Unicorns & Fairytales
little tikes - unicorns & fairytales
Ontwikkeling Spelen

Bewegen met je peuter #2

Bewegen met je peuter. Dansen en zingen. Dat klinkt toch heerlijk? Wel, wij hebben tijdens de regenachtige dagen niet stilgezeten.

Bewegen met de peuter

Bewegen met je peuter is belangrijk. Vince is een echte danser. Wanneer we met de auto onderweg zijn en er staat muziek op (wat altijd is) dan bewegen zijn handjes mee op de maat. Hij vindt het geweldig. Draaien, klappen, omhoog steken. Op vakantie zijn we zelfs een keer naar de minidisco geweest en dat vond hij heel fascinerend. Toch danste hij mee, ook al was het aan onze hand. Je kan hier een leuk filmpje van hem zien. Zo schattig!

Vince stapte nog niet zelf toen we dit aankregen van Little Tikes, wel vlotjes aan de hand. Het was dus een kwestie van geduld, vertrouwen en tijd. Het zou waarschijnlijk niet meer zo lang duren. We waren allerlei spelvormen aan het bedenken om hem te stimuleren om zich los te laten maar je merkte dat hij nog een beetje bang was. Toen ik dan ook de kans kreeg om een nieuw product van Little Tikes te testen dat “staan” stimuleert moest ik niet twijfelen.

Deze octopus is een nieuw item in het speelgoedprogramma van een nieuwe lijn. In het najaar richt Little Tikes zich op de ontwikkeling van baby’s en presenteren ze in primeur de enige speelgoedlijn voor kindjes die actief spelen aanmoedigt en dit voor elke fysieke mijlpaal in die eerste belangrijke 18 maanden. Het gaat om een volledig speelgoedgamma in oceaanthema dat bestemd is om baby’s al spelenderwijs in beweging te brengen en hen te helpen bij 3 belangrijke leerstappen voor de eerste motorieke functies: zitten, kruipen en staan. Het gamma bevat een aantal zeedieren die elk hun eigen bewegingsfuncties hebben en de allerkleinsten op verschillende wijzes actief laten zijn.

Bewegen met je peuter - unicorns & fairytales Bewegen met je peuter - unicorns & fairytales Bewegen met je peuter - unicorns & fairytales Bewegen met je peuter - unicorns & fairytales

Vince vindt alles waar geluid uitkomt geweldig. Dat was dus al een eerste schot in de roos. Daarbij komen nog eens de balletjes. Hij wist wel dat hij ze via het gaatje naar beneden moest laten rollen maar na een tijdje was ook het gooien met die ballen eens zo leuk. Samen met ons 3 hebben we in het weekend gelachen. We gooiden de ballen tegen de muur waardoor ze terugkwamen. Vince heeft zo een tijdje alleen gestaan want we gaven hem in beide handjes een balletje. Ik denk dat hij zelfs niet door had dat hij alleen stond. De zeester stimuleert ook het rechtstaan en dat merk je wel. Vince gaat al automatisch met zijn voeten op de lichtjes staan omdat er zo geluid uit komt.

Bewegen met je peuter - unicorns & fairytales

Ook voor oudere kindjes die al wel kunnen stappen is het leuk. Er komt muziek uit, het is kleurrijk en en geeft licht. Als dat nou net niet de 3 ingrediënten zijn om kleine kids uit te dagen… Moesten er nu ook nog magisch koekjes uitkomen dan was het helemaal geweldig. Want ik heb een klein boefje dat graag eet.

Bewegen met je peuter - unicorns & fairytales

Naast deze octopus bestaan er ook nog andere producten die op de ontwikkeling van het kind inspelen. Neem maar eens een kijkje op de website van Little Tikes. Dit komt van de ‘lil ocean explorers lijn.

Wat vinden jullie van dit product van Little Tikes? Zouden jullie het ook aanschaffen? Welke andere producten van die lijn zou jij gebruiken? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Romy
    12 september 2015 at 19:35

    Wat slim bedacht! Ik denk dat onze dochter er al wat te oud voor is, maar als ze jonger was geweest en nog nier zo vlot met lopen had ik het zeker overwogen.

Leave a Reply