Unicorns & Fairytales
educatieve sensorische activiteiten - unicorns & fairytales
Niet gecategoriseerd

5 leuke en educatieve sensopatische activiteiten & WIN

Sinds ik bezig ben met sensopatisch spelen, ontdek ik meer en meer het leuke en educatieve ervan. Het willen experimenteren, voelen, spelen, fantaseren, ontdekken… Het lijkt soms wat raar allemaal, die tafels en bakken met gewoon wat materiaal in, maar het heeft meer impact dan je beseft. Daarom wil ik jullie nog eens 5 leuke en educatieve sensopatische activiteiten voorschotelen, met op het einde een leuke winactie…. Ah ja, zodat jullie het ook kunnen ontdekken….

1. Voelstenen voorbereidend schrijven

educatieve sensorische activiteiten - unicorns & fairytales

Met deze voelstenen kunnen kinderen oefenen op het voorbereidend schrijven. Met hun vinger, stokjes of een verfborstel met water kunnen ze de lijnen overtrekken. Heel belangrijk is dat je ook verwoord welke beweging ze maken. Deze stenen zijn echter erg veelzijdig:

 • ze kunnen er afdrukken in klei van maken en dan met hun vinger overgaan
 • maak dezelfde stenen met luchtdrogende klei, zo kunnen ze ze versieren of er een spel van maken
 • aan de hand van schrijven op hun hand, rug, in de lucht enz… de matching stenen kunnen vinden
 • laat de kinderen een vorm verwoorden en zoek de juiste erbij
 • geef de kinderen een papier met gezichtjes en laat ze haar tekenen in de vorm van het patroon op de steen
 • leg de stenen in zand, rijst of ander materiaal en moedig de kinderen aan om de patronen te schrijven
 • leg de stenen in water met schuim zodat ze eerst moeten voelen, nadien kunnen ze de patronen spuiten met water
 • …..

2. Jelly Blocks

educatieve sensorische activiteiten - unicorns & fairytales

Met deze gelatine blokjes kan je heel leuke dingen doen. Het voelt prettig aan in de handen en kinderen kunnen er veel mee doen: tussen de handen stuk knijpen, voelen, opstapelen en noem maar op. Je kan ze in verschillende kleuren maken en ze zijn taste proof: je kinderen kunnen er dus gerust eens aan likken. Er zijn verschillende manieren om met gelatine te werken en aan te bieden. Leuke zaken zijn:  in zijn geheel, met spulletjes in verstopt, zodat kinderen moeten gaan graven, in blokjes, platgedrukt. Het blijft gewoon een fijn gevoel. Wij maakten ze met Agar-Agar, zodat ze ook diervriendelijk zijn. Dat is een alternatief voor gelatine.

3. Sensorische regenboogblokken

educatieve sensorische activiteiten - unicorns & fairytales

Deze blokken stelen de show. Ze zijn supermooi en nodigen gewoon uit tot spelen. Ze kunnen ingezet worden op de lichtbak, je kan ermee bouwen, kleuren sorteren, vormen herkennen en kleuren mixen. Er zijn veel mogelijkheden. Bovendien zit er in iedere blok een ander soort materiaal. Deze kunnen gekocht worden bij Educadora.

 

4. Pasta, bonen, havervlokken, zout, zand…

Je kan ook makkelijk zelf zand, zout of pasta kleuren en daar hebben de kinderen uren plezier mee. Potjes vullen, scheppen, verdelen, fantaseren… De mogelijkheden zijn enorm. In zand en zout kunnen ze ook makkelijk tekenen. Ideaal om letters en cijfers te leren schrijven! Wij kapten laatst een vervallen zak havermout in de bakken en daar hadden ze superveel plezier mee.

5. Playfoam Puffle

Playfoam pluffle is betoverend zacht spul voor sensopathisch spel. Het laat zich moeilijk omschrijven, het is geen klei, het is geen zand, je kunt er niet mee bouwen. Het voelt magisch en is mengbaar. Playfoam Pluffle is het perfecte materiaal om tactiele prikkelverwerking bij kinderen te stimuleren. En wat ook niet onbelangrijk is, het droogt niet uit! Ook erg leuk om in een sensorische buis te doen en deze te bewegen en dan je te laten betoveren!

Spelen met dit sensorische en fluffy spul gaat vooral om het sensopathisch bezig zijn, met de handen voelen en kneden en met al die leuke kleuren is het niet alleen een uitdaging voor de tast maar ook zeker prikkelend voor de andere zintuigen! De sets Playfoam Pluffy bevatten maar liefst 2 sprankelende kleuren voor uren sensopathisch spel. Playfoam pluffle is ook zeer geschikt voor kinderen met een beperking. Uiteraard wel opletten dat het niet in de mond gaat.

Je kan superleuke sensorische activiteiten doen met leuke materialen die je ook kunt vinden in de webshop EDUCADORA.  Ga maar eens een kijkje nemen!

 

Pin it please

educatieve sensorische activiteiten - unicorns & fairytales

Wat vind jij van deze sensorische activiteiten? Ga jij het ook eens proberen? 

XOXO Nathalie

 

28 Comments

 • Reply
  Goele H
  23 juni 2020 at 06:53

  Moeilijk om een favoriet te kiezen uit één van mijn favoriete webshops! De regenboogstenen vind ik erg leuk, en de druppelbaan zandloper. Maar ze hebben zoveel leuks, interessants en vooral nuttig!

  • Reply
   Leen De Rycke
   23 juni 2020 at 11:05

   Zoveel mooie spullen op deze site!
   Ik zou een kauwjuweel aanschaffen dus graag waag ik ook mijn kans.

 • Reply
  Nathalie
  23 juni 2020 at 07:16

  Zoveel keuze! Maar zo’n Bilibo staat hier al langer op mijn lijstje voor de kindjes. Ik bestelde jaaaaaren geleden zelf al eens wat op die site voor mezelf, een Tangle.

  (Helaas geen FB hier dus ook geen tag)

  • Reply
   Lana
   30 juni 2020 at 17:33

   Moeilijk, want er is veel heel erg leuk! Ik ben nog het meest enthousiast over de kauwkettingen. Die had ik zelf echt moeten hebben vroeger! Wat het beste past bij mijn kleine meisje weet ik nog niet, de tijd zal het leren!

 • Reply
  Valerie Van Lokeren
  23 juni 2020 at 07:32

  Ik ben zot van al dit speelgoed!! Zowel goed voor mijn zoontje Fons van 1,5jaar als mijn peuters en 1e kleuters van de klas!! Dubbel gebruik, ideaal om te winnen?! Als ik zou winnen zou ik fijn motorisch speelgoed kiezen! Peuters vinden het fijn om fijn motorisch bezig te zijn. En als ik zie dat sommigen zoveel moeite blijven hebben met knippen, schrijven, pengreep, sluitingen,… kunnen we maar goed genoeg oefenen!! Dus ja, ik zou heeeeeel graag winnen! 🙊🙈

 • Reply
  Elke
  23 juni 2020 at 07:34

  Wat een leuke wijnachtige! De voelstenen,of de jelly blocks,of…wat moeilijk om te kiezen!! Hele goede tip deze Educadora!! Wij duimen alvast🤞🍀 onze kids zouden dit super vinden!!

  • Reply
   S iklvia
   23 juni 2020 at 09:20

   Ik zou graag voor mijn dochter een kauwketting willen en van die jelly blocks vinden ze alle twee wel leuk denk ik.

  • Reply
   Ilonka
   23 juni 2020 at 09:24

   Wat super gaaf! Teveel dingen om uit te kiezen maar de teaching tac tiles lijken mij ook super!!

 • Reply
  Hilke Scheerlincn
  23 juni 2020 at 07:35

  Wij kochten een lichttafel voor onze vzw (vzw de boomhut) maar hebben eigenlijk weinig echt materiaal om erop te gebruiken. De sensorische blokken lijken me super fijn om aan te bieden. Maar er is veel meer dat ik zou willen! We hopen dus op een duwtje in onze rug 🙂

  Hilke

 • Reply
  Elke
  23 juni 2020 at 07:35

  Wat een leuke winactie! De voelstenen,of de jelly blocks,of…wat moeilijk om te kiezen!! Hele goede tip deze Educadora!! Wij duimen alvast🤞🍀 onze kids zouden dit super vinden!!

 • Reply
  Ellen snuverink
  23 juni 2020 at 08:02

  Super leuk!!! Ik wil alles haha die sensopathische stenen lijken me fantastisch en de regenboog staat al heel lang op mijn wensenlijst om magische kastelen mee te bouwen. Bedankt voor de gelatine tip!
  Ik doe graag mee.

 • Reply
  Andrea Haberkamp
  23 juni 2020 at 08:22

  Wat een leuke actie! Ik had al enkele dagen geleden deze webshop ontdekt. Mijn zoontje van bijna 6 is een maand geleden gediagnosticeerd met ass en adhd. Ik zou hem graag een checkpad of planner willen kopen omdat hij heel veel nood aan visualisatie heeft en voorspelbaarheid en ook iets tegen de stress of sensorisch speelgoed zoals de jelly blocks! Het zou ook super fijn zijn voor mijn dochter met vermoeden van ASS -haar onderzoektraject begint vandaag 🤞🏻🍀

 • Reply
  Ilonka
  23 juni 2020 at 09:26

  Wat super gaaf! Teveel dingen om uit te kiezen maar de teaching tac tiles lijken mij ook super!!

 • Reply
  Rebecca
  23 juni 2020 at 11:41

  Wauw, die voelstenen zijn top om te gebruiken in de kleuterklas!!! Want!

  Groetjes
  Rebecca

 • Reply
  Marian B
  23 juni 2020 at 18:06

  Wat een leuk speelgoed! Ik doe graag mee. Het speelzand en de Das Brett zijn wel een van mijn favorieten.

 • Reply
  Gryson Wim
  23 juni 2020 at 18:29

  De sensorische vierkante blokken zijn super leuk en zouden mijn kleindochtertje Fleur uren speelplezier geven.

 • Reply
  Tamara Jongkees
  23 juni 2020 at 20:14

  Oh, die sensorische regenboogblokken vind ik echt heel gaaf! Als ik win, zou ik die graag voor mijn jongens aanschaffen.

 • Reply
  Marijke
  23 juni 2020 at 20:52

  Ik zou graag de bilibo winnen, staat al even op het verlanglijstje

 • Reply
  Anneleen De Visscher
  23 juni 2020 at 21:07

  Ik vind de regenboogblokken super. Had ze al eens bij iemand op instagram gezien en vind ze echt super mooi!

 • Reply
  An tielemans
  24 juni 2020 at 06:31

  Helemaal mee met de sendorische boxen, door de lockdown kon mijn dochter van 3 niet naar de speelvogels op kamp ipv geld terug te vragen koos ik voor een speelbox te bestellen bij hen en zo ontdekte we gekleurde rijst! Ondertussen al veel attributen gekocht maar deze voelstenen hebben we nog niet en vinden we wel heel leuk! Alsook de sprookjes vertelsteentjes mss helpen die om vroeger de slaap te vinden! Duimen maar!

 • Reply
  Fien vs
  24 juni 2020 at 06:53

  Ik zou iets kiezen voor een kindje uit mijn klas. Ik sta in een peuterklas en ieder jaar is er al telkens een autitisch kindje gekomen. Ik ben er van overtuigd dat de glitterzandloper een hit zou zijn. Ik maakte er al zelf maar die hebben toch niet dezelfde kwaliteit en vallen zo mooi niet!

 • Reply
  Sara J
  24 juni 2020 at 07:58

  De vogelnestjes sorteerset lijkt me heel leuk! Jul heeft niet veel sensorisch speelgoed, dit zou dus echt leuk zijn 😊

 • Reply
  Andy E
  25 juni 2020 at 09:52

  De Squigz lijken me leuk, kan je overal gebruiken, goed om de kleuren te leren, kan je zelfs in bad mee spelen. Mijn zoon is gek op zulke spullen. Maar ook het magnetische schrijfbord lijkt me iets handig voor hem. Moeilijk kiezen.

 • Reply
  Miriam van Seters
  30 juni 2020 at 17:32

  Oh, de Jumbo tweazers staan hier nog op de wensenlijst van ons kinderdagcentrum! Of de rubbabu ballen.. de zintuigblokken… Eigenlijk alles! 😉

 • Reply
  Dorien
  30 juni 2020 at 20:56

  E en fantastisch leuke website
  D us moeilijk om te kiezen
  U it alle leuke dingen
  C hewigem kauwsieraad, een Bilibo of Playfoam Puffle
  A lles ziet er zo leuk uit
  D e keuze moet echter gemaakt worden
  O f ik nu wil of niet
  R etenboogblokken zijn dan ook mijn
  A bsolute favoriet

 • Reply
  Lotte
  1 juli 2020 at 11:51

  De Jelly blocks zouden wel een vernieuwende aanvulling zijn bij ons op het activiteitencentrum. Denken jullie ook niet? Elanga de Kooter en Janneke Rochat?😍

 • Reply
  Geertrui
  5 juli 2020 at 22:30

  Alweer een tof artikel! Er zijn heel wat dingen die ik wel graag zou willen:
  – de sensorische voelcirkels
  – regenboogstenen
  – spel moves and sounds
  – schep scharen
  – squeezy tweezers
  – sensorische stenen set
  – voel memory (met kussens)
  – voel wand
  – slaapklets
  – sensorische regenboogblokken
  De jelly blocks vind ik ook heel leuk, maar die zie ik niet op de website. Ook agar agar vind ik niet terug in deze webshop.

 • Reply
  Saskia
  25 september 2022 at 11:09

  Leuke shop!
  Crazy Foaming Soap… en zo kan ik nog wel even doorgaan 😉
  Ik ben sowieso van het senso spel

Leave a Reply