Unicorns & Fairytales
Brieven aan Vince

Brief aan Vince | 17 maanden

Liefste Vince,

Wat zijn wij trots op jou. Je leert al zoveel bij. Dat je nog steeds liever het kruipen verkiest dan het stappen, dat vinden we niet zo erg. Je hebt al laten zien dat je eigenlijk best vlot kunt stappen. Je taalgebruik daarentegen gaat goed! Je pikt heel snel woordjes op en kan duidelijk maken wat je wil.

Je bent een vrolijk mannetje met veel humor. Wanneer je beseft dat we naar jou kijken en met jou moeten lachen trek je een deugnieten gezichtje. Wat smelten we dan weer keer op keer. Je schaterlach vinden we super en is erg aanstekelijk!

Jouw favoriete TV programma is ongetwijfeld Peppa Pig. Dat kan je dan ook al heel vlotjes zeggen en je geeft de afstandsbediening zelfs aan. Wat leuk dat we in een winkel bordjes, bekertjes en een knuffel van Peppa Pig vonden. Bumba vind je ook nog wel leuk maar als je mag kiezen , kies je voor het varken.

Jouw beste vriend is meneer Aap. Mama was hem een keertje vergeten mee te geven naar de onthaalmoeder en je hebt een hele dag gevraagd waar meneer Aap was. Vooral tijdens het slapen kan je je beste vriend niet missen.

Eten is voor jou geen probleem. Ik schreef er al een blogje over. Jij leeft om te eten. Het is één van je favoriete momenten van de dag en je geniet er heel erg van. Dat straal je uit.

Als je het woordje “bad” hoort trek je een spurt (al kruipend weliswaar) naar het bad. Dan kan het niet snel genoeg gaan. Je zou er een hele dag kunnen inzitten als we jou er niet uithalen denk ik. Je vindt dit enorm leuk. Je speelt met potjes, je gietertje, de eendjes, … Wanneer het tijd is om eruit te komen gil je alles bij elkaar. Maar aan alle leuke dingen komt een einde natuurlijk.

Lezen doe je graag. Je kiest een boekje en kruipt gezellig bij ons op de schoot. Dan duid je allerlei dingen aan die we vragen. Zo kan je heel makkelijk de volgende begrippen aanduiden: huis, boom, vogel, eend, auto, meneer, kindje, Nijntje, dieren, lichaamsdelen (neus, haar, ogen, oren, mond, hoofd, buik, putje in de buik, tenen, voeten, handen en piemel)  en veel meer. Wat knap. Boekjes die geluid maken zijn reuze!

Papa en ik zeggen vaak tegen elkaar dat we vinden dat je groot aan het worden bent zoals elke keer opnieuw. Het is geweldig te zien hoeveel je op een maand bijleert. We zijn benieuwd wat we de komende maanden nog allemaal gaan meemaken. We lachen zoveel door jou. Ook oma, opa, bomma en bompa zijn zo trots op je. Jammer dat je bommi en bompi nooit zal zien. Maar ze waken over je als engeltjes.

Vince, jij bent onze wereld.

IMG_9434

XOXO mama en papa

 

 

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  11 september 2015 at 12:02

  Wat een prachtige brief zeg!

  • Reply
   Nathalie
   11 september 2015 at 15:58

   Bedankt 🙂

Leave a Reply