Unicorns & Fairytales
lezen - unicorns & fairytales
Boeken Doeboeken jeugdboekenmaand Prentenboeken

Interessante artikels over lezen, voorlezen, dyslexie en meer!

Deze maand is het jeugdboekenmaand. Leuk om nog eens wat boeken en leestips in de kijker te zetten. Ik schreef al enkele blogs over verschillende onderwerpen in verband met lezen. Graag haal ik ze nog eens onder het stof vandaag want er zitten wellicht interessante dingen tussen.

Niveaulezen, AVI-lezen, aanvankelijk lezen

Say what denk je misschien? Wellicht ken je deze begrippen wel als je een kind hebt in de lagere school. Wat dit allemaal wil zeggen kan je in mijn blog over niveaulezen allemaal opnieuw bekijken. Met tips!

Voorlezen

Dat voorlezen enkel voordelen heeft weet toch hopelijk wel iedereen? Ons avondritueel bestaat al jaren uit een boekje voorlezen. Geen wonder dat Vince steeds een gat in de lucht springt bij nieuwe boekjes. Dat zijn er ondertussen wel wat…

lees : Lezen met kleine kinderen en ons avondritueel

 

FullSizeRender 862 - Interessante artikels over lezen, voorlezen, dyslexie en meer!

 

Lezen met baby’s

Nooit denken dat kinderen te klein zijn om voorgelezen te worden. Zelfs baby’s genieten hiervan. Al is het enkel de interactie tussen jullie. Baby’s pikken meer op dan je denkt. Ze genieten er ook van. Wanneer ik tegen Lex praat verschijnt er een enorme glimlach op zijn gezicht. De beweging van je lippen en je gezichtsuitdrukking vindt hij geweldig.

Lees ook: boekbaby’s

FullSizeRender 917 799x1024 - Interessante artikels over lezen, voorlezen, dyslexie en meer!

 

Dyslexie

Maar wat nu als dyslexie roet in het eten gooit? Ook voor kinderen (en volwassenen) met dyslexie is het mogelijk te genieten van lezen. Lees mijn blog over dyslexie. Wist je dat sommigen menen dat dyslexie kan verholpen worden door een bepaalde leesmethode? Dat is de alfabetcode. Volgens Merlijn Moonen kan iedereen goed leren lezen. Door eerst klanken te leren en die nadien te koppelen aan symbolen, tekens (letters) in plaats van andersom. Omdat kinderen vertrouwd zijn met klanken beginnen ze dus met klanken.

IMG 1813 e1488882660503 - Interessante artikels over lezen, voorlezen, dyslexie en meer!

Verschillende soorten boeken

Boeken zijn er in allerlei kleuren, geuren, formaten en soorten. Een overzichtje vind je in mijn blogpost ‘allemaal boeken‘.

FullSizeRender 874 768x1024 - Interessante artikels over lezen, voorlezen, dyslexie en meer!

Welke boeken hebben wij?

Wij hebben veel boekjes, vooral prentenboeken. Die kan je allemaal terugvinden onder de categorie ‘boeken‘ op de blog. De meeste blogposten bevatten ook de link naar waar je het boek kan kopen.

FullSizeRender 903 768x1024 - Interessante artikels over lezen, voorlezen, dyslexie en meer!

Winnen

Je kan deze maand veel boekjes winnen bij Unicorns & Fairytales. Omdat lezen nou eenmaal leuk moet zijn! Je kan best de categorie ‘WIN’ op mijn blog goed in de gaten houden. Doe zeker mee. Let wel: je doet steeds mee door een comment te schrijven onder de blogpost zelf. Niet via andere kanalen. De blogposten delen met vrienden is natuurlijk altijd heel lief en wordt zeker in dank afgenomen.De tweede week van april zullen alle winnaars getrokken worden.

 

Hou jij ook zo van boeken? Heb je al meegedaan aan de winacties? 

XOXO Nathalie

 

pinit fg en rect red 28 - Interessante artikels over lezen, voorlezen, dyslexie en meer!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Christin@
    23 maart 2017 at 01:08

    Je kan kinderen niet vroeg genoeg de liefde van , boeken voorlezen en zelf lezen , leren kennen .

Leave a Reply

Read previous post:
De seizoenen ontdekken met kinderen & win

Hoera! Vandaag begint de lente. Ik zou zeggen: gedaan met de koude dagen maar hier in België weet je dat...

Close