Unicorns & Fairytales
kijk -en doeboeken - unicorns & fairytales
Boeken Doeboeken Educatief Educatieve tips My life

De leukste spelletjesboeken, vakantieboeken en doeboeken tijdens de zomer, voor het hele gezin!

Hoe hou je je kinderen bezig heel die zomervakantie? Je kan niet voortdurend uitstapjes plannen, op reis gaan en buiten spelen. Soms is het weer zo slecht, moet je lang in de auto zitten of heeft je kind eens nood aan afwisseling. Met deze leuke spelletjesboeken, vakantieboeken en doeboeken voor de zomer, gaat je kind zich niet snel vervelen.. En ze hebben nog eens een boek vast! Dan kan jij ook dat fijne zomerboekje bovenhalen… Voor ieder wat wils! In die zee van miljoenen zomerboeken, geef ik jou enkele favorieten.

Spelletjesboeken

Er zijn ontzettend veel doeboeken, zomerboeken, spelletjesboeken en vakantieboeken of wat voor naam ze ook krijgen. De bedoeling is om jouw kinderen een leuke tijd te bezorgen IN en MET een boek. Bonus: ze zijn eens weg van een scherm. Als kind hield ik ontzettend van die boeken. Ik kon mij daar echt mee amuseren. Tegenwoordig is er zoveel keuze. De boeken worden alsmaar aantrekkelijker gemaakt en als je denkt dat alles is uitgevonden, dan komen ze opnieuw af met wat leuks. Deze spelletjesboeken zijn momenteel nieuw en favoriet. Onderaan dit artikel staat nog meer inspiratie… 

1. Een dierenwereld vol spelletjes

spelletjesboeken - unicorns & fairytales

In dit kartonnen spelletjesboek vind je 5 old school bordspellen met zelfklevende pionnen en een goed gevonden manier om met dobbelstenen te gooien of in dit geval te draaien. Handig! Je kan de spelletjes vergelijken met ganzenbord, mens erger je niet en dammen. Maar in een leuker jasje én voor kinderen vanaf 5 jaar. Ideaal voor op de achterbank als je op vakantie gaat. (of de trein, de boot, het vliegtuig, je tuin, …) 

Je kan het boek hier vinden

2. De reis door de tijd – Het Oude Egypte

spelletjesboeken - unicorns & fairytales

Dit activiteitenboek met stickers neemt je kinderen mee naar het oude Egypte. Met zoekplaten, speelblaadjes, leuke weetjes en opdrachten. Zo moeten de kinderen de juiste stickers op de juiste plek in het boek kleven, gaan ze zelf hiërogliefen schrijven en veel, veel meer. Dit weetjesboek/spelletjesboek/activiteitenboek is geschikt voorkinderen vanaf 5 jaar. 

3. De reis door de tijd – Dinosaurussen 

spelletjesboeken - unicorns & fairytales

In dezelfde reeks als het boekje hierboven : op naar de Dino’s! Met deze stickerboeken leer je over enkele interessante periodes uit de geschiedenis, en dit boekje gaat over de verschillende dinosaurussen die hier op aarde geleefd hebben. De weetjes zijn in een duidelijke taal geschreven, de spelletjes en weetjesverhelderend en creatief. Een schat aan informatie op maat van het prille basisonderwijs. Je hebt in deze serie ook ‘De Middeleeuwen’ en ‘Het oude Rome’

4. De Brandweer – plakken en kleuren

spelletjesboeken - unicorns & fairytales

Dit leuke stickerboek is de nieuwe uit de huisjesserie van Ballonmedia. Het boekje, voor kinderen vanaf 4 jaar is superleuk en veelzijdig. Er is veel te zien: een brand die geblust moet worden, iemand die uit een vrachtwagen gered moet worden, een leeuw die ontsnapt is… Kinderen moeten de tekeningen afmaken dor de juiste stickers op de juiste plek te kleven en ze kunnen ze zwart-wit tekeningen inkleuren. Als het boekje helemaal ingevuld is, kan je het volledige verhaal voorlezen aan je kinderen (of kunnen de kinderen het zelf lezen. 

De andere boekjes van deze serie vind je hier

5. Mijn spelletjesboek – monsters 

spelletjesboeken - unicorns & fairytales

Superleuke en leerrijke spelletjes zoals doolhoven, sudoku, verschillen zoeken, schaduwen herkennen, patronen afwerken en meer. Deze boekjes van Ballonmedia kosten maar 4,99 euro en zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Deze boeken zijn er ook in thema eenhoorns en katten. 

 

Doeboeken

Doeboeken zijn ook zo leuk… Meestal is het een mengeling van allerlei zaken: lezen, educatieve spelletjes, knutselopdrachten, recepten. Kortom een boek waar je vanalles in en mee moet DOEN. Superleuk! Haal alvast wat spullen boven of blader eens met je kroost door de doeboeken. Beslis samen wat je gaat doen, want het kan zijn dan je niet alle materiaal voorhanden hebt. Meestal willen kinderen METEEN aan de slag, dus vermijd stress door al op voorhand projectjes te maken. Wat willen de kinderen graag proberen en wat is daarvoor nodig? Kun je het sparen (zoals wc-rollen en ander kosteloos materiaal) of moet je het eventueel gaan kopen? Er zijn ook doeboeken waar je geen extra materiaal voor nodig hebt. Deze doeboeken zijn momenteel nieuw en favoriet. Onderaan dit artikel staat nog meer inspiratie… 

1. Krasplaatjesboek Piraten

In dit boekje moeten de kinderen leuke piratentekeningen aanvullen door met een potlood op pen over de plaatjes te krassen. Ze ontdekken ook meteen meer over het leven van de piraten aan boord. Op de linkerbladzijde van het boekje staat welke plaatjes je zou kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld: Zet de piratenkapitein op een plek waar hij zijn bemanning in de gaten kan houden. Dan zoeken de kinderen dit krasplaatje en zetten ze het op een plek op de tekening die op de rechterzijde staat. Je hebt ook een versie van eenhoorns. 

Je kan het krasplaatjesboek hier vinden

2. Escape boek 

Dit boek is echt een toppertje voor kinderen die van raadsels en codes houden. Het boek start met een verhaal over Lia. Zij kan in het hoofd inbreken van anderen waar iedereen zijn geheimen bewaart. Zij is er voorzichtig mee, maar zijn anderen dat ook? Ze krijgt een uitnodiging voor een geheim broederschap en vragen haar zich te bewijzen. Maar kan ze hen wel vertrouwen? Samen met Lia moet je ontsnappen. Je moet daarvoor de raadsels oplossen om te weten hoe het verhaal verder gaat. Ideaal voor kinderen die misschien niet zo heel graag lezen en op deze manier de zin in lezen terugkrijgen. Of voor kinderen die houden van raadsels! 

Je kan het Ecapeboek hier vinden

3. Megaveel weetjes : kras & ontdek 

Deze kaasplaatjes in de vorm van een kalender bevatten megaveel weetjes en quizvragen. Er hangt zelfs een krasplaatje aan zodat je meteen iets bij de hand heb. Ideaal om in de auto te gebruiken bijvoorbeeld. Kinderen moeten meerkeuzevragen lezen en het juiste aanduiden. Ook staan er telkens mysterievragen op de achterzijde van elke pagina. Een leerrijke quiz !!!! 

Je kan het krasboekje hier vinden

 

4. Reisdagboek 

In dit dagboek kunnen kinderen hun belevenissen schrijven en ook enkele weetjes en doetips vinden. Er staan bekende monumenten in, landkaarten en voldoende plek om hun leukste tijd te noteren. Als kind zou ik dit geweldig hebben gevonden, daar ben ik zeker van. Voor kinderen die graag schrijven en frutselen! 

Je kan het reisdagboek hier vinden

5. Het grote tekenboek 

Een mega leuk en dik tekenboek met uitneembare blaadjes. Dit scheurblok zorgt voor urenlang tekenplezier. Met allerlei opdrachten voor kinderen: Patronen afmaken, vleugels aan vlinders geven, bloempotten versieren, dieren maken, allerlei verschillende dingen tekenen met halve cirkels en nog veel , veel meer.  

Je kan dit dikke tekenblok hier vinden

6. Ontsnap uit dit boek! Egypte 

Dit boek staat vol met leuke opdrachten die jou meehelpen om te ontsnappen uit Egypte. De kinderen mogen in dit boek aantekeningen maken, vouwen en scheuren en gaan op pad als het personage dat ze zelf kiezen. Superleuk en ideaal voor kinderen die graag raadsels en opdrachten oplossen.

Je kan het boek hier vinden

Vakantieboeken

Onder de noemer vakantieboeken zet ik de boeken die een mengeling zijn van de bovenstaande en een educatieve toets hebben. Om dit artikel gemakkelijker te maken natuurlijk, want eigenlijk kan je ze uiteindelijk allemaal onder dezelfde noemer thuisbrengen.  Het is niet slecht om wat educatieve oefeningen op een leuke manier aan je kroost te geven.

