Unicorns & Fairytales
gekleurd speelschuim play foam - unicorns & fairytales
activity tray DIY Educatief Knutselen Sensopatisch speelgoed Spelen

Sensory play: kei leuk gekleurd schuim maken !

Ik wou het al langer proberen en nu manlief terug moest gaan werken was ik genoeg alleen thuis met de kinderen. Meestal probeer ik dan eens te experimenteren met allerlei leuke sensorische activiteiten. Wij maakten play foam ofwel gekleurd speelschuim waarmee ze echt fijn gespeeld hebben. Een ware aanrader. 

Gekleurd speelschuim maken

Om deze leuke play foam (niets anders dan gekleurd speelschuim) te maken heb je niet veel nodig hoor. Je neemt water, afwasmiddel (of nog beter: zeep voor kinderen, dat blijft iets steviger), voedingskleurstof en een blender. Doe 1 kopje water in de blender, twee eetlepels zeep en wat druppels voedingskleurstof. Blend zeker 1 minuut op volle snelheid en zie wat er gebeurt. Het is fascinerend! En leuk… Je kan de VLOG bekijken om te zien hoe je het maakt. SESNORY 

Spelen met play foam

Je kan de laagjes naast of half op elkaar gieten in een bak en zo aan je kinderen aanbieden. Met het gekleurd speelschuim kan je ze gewoon laten doen of allerlei zaken in verstoppen die ze moeten vinden. Ik liet ze er ook glitters in doen. Vince maakte heksensoep van de play foam en Lex die was gewoon heel gefascineerd. Geloof mij, mijn kinderen werden er rustig van! 

gekleurd speelschuim play foam - unicorns & fairytales

gekleurd speelschuim play foam - unicorns & fairytales

Nog meer sensory play 

Sensopatische activiteiten zijn heel leerrijk en ontspannend voor kinderen. Het lijkt soms een beetje raar, want waarom zou je nu gekleurd speelschuim maken. Geloof me, probeer het maar eens en geef het aan je kinderen. See what happens. Mijn kinderen zijn het al gewoon dat ze mogen experimenteren met verschillende materialen en ze kunnen daar ook echt van genieten en hun fantasie slaat dan op hol.  Ben je benieuwd naar sensopatisch spelen? Lees dan dit:

Hoe begin je aan sensopatisch spelen? Enkele tips!

5 leuke en educatieve sensopatische activiteiten

Op een leuke manier educatief bezig zijn met je kinderen tijdens de zomer

Spelen met loose parts in de Sensory table

gekleurd speelschuim play foam - unicorns & fairytales

Pin it 

Wil jij later dit gekleurd speelschuim of play foam ook eens maken? Pin het ideetje. 

gekleurd speelschuim play foam - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply