Unicorns & Fairytales
boekjes voor beginnende lezers - unicorns & fairytales
Boeken Educatief Educatieve tips Leesboeken My life Onderwijs Winactie & Give away

Leuke boekjes voor beginnende lezers

Vince begon al vrij vlug met het herkennen van letters en cijfers en wou al vroeg beginnen schrijven. Hij kon al zeer vlug zijn naam schrijven en alle letters van het alfabet schriftelijk en mondeling. In de tweede kleuterklas was hij ook helemaal in de ban van het lezen van woorden. We vertelden hem dat je de letters moest hakken en plakken en hij was er snel mee vertrokken. Het blijkt voor hem makkelijk te gaan en hij wou graag beginnen lezen. Daarom ging ik op zoek naar leuke boekjes voor beginnende lezers. Lex, zijn broer, heeft dit met getallen. Het lezen gaat ook goed, zeker het begrijpend lezen, maar het tempo zou wel omhoog kunnen. Daarom zijn de boekjes voor startende lezers wel erg belangrijk, om het leesplezier te behouden. 

1. Aanvankelijk lezen

Leuke boekjes voor beginnende lezers beginnen bij AVI start. Daar staan woorden en zinnen in die niet teveel lettergrepen hebben, die makkelijk zijn en ook de inhoud is normaal gezien aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Zelf ben ik niet zo’n grote voorstander van AVI-lezen, maar dat is natuurlijk een ander verhaal dan dit. Bij AVI lezen gaat het puur om technisch kunnen lezen (en de snelheid waarmee je kan lezen) en niet om begrijpend lezen. Wij lezen vrij veel met onze kinderen en misschien gaat het daarom voor onze kinderen makkelijker. Maar waarschijnlijk zal er ook een deel aanleg mee gemoeid zijn. Geen zorgen als jouw kind nog helemaal niet leest op deze leeftijd. Oefening baart kunst. 

Lees ook: Interessante artikels over lezen, voorlezen, dyslexie en meer!

2. Hakken en plakken of zoemend lezen

De meeste leesmethodes gebruiken de ‘hakken en plakken’ methode. Lezen is het proces waarbij letters afzonderlijk en in samenhang met elkaar vertaald worden in klanken. Kinderen leren dat de klanken van afzonderlijke letters gecombineerd kunnen worden tot woorden. Doordat kinderen steeds meer letters en lettercombinaties leren koppelen aan klanken, leren ze steeds meer nieuwe woorden lezen. Heeft je kind daar toch nog problemen mee? Dan kan je ook zoemend lezen zoals : zzzzzzzzzzaaaaaaaaaggggggg. 

Lees ook: 100 manieren om (begrijpend) lezen leuk te maken in de klas en thuis!

3. Lateralisatie is belangrijk

Er zijn een heleboel strategieën nodig die eerst ontwikkeld zijn zodat kinderen vlot leren lezen. Merk jij dat je kind letters omdraait en spiegelt? Dan heeft te maken met de lateralisatie. Je kan daarop oefenen!  Ik verwijs graag door naar de website over psychomotoriek voor kinderen van Marc Litière. 

4. De alfabetcode

Je hebt ook nog een alternatieve leesmethode. De alfabetcode gaat ervan uit dat iedereen kan leren lezen en dat het begrip dyslexie te snel gebruikt wordt. Ze bieden meteen schrift aan dat gekoppeld is aan letters. Want wat je kan schrijven, kan je ook lezen. Ze hebben het ook niet zo met die moeilijke spellingsregels die de ene keer wel kloppen en voor andere woorden niet.

De medeklinkerverdubbeling bijvoorbeeld pakken ze klank per klank aan, de frequentste eerst. En: schrijvend, consequent van klank naar teken. De klank /k/ schrijf je soms als kk. Wanneer doe je dat? Telkens als je akke, ekke, ikke, okke, ukke hoort. (De streepjes geven aan waar de klemtoon ligt.) Als kk ingeoefend is (schrijvend met de hand!), komt de op één na vaakst verdubbelde: de klank /t/. Die schrijf je als als tt als je  atte, ette, itte, otte, utte hoort. En zo werken we het hele rijtje af. Halfweg dat rijtje is medeklinkerverdubbeling voor de meeste kinderen een voorspelbare aangelegenheid, iets helemaal anders dus dan een probleem waar ze maar tegenaan blijven lopen.

5. Zo vroeg lezen stimuleren of niet?

Sommige leerkrachten zeggen dat je kinderen niet moet stimuleren om al te beginnen lezen of schrijven. Want sommige ouders zouden het dan verkeerd kunnen aanleren. Mijn mening daarover is: als kinderen zélf geïnteresseerd zijn om iets te leren en als ze er plezier in hebben en het écht zelf willen, dan moet je dat gewoon aanmoedigen. Niet pushen. Nooit. Maar als ze intrinsiek gemotiveerd zijn, dan kan het alleen maar goed gaan. Wat ik wel aanraad is dat je, als je kind zelf schrijft, even oplet hoe hij de letters en cijfers vormt. Het is wel belangrijk dat ze verbindingen juist kunnen aanleren en als ze bepaalde letters achterstevoren schrijven of schetsen, dan kan dit moeilijkheden veroorzaken. Merk je dat je kind écht wil schrijven en je weet zelf niet hoe letters gevormd worden, dan zou ik eens even horen bij de leerkracht welke schriftmethode ze gebruiken en opzoeken hoe de letters gevormd worden. Weet je het zelf niet, kan je er beter niet zelf aan beginnen maar eerst uitleg vragen. Leer het meteen juist aan…

6. Hoe doen wij dat? 

Nou, Vince leerde zichzelf lezen in de tweede kleuterklas. Toen hij in het eerste leerjaar zat las hij al zo vlot dat hij alle woorden die hij wou kon lezen. Toch lezen wij nog ELKE avond samen… Ze lezen zelf én wij lezen ook een verhaal voor. Altijd… 

Lex die begrijpt heel goed wat hij leest en kan ook moeilijkere woorden aan, maar is veel trager en denkt veel meer na bij alle woorden die hij leest. Het lijkt wel of hij voortdurend verbanden legt. Met hem moeten we écht wel oefenen. Daarom leest hij altijd een boekje en daarna wij.  Samen lezen is oefenen én een gezellig verbindend momentje.

Lees ook: 10+ Leuke(re) manieren om te oefenen met lezen, thuis en in de klas!

7. Boekjes voor beginnende lezers

BAM! Ik lees

Deze serie gaat er vanuit dat als kinderen iets lezen over een onderwerp dat ze leuk vinden, het lezen gestimuleerd wordt. Je staat werkelijk versteld van hoe snel kinderen woordjes en zinnen kunnen lezen na enkele maanden leesonderwijs. In deze serie zitten momenteel verschillende thema’s zoals haaien, gamen, paarden, voetbal, enz..  Ze zijn ook niet zo heel duur! 

Je kan de boekjes hier vinden

Suske en Wiske Junior

Deze leuke AVI-boekjes van Suske & Wiske zijn ideaal om kinderen te stimuleren om te lezen. Ze zijn geschreven op maat van het leesniveau dat de kinderen hebben. Ideaal om thuis te oefenen met de kinderen of om in de klas in te zetten. Zo blijft het lezen lekker leuk. Wie is er nu geen fan geweest van de strips van Suske & Wiske? Ze maken weer een heleboel spannende avonturen mee. Wij zijn alvast grote fan! Suske en Wiske zelf groeien trouwens ook mee, als dat niet fijn is! 

Hier vind je de AVI boekjes van Suske & Wiske

boekjes voor beginnende lezers - unicorns & fairytales

Dino klas (Baeckens books)

Deze leuke boekjes voor beginnende lezers over dino’s zijn geschreven door Pierre Gemme en Jess Pauwels. Ideaal voor kinderen die fan zijn van dino’s. De verhalen worden verteld met eenvoudige woorden en leuke zinnen. De boekjes zijn aanvankelijk voor kinderen die kunnen lezen op het einde van het eerste leerjaar (AVI E3), maar natuurlijk hangt dat van de ontwikkeling van de kinderen af. Deze reeks bestaat uit 6 boekjes. De verhalen zijn niet saai, maar boeiend en de tekeningen erbij zijn mooi vormgegeven en leuk! Bovendien kunnen de kinderen zelf de personages in het boek spelen en om beurten lezen. Of samen met mama en papa. Dat maakt het extra leuk.

Je vindt hier DINO KLAS boekjes

boekjes voor beginnende lezers - unicorns & fairytales

Boe! (Van Halewyck)

Deze AVI-start boekjes zijn ideaal voor beginnende lezers. BOE! is een reeks over een aantal personages die allemaal wel iets meemaken. Een spook, mummie, heks enz… Deze leuke verhalen kunnen kinderen die zelf geïnteresseerd zijn in lezen al vrij snel lezen. Deze BOE! boekjes leest Vince nu. Hij vindt ze geweldig. Goed nieuws, want je hebt een ruime keuze! Zo blijven de personages herkenbaar voor kinderen en kijken ze uit naar nieuwe avonturen met hun vriendjes. Je hebt uit deze BOE!Kids serie niet alleen AVI-start, maar een hele reeks! Hier zijn een aantal leuke boekjes voor beginnende lezers uit de BOE!Kids serie… 

Hier vind je de BOE KIDS boekjes

boekjes voor beginnende lezers - unicorns & fairytales

Groeiboek (Van Halewyck)

Je hebt ook leuke groeiboeken, waarin verschillende verhalen gecombineerd zijn, die meegroeien met het leesniveau van de kinderen. Zo hebben we het groeiboek over Sep. ‘Sep gaat op reis’. De tekstjes beginnen makkelijk, volgens AVI-start en groeien zo verder tot AVI E4. Ook heb je een letterleesboek om de letters b-d-p te oefenen. Met zoekplaten en leuke teksten. 

Hier vind je de groeiboeken

boekjes voor beginnende lezers - unicorns & fairytales

Jommeke (Ballon Media)

Fans van de strips Jommeke zullen deze leuke boekjes voor beginnende lezers erg fijn vinden. Samen met Jommeke leren ze lezen. Met de herkenbare figuren en knotsgekke verhalen. Kinderen kunnen de tekst ook inhoudelijk begrijpen en worden daar ondersteund door prenten. Weer kunnen ze groeien, door de hele reeks te lezen. 

Hier vind je de AVI boekjes van Jommeke

boekjes voor beginnende lezers - unicorns & fairytales

Ik leer lezen met Vos en Haas (Lannoo)

Deze fijne boeken zijn van de bekende voorleesboeken Vos en Haas. Behalve doeboeken, voorleesboeken en kijkwoordenboeken hebben ze dus ook boekjes voor beginnende lezers. Het leesniveau is aangeduid met bolletjes die overeen komen met bepaalde AVI-niveas. Zo heb je ‘Ik leer lezen met UIL, ik leer lezen met VOS en ik leer lezen met HAAS’ boekjes. 

Hier vind je VOS & HAAS AVI boekjes

boekjes voor beginnende lezers - unicorns & fairytales

Tijgerlezen boekjes (Querido)

Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. De serie ‘Tijgerlezen’ is ontwikkeld voor beginnende lezers van 5 tot 9 jaar. Ze teksten zijn grappig maar toch eenvoudig om te lezen. De serie leest fijn en er wordt geen rekening gehouden van AVI-regels. Dus geen beperking van woorden en lengte van zinnen. De tekst is wel overzichtelijk en er zijn ondersteunde illustraties. Ze zijn vaak geschreven door bekende schrijvers. Op naarschoolmetquerido.nl herken je de boeken door het tijgerlogo rechtsboven op de kaft. Vaak vind je er ook lesbrieven bij om te gebruiken in de klas.

Hier kan je de Tijgerlezen boekjes vinden

boekjes voor beginnende lezers - unicorns & fairytales

Sep en Saar (Clavis) 

Een grappig en spannend samenleesverhaal, voor een beginnende lezer samen met een voorlezer. De grote letters kan het kind zelf lezen na ongeveer 6 maanden leesonderwijs, de kleine letters zijn voor een ervaren lezer. Met achteraan nuttige tips die het oefenen met zelf lezen nog leuker maken.

Sep en Saar zijn beste vrienden. Saar woont in het appartement boven Sep. ’s Avonds sturen ze soms briefjes naar elkaar met de touwtjespost. Wanneer Sep merkt dat iemand stiekem met zijn trein speelt, stuurt hij meteen een briefje naar Saar. De trein doet raar, schrijft hij. Sep en Saar gaan samen op speurtocht en ontdekken dat er nog iemand in hun gebouw woont …

Hier vind je de boekjes van SEP en SAAR

boekjes voor beginnende lezers - unicorns & fairytales

Raaf en Papegaai (Clavis)

Deze samenleesverhaal boekjes nemen jou mee naar een land.

Raaf en Papegaai gaan weer op reis. Ze vliegen naar het dak van de wereld: de Himalaya. Daar is het heel erg koud! Als Raaf even wil rusten, roept Papegaai dat hij een monster gezien heeft. Raaf moppert. Monsters bestaan toch helemaal niet! Maar dan opeens is Papegaai verdwenen. Raaf gaat op zoek naar zijn vriend en leert allerlei nieuwe dieren kennen. Zal hij Papegaai terugvinden? En woont er echt een monster boven op de hoogste berg van de wereld?

Een spannend samenleesverhaal, geschreven in drie leesniveaus, van gemiddeld één tot drie jaar leesonderwijs. Boordevol weetjes en prachtige illustraties. Voor lezers vanaf 6 jaar.

Hier vind je de boekjes van RAAF en PAPEGAAI

boekjes voor beginnende lezers - unicorns & fairytales

Reeks van Nicholas Oldland

 

Er waren eens een beer, een eland en een bever in een ongerept wild woud. Ondanks hun verschillen, waren ze dikke maatjes. Jonge lezers maken in deze reeks kennis met deze drie charmante personages, de situaties waarin ze terecht komen én hoe ze hiermee omgaan.
Een rustige eland kijkt altijd vanaf de zijlijn toe hoe zijn vrienden zich in de wildernis vermaken. Af en toe mist hij iets in zijn leven. Daarom besluit hij op een dag een risico te nemen en gaat op zeiltrip. Maar door een storm belandt hij op een onbewoond eiland. Blijft eland bij de pakken zitten of maakt hij er het beste van?

Hier vind je de boekjes

boekjes voor beginnende lezers - unicorns & fairytales

De grote AVI boeken van Zwijsen

Van Zwijsen hebben ze ook leuke boekjes voor beginnende lezers. Er zijn namelijk grote AVI boeken. Ideaal om in de klas te werken of thuis te lezen. Zwijsen kennen we allemaal van Veilig Leren Lezen en wordt vaak in de klas gebruikt. Deze grote AVI-boeken zijn dikke verhalenbundels voor kinderen die leren lezen, met verschillende soorten tekst zoals strips, mopjes, raadsels, versjes, samenleesopdrachten enz… Ideaal!  Zwijsen heeft trouwens veel producten om thuis aan de slag te gaan, zodat je op een leerrijke en educatieve manier kan spelen en oefenen met je kinderen. 

Hier vind je alle producten van ZWIJSEN

boekjes voor beginnende lezers - unicorns & fairytales

Disney 

Is je kind dol op personages van Disney films? Dan heb ik goed nieuws want er zijn enorm veel boekjes in de serie IK LEER LEZEN van Disney. Frozen, De Leeuwenkoning en nog vele andere personages passeren de revue. Op de boekjes staat het AVI-niveau. Altijd handig als de leerkrachten vragen om op een bepaald niveau te lezen. 

Hier kan je alle boekjes vinden

 

Pin it ! Boekjes voor beginnende lezers

Vind je dit artikel over boekjes voor beginnende lezers leuk? Pin IT! 

boekjes voor beginnende lezers - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

68 Comments

 • Reply
  Isabel schockaert
  24 maart 2020 at 06:57

  OLLIE wist zeker dqt hij geen bril nodig had zou hier denk ik wel in de smaak vallen. Zoon snapt niet waarom ik niks zie zonder bril. Haha. Doe ook heel graag mee vr de Dino klas. Maar iedereen kan wel wat boeken gebruiken, zeker in deze periode. Heb gedeeld op mijn fb.

  • Reply
   Kristl
   24 maart 2020 at 07:09

   Wij doen graag mee voor ons kleine nichtje. Vooral de dino boekjes lijken me heel leuk, maar we doen graag voor beide mee 😊👍

 • Reply
  Lore
  24 maart 2020 at 07:18

  ‘Heel heel heel vies boer’ lijkt me wel een leuke! Alsook de dinoklas is meer dan welkom 😍 Ik heb dit jaar twee beginnende lezers in mijn derde kleuter… dit zou een goeie uitdaging kunnen zijn.. 😍🍀

 • Reply
  Kristel Gubbels-daemen
  24 maart 2020 at 07:22

  Miss eenhoorn lijkt me geweldig voor onze dochter Noor die heeft het lezen ontdekt en vindt het geweldig. We doen ook graag mee voor de dinoklas. Ze oefent elke dag

  • Reply
   Sarah Deschuymer
   24 maart 2020 at 17:21

   Mijn zoontje Matteo zit ook in de derde kleuterklas en heeft heel veel interesse in lettertjes en eenvoudige woordjes lezen. Hij is bovendien dol op dino’s. Hij zou het echt te gek vinden op deze boekjes te winnen.

 • Reply
  Tine
  24 maart 2020 at 07:23

  Mijn 5jarige 3de kleuter wil ook niet liever dan leren lezen. Het lukt al wel wat maar extra hulpmiddelen zijn zeker welkom.
  OLLIE wist zeker dqt hij geen bril nodig had klinkt wel leuk

 • Reply
  Tine
  24 maart 2020 at 07:25

  Die boekjes van dinoklas zouden perfect zijn voor mijn 5jarige 3de kleuter. Hij wil ook niet liever dan leren lezen. Het lukt al wel wat maar extra toffe boekjes zijn zeker welkom.

 • Reply
  Eline Vandenhaute
  24 maart 2020 at 07:36

  Graag doe ik mee aan de dinoklas. Volgend schooljaar gaat mijn tweeling nr de 3 de kleuterklas dus beginnen ze om te keren lezen. Dit zouden leuke boekjes zijn voor mijn zoontje

 • Reply
  Eline Vandenhaute
  24 maart 2020 at 07:40

  Miss eenhoorn zou ook super zijn voor mijn dochter dat volgend schooljaar naar de 3de kleuterklas gaat en begint te lezen. she is into unicorns😀😉

 • Reply
  Elke
  24 maart 2020 at 07:51

  Wat een leuke weddtrijd! Wij doen graag mee voor de reeks van Dino klas. Lenn vindt hey fantastisch dat hij nu kreeg lezen en is gek op dino’s,dus hij zou dit fantastisch vinden!! 🤞🍀

 • Reply
  Elke
  24 maart 2020 at 07:53

  Wat een leuke weddtrijd! Wij doen graag mee voor de reeks van Dino klas. Lenn vindt het fantastisch dat hij nu leert lezen en is gek op dino’s,dus hij zou dit super vinden!! 🤞🍀

 • Reply
  Anna wienen
  24 maart 2020 at 07:56

  Ik doe graag mee voor Miss Eenhoorn

 • Reply
  elisabeth maria martina
  24 maart 2020 at 08:00

  de dino boekjes voor de grootste dinofan die ik ken

 • Reply
  Karolien S.
  24 maart 2020 at 08:15

  Het tijgerboekje van MISS EENHOORN lijkt me ongelofelijk leuk om het lezen te stimuleren! Duimen maar.

 • Reply
  Karolien
  24 maart 2020 at 08:51

  De dino boekjes, kennen we hier (nog) niet. En misschien is dit wel de kans! Hier zijn 2 beginnende lezers, dubbel plezier van de boekjes. Wij duimen!

 • Reply
  Kizzy Van Velthoven
  24 maart 2020 at 09:03

  Ik doe mee voor mijn zoon van 6 die het heel leuk vindt om eigen boekjes te lezen. Ik doe zeker mee voor de Dinoklas en voor het ‘Heel heel heel vies boek’.

 • Reply
  L. Holvoet
  24 maart 2020 at 09:34

  Ik doe heel graag mee voor de dino-boekjes en voor ‘Olle wist heel zeker dat hij geen bril nodig had’. De boekjes van BOE kennen we hier al van onze (oudere) kinderen en ook Jom is een favorietje. We wisselen graag eens af. Verandering van boekjes doet lezen! (Ik deel ook op mijn facebookpagina)

 • Reply
  Ingrid De Hertogh
  24 maart 2020 at 09:35

  Voor mijn kleinzoon van 6 en leerling in 1e leerjaar waag ik mijn kans voor het boek “Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had”

 • Reply
  bé vermeiren
  24 maart 2020 at 09:42

  Mijn dochter grijpt, in tegenstelling tot mijn zoon, nooit zelf naar boekjes. Misschien kan deze Dino-klas daar verandering in brengen? Voor het Tijgerlezen kes ik voor Miss Eenhoorn, allicht zal dit boekje haar echt over de streep kunnen trekken?

 • Reply
  Ingrid De Hertogh
  24 maart 2020 at 09:42

  Dino klas zal mijn kleinzoon ook leuk vinden dus probeer ik het ook!

 • Reply
  Davina Van Belle
  24 maart 2020 at 10:02

  super leuk, Jommeke, voor mijn vriend zijn dochtertje Axelle

 • Reply
  Lien De Wilde
  24 maart 2020 at 10:05

  Hey, eerst en vooral bedankt voor het boeiende artikel. Heel wat goede tips naar lezen, leesboeken,… voor onze beginnende lezer. Net als jouw zoontje zit die van ons in de derde kleuterklas. Hij is heel nieuwsgierig naar letters en we hakken heel veel woorden. Het zou heel fijn zijn om beide boekjes te winnen. Zowel de Dino reeks als het boek rond tijgerlezen. ( geen bril nodig). We hebben hier heel wat prentenboeken en lezen heel vaak voor.
  Spannend! Nu hij zelf zal gaan lezen! 😁

 • Reply
  bouckaert therese
  24 maart 2020 at 10:22

  dit is een leuke actie voor mijn kleindochter Lize, ze is gek van eenhoorns en begint stilletjesaan te lezen, ideaal dus en ze is gek van eenhoorns dus graag = MISS EENHOORN 🙂

 • Reply
  Danielle Bulut
  24 maart 2020 at 10:32

  Dit is een geweldige actie om de komende tijd door te komen! Normaal gingen we veel langs de bibliotheek, maar nu dit niet kan raakt (of eigenlijk is) het leesmateriaal voor ons 6 jarig zoontje ook op.

  Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had en de Dino reeks heel graag!! Wat zal Yasir blij zijn!

 • Reply
  Annemie
  24 maart 2020 at 10:43

  Ik doe graag 2x mee, de dinoreeks voor mijn zoontje van 5 die begint te lezen en voor een tijgerboekje (van Don en Sjon) voor zijn grote zus van 7. Die las het boek van de Miss Eenhoorn verkiezing al uit en vond dat geweldig

 • Reply
  Annelies
  24 maart 2020 at 10:49

  Hier ook een vijfjarige die zeer geïnteresseerd is in letters! Het boekje Die Lange is Don, die Kleine is Sjon lijkt me heel leuk voor hem…

 • Reply
  GRYSON Wim
  24 maart 2020 at 10:50

  Graag “NAAR DE VERRE VLAKTE” voor mijn kleindochtertje Fleur. Of hoe je van een nood een deugd kunt maken in deze “oorlogstijd”. Nu mama thuis is, kan de kleine prinses leren lezen op een heel leuke manier.

 • Reply
  Marles
  24 maart 2020 at 11:00

  De boekjes zien er super leuk uit voor in mijn klas!

 • Reply
  Silvanna Mahulette
  24 maart 2020 at 11:08

  Super leuk! Sidney zit in groep twee en begint nu te lezen. Als juf is het natuurlijk leuk om je eigen kind te kunnen leren lezen en dat de interesse er van zijn kant ook is. Ik doe voor beide mee! De dino reeks is leuk voor op school. Het Sjon en Don boek om samen met Sidney lekker thuis te lezen.

 • Reply
  wendy
  24 maart 2020 at 11:12

  Hier een groot jommekes fan om er samen door te komen hé mama en dochter
  samen op de bank onder een cosie warm deken

 • Reply
  Ness
  24 maart 2020 at 11:29

  Mijn jongste zoon zit ook in de derde kleuterklas en probeert heel veel woordjes te lezen. Hij vindt het ook heel fijn wanneer dit lukt. Daarom doen we graag mee voor de tijgerboekjes, maar ook voor de dinoboekjes. Het maakt zelfs niet uit welke. Het zou gewoon leuk zijn indien we er eentje winnen!

 • Reply
  Charlotte Permentier
  24 maart 2020 at 12:21

  Hallo,
  Ik doe graag mee voor de kindjes van het tweede leerjaar. We zijn allemaal dol op lezen en doen ook al een aantal jaren mee aan kwartiermakers. Elke dag een kwartiertje lezen met +- 20 kids wil zeggen dat ik veeeeel boekjes nodig heb. Met het sluiten van de scholen zou ik ze zelfs kunnen gebruiken om voor te lezen en een filmpje op te nemen. Het tijgerboekje mag geheel naar eigen keuze zijn. Wij staan open voor alles! Bedankt. Liefs, juf Charlotte

 • Reply
  Delphine
  24 maart 2020 at 13:07

  Sep kent dino-namen die ik eerst 3 keer moet lezen voor ik ze kan uitspreken! Ik denk dat ik dan ook 10000 mom-points zou scoren met zo’n dinoboekje. En dat heel heel heel vies boekje zou bij onze mannen ook welkom zijn 😜 Ik doe dus graag mee voor beiden.

 • Reply
  glenn herssens
  24 maart 2020 at 14:01

  Graag de vos en de haas voor ons dochtertje ! die het zo leuk vindt als er savonds voorgelezen wordt 😀

 • Reply
  Leen Van Hirtum
  24 maart 2020 at 14:01

  Mijn oudste zoon, Vince, is ook een beginnende lezer. Hij en wij zouden superblij zijn met een extra lading boeken. Kleine broer is momenteel helemaal into het dino-thema. Dus als Vince boekjes over dino’s kan voorlezen zou dit mega zijn!
  Als de boekjes hier thuis verslonden zijn, kunnen ze nadien in mijn klas een tweede leven krijgen. Ik heb beginnende lezers in het buitengewoon onderwijs type 9 (autisme) onder mijn hoede.
  Bij het tijgerboek spreekt de titel : Die Lange is DON, die Kleine is Sjon het meest aan bij mijn kids.

 • Reply
  Greet van Wijk
  24 maart 2020 at 14:11

  Ik wil graag deelnemen om extra leesmateriaal te winnen voor de eerste lezertjes bij ons op school! Als boekenjuf ben ik altijd op zoek om onze schoolbib iit te breiden met leuke nieuwigheden. De reeks van de Dino klas zou erg welkom zijn. En nu maar duimen 👍👍👍

 • Reply
  Greet van Wijk
  24 maart 2020 at 14:15

  De popcorn spion van Bob Popcorn wil ik graag winnen voor bij ons op school. We lezen elke dag 15 minuten en hebben nood aan heel veel leesvoer. Deel 1 van Bob Popcorn was al een succes bij de leerlingen 😍

 • Reply
  Pelicaen sylvia
  24 maart 2020 at 14:28

  Onze lucas is ook aan het lezen en hij vindt het zelf nog niet heel leuk, omdat het nog niet erg vlot. Hij wilt vooral dat mama altijd leest, want zo kan hij bij mama liggen en luisteren 😁😂Hij is een grote dino-fan dus ik ding met heel veel plezier mee naar de dino-boekjes, om lucas zo mee aan het lezen te krijgen 👍😁Wie weet ontdekt hij zo het plezier van het zelf lezen!

 • Reply
  Jef Van Ham
  24 maart 2020 at 15:41

  Onze Jef zou heel blij zijn met de boekjes voor de dinoklas. We willen ook graag meedoen voor het boekje olie wist zeker dat hij geen bril nodig had. Hij zit ons e tweede kleuterklas maar kent al heel veel letters . Zijn grote broer zit in het eerste lj. Hij zou ook zeker willen meelezen

 • Reply
  Sara Bellinkx
  24 maart 2020 at 15:52

  Ik sta in het eerste leerjaar. De tijgerboeken lijken me super tof.

 • Reply
  Cindy Van Gucht
  24 maart 2020 at 16:18

  Juf van L1. Ik moet uiteraard meedoen😄 Ik ga voor de dinoreeks! 🦖🦕. Lijkt me superieur om te verwerken in de dramales. Xxx ps. Ondertussen stappen we meer en meer af van “hakken en plakken” hoor en gaan we “zoemend” lezen😉 xxx juf Cindy

  • Reply
   Ingrid Baeb
   25 maart 2020 at 08:24

   Ik speel graag mee (Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had) om samen met mijn kleinkindjes te lezen en weg te dromen in de wereld van wondere verhalen. Je kan nooit vroeg genoeg beginnen met boeken!

 • Reply
  Christine Claeys
  24 maart 2020 at 16:21

  Raaf en Papegaai zou zalig zijn voor de kindjes die nu noodgedwongen thuis zitten . Ik doe heel graag mee voor Dino klas

 • Reply
  Anneke
  24 maart 2020 at 16:28

  Wat een leuke wedstrijd! De boekjes zouden meer dan welkom zijn in mijn eerste leerjaar. Als ook bij mijn zoontje die dit jaar samen met mij in de klas mag/moet leren lezen…

 • Reply
  kempenaers anita
  24 maart 2020 at 18:34

  doe zeer graag mee voor de dinoklas boekjes voor mijn kleinzoontje die in het eerste leerjaar zit, het boekje die lange is Don, de kleine is Sjon zal hij ook wel leuk vinden

 • Reply
  Mie Kids
  24 maart 2020 at 19:44

  Wat leuk! Hier net hetzelfde, een derde kleuter die graag wil lezen. Hij kan ondertussen al heel wat letters. Dus zo’n leesboekje zou heel fijn zijn. Wij doen mee voor: Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had.

 • Reply
  Geuens Tinne
  24 maart 2020 at 20:00

  Ik doe mee voor mijn neefje. De dino-klas winnen zou geweldig zijn! Mijn eigen dochter wordt in april drie en zou zelfs nu al graag lezen (kent alle cijfers en de letters van het alfabet), dus zal over drie à vier jaar de boekjes dan wel met plezier van haar neefje overnemen 🙂

 • Reply
  Lisa
  24 maart 2020 at 21:22

  Wat een mooie oplijsting van eerste leesboekjes! Als juf van het eerste leerjaar is het steeds een uitdaging om ook kindjes die minder interesse tonen in lezen, kennis te laten maken met reeksen die hen prikkelen. De reeks ‘Dino klas’ lijkt mij een ideale aanvulling voor mijn klasbibliotheek! Fingers crossed 🙂

 • Reply
  Tine
  24 maart 2020 at 21:25

  Ik doe heel graag mee voor zowel de dinoklas als voor het tijgerboekje ‘MISS EENHOORN’. Mijn metekindje zit in de derde kleuterklas en deze ‘coronavakantie’ is ze zichzelf aan het leren lezen. Met 4 jaar na elkaar telkens een neefje / nichtje erbij in de familie, zou dit betekenen dat, als wij winnen, we maar liefst 4 jaar kunnen genieten van verse lezers. En ook daarna houdt het niet op… Want ik ben zelf juf in de lagere school en zou dus heel veel baat hebben met wat nieuwe leesboekjes 🙂

  Ik duim dus héél hard dat wij dit winnen!

 • Reply
  Lisa Soenens
  24 maart 2020 at 21:30

  Miss eenhoorn lijkt mij zo’n boekje dat nooit in de klasbibliotheek aanwezig is omdat het voortdurend van het ene kindje naar het andere kindje gaat. Ja, ik doe graag mee voor mijn klasje vol eerste lezertjes!

 • Reply
  Annelies
  24 maart 2020 at 22:13

  Wat doen wij graag mee met deze super toffe actie! Ikzelf kan geen boekenwinkel voorbij stappen zonder er binnen te gaan en te snuisteren en buiten te gaan met … een boek 🙂 Graag geef ik de microbe door aan onze meisjes en wat zou het tijger boek Miss eenhoorn hier erg in de smaak vallen zowel bij de dochter van het 1 ste leerjaar als bij de kleine zus die wel nog maar in de 2de kleuterklas zit maar toch ook al graag meekijkt en volgt met de zus. Ook voor de dinoklas doen we graag mee. Ik wens iedereen het allerbeste toe in deze vreemde periode, zonnige groetjes

 • Reply
  Nienke
  25 maart 2020 at 01:04

  Wauw! Zoveel mooie boeken te winnen. Ik doe graag mee! In mijn klas zal dit goed van pas komen. (Al maak ik zeker ook reclame voor mijn nichtjes die net (zullen leren) lezen!
  Ik doe dus graag mee voor beide dingen. (Ik kies voor Olle!)

 • Reply
  Melissa
  25 maart 2020 at 06:58

  Beste Nathalie, graag willen wij mee spelen voor de boekjes van De Dino Klas. We hebben hier een kleutertje in huis die super leergierig is en dan ook nog eens dino’s fantastisch vindt. Ondanks dat de zus van 8 jaar al goed kan lezen, grijpt ze toch ook nog geregeld terug naar haar avi-boekjes. Het blijft leuk om een boekje in 1 keer uit te lezen 😉 Je zou hier dus 2 kindjes heel blij mee maken!! Mama & Papa 🚒 zijn hier in deze rare tijden beiden nog voltijds aan het werk, niet evident met 2 kids, wat nieuwe lectuur zou van pas komen 😉 Lieve groetjes, Melissa

 • Reply
  Wieteke Luppens
  25 maart 2020 at 07:10

  Hier ook een enthousiaste lezer uit de derde kleuterklas! Ik doe graag mee voor MISS EENHOORN en de Dino Klas, want je kan nooit genoeg boekjes in huis hebben! 🙂

 • Reply
  Anneleen De Visscher
  25 maart 2020 at 07:45

  Wat een super leuke wedstrijd! We doen heel graag mee voor de boekjes van de Dino klas.
  En we zouden natuurlijk ook graag een ander boekje winnen, dan kiezen we voor Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had.
  En nu duimen maar! Zouden de kindjes geweldig vinden.

 • Reply
  Sonja Deschrijver
  25 maart 2020 at 08:22

  Super leuke boekjes. Ik ben zorgjuf en werk met kinderen die wat extra materiaal nodig hebben om te lezen. Jullie boekjes verschaffen zeker en vast leesplezier aan mijn groepje lezertjes!

 • Reply
  Margo
  25 maart 2020 at 10:24

  Onze eerste graad in onze school heeft het heel moeilijk met lezen. Daarom zou ik de miss eenhoorn schenken aan een kindje van mijn klas die het heel moeilijk heeft met taal en wiskunde. Maar toch elke dag er weer staat om haar best te doen.
  De dinoklasboekjes zou ik in de bib van onze school zetten. Zo kan de hele school ervan meegenieten!

 • Reply
  Kato
  25 maart 2020 at 11:42

  Ik zou heel graag meedoen met de Dino klas boekjes. Ik ben een juf in het 2de leerjaar. Normaal zijn de kinderen dan al veel verder met lezen, maar ik heb veel kinderen die nog op niveau Start lezen. Daarnaast heb ik ook nog een aantal anderstalige kinderen, die al Nederlands kunnen en ook niet. Voor hen zouden die boekjes in de klas ook heel leuk zijn.
  Miss Eenhoorn ziet er gewoon al een heel leuk boekje uit, dat zou ik direct zelf willen lezen als ik de voorkant zie.
  Heel leuk om jouw blogberichten te lezen, super veel inspiratie!

 • Reply
  Marian B
  25 maart 2020 at 17:28

  Een leuk boekje voor thuis zou super zijn voor mijn zoontje, zeker nu we de deur voorlopig niet uit mogen. Ik doe graag mee voor de Dino klas boekjes en ook voor het tijgerboekje. De voorkeur gaat dan uit naar de ‘Lange is Don, de kleine is Sjon” Leesstimulans is altijd welkom!

 • Reply
  Jalke
  25 maart 2020 at 22:10

  Heel graag doen we mee voor de boekjes van de Dino klas, die zouden mijn zoon wel motiveren om boeken te lezen! 📚🤞🏻

 • Reply
  Cornelis Annemie
  26 maart 2020 at 12:27

  Allemaal zo leuk, ik doe graag mee voor Miss Eenhoorn voor mijn nichtje die in het eerste leerjaar zit!!!

 • Reply
  Mertens Patrick
  26 maart 2020 at 12:51

  Wat een leuke boekjes allemaal, ik doe graag mee voor Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had, dat zal mijn neefje heel leuk vinden!!!

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  26 maart 2020 at 21:54

  Leuke boekjes zeker. Ik doe graag mee voor beide en als tijgerboekje Miss Eenhoorn.
  Zal hem delen op Facebook

 • Reply
  Line Van de Velde
  29 maart 2020 at 16:30

  Oh, wat een leuke wedstrijd zeg! Ideaal voor mijn metekindje Jarne! Ik doe graag mee voor beide en voor het tijgerboekje liefst “Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had”!

 • Reply
  Nadine
  30 maart 2020 at 22:17

  Ik doe graag mee voor beide! Miss Eenhoorn lijkt me super! Wat een leuke actie!

 • Reply
  Nele
  1 april 2020 at 16:13

  Ik doe graag mee voor beide soorten boekjes. Mijn zoon is een grote dino fan dus zou deze boekjes zeker leuk vinden en voor mijn dochter kies dan weer het tijgerboekje Miss Eenhoorn.

 • Reply
  Annick verheyen
  4 april 2020 at 21:55

  Teun en Ada (1ste leerjaar) zouden heel graag een boekje winnen om te blijven oefenen in deze ’blijf in uw kot’ tijden. Voor Ada ongetwijfeld Miss Eenhoorn, Teun hoopt op de dino’s!

  • Reply
   Anneke
   8 april 2020 at 08:49

   Wij doen graag mee voor de dino klas boekjes.
   Mijn zoon is een echte dino fan! Wij duimen alvast! 🍀🤞🏻

Leave a Reply