1. Squla Zomerboek

Samen met de Squla figuren maken de kinderen een wereldreis waarbij verschillende continenten aan bod komen. In het Squla vakantieboek zijn, naast de bekende taal- en rekenpuzzels ook leuke doe pagina’s te vinden. Een kleine greep aan puzzels die te vinden zijn in dit puzzelboek zijn: Engelse woorden leren, kleur op nummer, woordzoeker, tafels leren en nog veel meer. Naast al deze leuke en uitdagende puzzels vind je in dit boek ook leuke tips voor vakantiespellen die je buiten kan doen tijdens de vakantie. Kinderen hoeven zich met het Squla vakantieboek niet te vervelen. Goed voor uren puzzelplezier!

2. Spelend lezen en rekenen

Q weet niet wat hij leuker vindt, taal of rekenen. Hij houdt van allebei! Dit is dan ook zijn favoriete puzzel blok. Vol met letters en cijfers, grappige taalpuzzeltjes, pittige cijferpuzzels en leuke reken oefeningetjes. Daar word je vanzelf slimmer van!

3. Letterflat – Taal- en spellingspret van A tot Z

In de Letterflat is van alles te beleven. Q stelt je graag voor aan de bijzondere bewoners van het gebouw. De één is dol op de au/ou en de ander wil alles weten over de betekenissen van woorden. In deze flat word je vanzelf een taalkampioen.

4. Rekenhotel – Check in en reken mee

In het Rekenhotel draait alles om getallen en sommen. Q geeft je graag een tour. Van het zwembad tot je kamer en de bar in het Rekenhotel: overal is wel wat te rekenen. Kom binnen en stap als een rekenwonder weer naar buiten!

5. Vlucht Q – Op avontuur met vreemde talen

Kom naar het vliegveld en maak je klaar om mee te gaan met Vlucht Q. In de vertrekhal ontmoet je mensen uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië. Leer woordjes en zinnetjes in hun taal. Zo ben je helemaal klaar voor de reis.

6. Topotrein – Verken de wereld per spoor

De Topotrein staat klaar voor vertrek. Stap in, dan laat Q je meer zien van onze wereld! Je maakt onderweg kennis met allerlei landschappen en culturen, in landen dichtbij en ver weg. Zo ontdek je tijdens de rit met de Topotrein steeds meer over aardrijkskunde.

Je kan al deze titels van Squla hier vinden.

7. Young Scientist vakantieboek 

Dit educatieve vakantieboek staat boordevol beesten. Bijzondere beesten. Met allerlei weetjes en informatie over dieren, ideaal voor dierenliefhebbers en ontdekkers. Het gaat niet over standaarddieren, maar wel over bijzondere dieren met onverwachte eigenschappen. Er staan niet alleen wetenschappelijke weetjes in, ook puzzels en opdrachten. Een vakantie doeboek voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Je kan het boek hier vinden

 

Nog meer tips voor leuke doeboeken, spelletjesboeken en vakantieboeken

Uiteraard schreef ik al meerdere artikels waar je toffe, originele doeboeken, vakantieboeken of spelletjesboeken voor kinderen (en volwassenen kon vinden) Die kan je hier vinden:

Bedenk, speel en leer met deze LEGO doeboeken

Doeboeken voor creatieve kinderen

3 doeboeken om tijdens de vakantie uit te proberen!

Leuke boekjes voor beginnende lezers

Een leuk doeboek voor kinderen om zichzelf beter te leren kennen

/kunst/ Maak je eigen doodles, cartoons en tekeningen met deze toffe boeken!

Met deze (knutsel)boeken word je in NO-TIME een creative parent !

Kei toffe zomervakantieboeken voor kinderen

Leuke oefenboeken voor in de vakantie ! Nostalgie…

activiteiten rond kriebelbeestjes en de lente - unicorns & fairytales

En anders zijn er ook nog DIY vakantiekoffers enzo! 

Zo maak je een leuk detectivespel voor kinderen, ideaal voor een spionnenfeestje! + WIN

Vakantie overleven? Vul een EHBV-koffer !

Het ABC van leuke spelletjes die je kunt spelen onderweg + printable

 

Houden jullie ook zo van spelletjesboeken, doeboeken en vakantieboeken in de zomer (of andere vakanties natuurlijk)?

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply