytales

5. Pastaaaaa

Maak een pasta slaatje. Altijd een leuke afwisseling en je hebt superveel soorten pasta. Onze kinderen vinden fusilli leuk (krolletjes noemen ze het) en ik doe er dan soms hamblokjes onder, groenten of worstjes. Je kan het combineren met wat je maar wil. Vergeet geen vorkje op spork mee te geven. 

6. Verborgen groenten

eiermuffins - unicorns & fairytales eiermuffins - unicorns & fairytales

Je kan heerlijk groentebrood of groentemuffins maken. Het zijn kleine mini quiches waar je alle soorten groenten (en vlees indien je wil) kan instoppen. Ideaal als je restjes hebt. Maak ze in het weekend samen met je kinderen en laat ze ze zelf vullen en samenstellen. Wat ze zelf doen smaakt vaak beter!  

7. Bananaaaaa brood

Een leuke zoetigheid in de brooddoos: bananenbrood. Dit kan je ook weer in het weekend maken, al dan niet samen met je kinderen. Steek een plakje in de brooddoos. Yummmm. Wij maakten van het beslag leuke bananenbroodmuffins. 

Bananenbrood maken volgens Easy Peasy

brooddooshacks bananenbrood - unicorns & fairytales

brooddooshacks - unicorns & fairytales

8. Groenten pannenkoekjes

Je kan pannenkoekjes maken met verborgen groentjes. Als dit geen brooddooshack is! Natuurlijk kan je ook altijd bananen pannenkoekjes of havermout pannenkoekjes maken. Spinazie pannenkoekjes (of wafels!) , die ook nog eens groen zijn, kan je heel makkelijk maken:

  • 120 gram gewone bloem
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • handje vol spinazie
  • 150 ml (plantaardige) melk 

Doe 150ml melk met de spinazie in een blender en zorg dat het een fijn groen mengsel is. Plet een banaan in een kom. Voeg bloem, het groen mengsel en een ei toe en mix het baksel. Het mag niet té dik zijn. Voeg eventueel nog een klein beetje melk toe als het wel te dik is. Bak ze in een pan of doe het mengsel in een wafelijzer. Laat ze afkoelen. Lekker in de brooddoos! 

Je kan ook havermout wafeltjes maken. 

havermoutwafels wafels zonder suiker - unicorns & fairytales

9. Left-overs

Left-overs zijn altijd leuk om de volgende dag mee in de brooddoos te steken. Onze kinderen krijgen wel eens gehaktballetjes, pasta, eitjes of groenten mee in hun lunchbox. Wij steken er dan een vork en serviet bij. 

10. Geef eens iets anders mee

Een afwisseling in de brooddoos is fijn. Geef eens volkoren pita broodjes mee, wraps, toast, crackers, noten, pasta, naanbrood of andere dingen mee in plaats van brood. Er zijn keuzes genoeg! 

Doosjes van Amuse Your Day - JBC local Market

Nog meer lunchbox tips en brooddooshacks! 

Uiteraard is het niet de bedoeling dat je ‘s ochtends nog uren in de weer bent om de lunchbox van je kinderen klaar te maken. Met onderstaande tips kan je alvast veel tijd besparen: 

Meal preppen : handig om gezonde lunchboxen te vullen en tijdens een drukke werkweek

Tips voor een gezonde lunchbox, ook al heb je weinig tijd

Lekkers om mee in de lunchbox te steken

 

Ga ook zeker eens een kijkje nemen op ons INSTAGRAM KANAAL Kidsfood & Lunchbox voor meer lekkere en leuke kidsfood ideetjes…. 

 

Pin it 

Vergeet deze brooddooshacks niet en Pin ze op je Pinterest bord.

 brooddooshacks - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply