Unicorns & Fairytales
schilderen met modder - unicorns & fairytales
DIY knutselen seizoenen Sensopatisch speelgoed Spelen

Schilderen met modder, bloemen en planten!

Welke kinderen spelen er niet graag met modder? No really… Mijn kinderen zouden er alles aan doen om stiekem water bij het zand te doen. Dus was ik hen voor en zei ik: “We gaan vandaag een heel erg leuke activiteit doen, we gaan schilderen met modder”. Ze waren meteen getriggerd. Bovendien zijn ze buiten bezig aan een sensopatische activiteit. Me like! 

Schilderen met modder

We gingen schilderen met modder. Dat was al voldoende om hun aandacht te trekken. Ik had nog een stuk behangpapier liggen dat ik uitrolde op het terras. Ik stak de uiteinden van de rol behangpapier onder stoelpoten maar je kan het natuurlijk ook met andere spullen vastkleven of stenen op leggen. We maakten in een bak met zand en water modder (joepie) en ik legde allerlei kwasten klaar. Maar ik vertelde hen ook dat ze gerust wat onkruid en bloemetjes uit de tuin mochten plukken. Om mee te schilderen of om een mooie collega mee te maken. Ze gingen meteen enthousiast mee aan de slag.

lees ook: 10 tips bij Sensopatisch spelen

FA74196E 49A6 4898 AB72 230AB27828AA 768x1024 - Schilderen met modder, bloemen en planten! F325C85F 57F9 4568 8C55 4899BEC592FE 768x1024 - Schilderen met modder, bloemen en planten!

Fantasie stimuleren

Met deze sensopatische activiteit heb je vele doelen bereikt, vind ik zelf. Je wakkert hun creativiteit aan, hun fantasie, gevoel… Ze werken met natuurlijke materialen, zijn buiten en mogen werken met handen, voeten, lichaam, bloemen, planten enz… Alles wat ze willen… Welk kind wil er nu niet schilderen met modder? Als dat niet leuk is!? Ik liet hen gewoon doen. Wilden ze stoppen, dan mochten ze stoppen. Wilden ze er verf bij betrekken, dan mocht dat ook. Ik ging me niet bemoeien met hun kunstwerk. Ze amuseerden zich… Echt waar!

Lees ook: Een tof schilderij maken met FOAM VERF !

31837DEC 00E6 429A BE9B 230470509762 768x1024 - Schilderen met modder, bloemen en planten! 11481ED3 C2AB 4EEB BC0E 2D6C501299C4 768x1024 - Schilderen met modder, bloemen en planten!

Natuurlijke kleuren modder maken

Wil je graag verschillende kleuren maken om te schilderen met modder? Je kan het natuurlijk houden door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken van groenten. Zo geeft spinazie een groene kleur, bieten een rode kleur enz.. Experimenteer. Je kan er natuurlijk ook verf indoen, maar dan is het minder natuurlijk. Het is hoe jij het wil! Ik gaf mijn kinderen de waterverf omdat ze erom vroegen.

Lees ook: Vertelstenen zelf maken en hoe je ze kunt inzetten voor verschillende thema’s

 

Nog meer SPEEL!tips? Kijk dan uit naar mijn boek!

In mijn boek SPEEL! dat in november verschijnt kan je NOG meer leuke out of the box activiteiten vinden. Je kan hem nu al pré orderen…

Beige and Black Simple Circular Wedding Event Logo - Schilderen met modder, bloemen en planten!

Sensopatisch spelen

Spelen met modder is erg leerrijk en gezond. Wil je nog meer weten over sensopatisch spel? Bekijk dan onderstaande artikels eens of volg mijn instagram pagina OUT OF THE BOX PLAY voor nog meer originele speeltips die goed zijn voor de ontwikkeling van kinderen.

Hoe begin je aan sensopatisch spelen? Enkele tips!

Sensory table: superleuk om mee te spelen!

Sensory Play? It’s easy peasy lemon squizy!

Sensory play: kei leuk gekleurd schuim maken !

DIY | Sensory Bags maken om te spelen, tellen en schrijven

 

Colorful Hand Drawn Art Theory Critique Principles of Design Visual Arts Infographic 410x1024 - Schilderen met modder, bloemen en planten!

 

Pin it please

20x originele 12 2 683x1024 - Schilderen met modder, bloemen en planten!

 

En? Al zin gekregen in schilderen met modder? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply