Unicorns & Fairytales
schilderen met modder - unicorns & fairytales
DIY knutselen seizoenen Sensopatisch speelgoed Spelen

Schilderen met modder, bloemen en planten!

Welke kinderen spelen er niet graag met modder? No really… Mijn kinderen zouden er alles aan doen om stiekem water bij het zand te doen. Dus was ik hen voor en zei ik: “We gaan vandaag een heel erg leuke activiteit doen, we gaan schilderen met modder”. Ze waren meteen getriggerd. Bovendien zijn ze buiten bezig aan een sensopatische activiteit. Me like! 

Schilderen met modder

We gingen schilderen met modder. Dat was al voldoende om hun aandacht te trekken. Ik had nog een stuk behangpapier liggen dat ik uitrolde op het terras. Ik stak de uiteinden van de rol behangpapier onder stoelpoten maar je kan het natuurlijk ook met andere spullen vastkleven of stenen op leggen. We maakten in een bak met zand en water modder (joepie) en ik legde allerlei kwasten klaar. Maar ik vertelde hen ook dat ze gerust wat onkruid en bloemetjes uit de tuin mochten plukken. Om mee te schilderen of om een mooie collega mee te maken. Ze gingen meteen enthousiast mee aan de slag.

lees ook: 10 tips bij Sensopatisch spelen

modder schilderij - unicorns & fairytales schilderen met modder - unicorns & fairytales

Fantasie stimuleren

Met deze activiteit heb je vele doelen bereikt, vind ik zelf. Je wakkert hun creativiteit aan, hun fantasie, gevoel… Ze werken met natuurlijke materialen, zijn buiten en mogen werken met handen, voeten, lichaam, bloemen, planten enz… Alles wat ze willen… Welk kind wil er nu niet schilderen met modder? Als dat niet leuk is!? Ik liet hen gewoon doen. Wilden ze stoppen, dan mochten ze stoppen. Wilden ze er verf bij betrekken, dan mocht dat ook. Ik ging me niet bemoeien met hun kunstwerk. Ze amuseerden zich… Echt waar!

Lees ook: Een tof schilderij maken met FOAM VERF !

collega van natuurlijke materialen - unicorns & fairytales schilderen met modder - unicorns & fairytales

Natuurlijke kleuren modder maken

Wil je graag verschillende kleuren maken om te schilderen met modder? Je kan het natuurlijk houden door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken van groenten. Zo geeft spinazie een groene kleur, bieten een rode kleur enz.. Experimenteer. Je kan er natuurlijk ook verf indoen, maar dan is het minder natuurlijk. Het is hoe jij het wil! Ik gaf mijn kinderen de waterverf omdat ze erom vroegen.

Lees ook: Vertelstenen zelf maken en hoe je ze kunt inzetten voor verschillende thema’s

Pin it please

schilderen met modder - unicorns & fairytales

 

En? Al zin gekregen in schilderen met modder? 

XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - Schilderen met modder, bloemen en planten!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Lees vorig bericht:
    Back to school met de kleurrijke vriendjes van Lilliputiens & WIN

    We tellen af naar het begin van het schooljaar. Meestal met de aankoop van nieuwe spulletjes of het doorgeven van...

    Sluiten