Unicorns & Fairytales
escape room voor kinderen - unicorns & fairytales
Boeken Doeboeken My life Zoekboeken & aanwijsboeken

Escapeboeken voor kinderen

Iedereen is ondertussen bekend met escaperooms maar wist je dat er nu ook leuke escapeboeken zijn voor kinderen? Jawel! Zelfs al voor kinderen vanaf 7 jaar. Heb jij dus net zoals mij nieuwsgierige speurneuzen die alles willen uitzoeken? Dan kan je deze escape boeken inzetten. Ook in de klas volgens mij een fijne meerwaarde.

Speurneuzen gaan hier plezier aan hebben

Escapeboeken kan je vinden voor verschillende leeftijden. De kinderen moeten natuurlijk wel kunnen lezen, dat is een grote meerwaarde. Laat die hersenen en dat logisch denken maar kraken. Doe je het met een groepje dan kunnen ze oefenen op sociale vaardigheden: hoe communiceren, hun mening overbrengen op een goede manier, suggesties geven en anderen overtuigen? In de klas kan je het inzetten om deze vaardigheden te oefenen. Geef ze allemaal een ander escape boek of geef een bepaald groepje tijdens contractwerk of hoekenwerk deze opdracht. Ze gaan dit fantastisch vinden…

lees ook: Escape room voor kinderen zelf maken : enkel tips en ideetjes

Enkele escapceboeken tip

1. Mijn eerste onderzoek – Agatha Crispie

In dit boekje vind je 8 mysteries die kinderen moeten oplossen. Door het bekijken van prenten en het beantwoorden van vragen komen ze uiteindelijk tot een oplossing. Je kan het samen doen of je kan ze alleen laten ploeteren. Ook leuk om in de klas te doen! Vanaf 7 jaar. Bekijk het demo filmpje om te zien hoe dit boek werkt. 

Hier vind je het boekje

2. In alle hoeken

Een spelboek met een uniek concept: opvouwbare dubbele pagina’s die bij elk onderzoek anders zijn.
Een diefstal waarvan de zanger van de rockgroep Les Kafars het slachtoffer werd, de verdwijning van een beroemde actrice in het Hapnigo-theater, de sabotage van een poolbasis of de overval van een saloon, … Jonge onderzoekers worden langs heel wat raadselachtige puzzels geleid om het mysterie op te lossen. In dit boek vind je 17 originele onderzoeken, elk met een eigen sfeer. Vanaf 8 jaar.

Hier kan je het boek vinden

 

3. Escapeboek 

Kraak de codes en puzzel je door dit interactieve verhaal. Voor iedereen die van escape rooms houdt is er nu ook dit spannende escape boek! 
Lia heeft een bijzonder talent: ze kan in het hoofd van anderen ‘inbreken’, precies daar waar iedereen zijn geheimen en herinneringen bewaart. Lia is voorzichtig met andermans geheimen, maar zijn anderen dat ook? Ze krijgt een uitnodiging van een geheim broederschap. Ze vragen haar om zich te bewijzen. Maar zijn ze wel te vertrouwen?
Ontsnap samen met Lia uit dit Escape Boek. Laat je hersens flink kraken en los de raadsels op om erachter te komen waar het verhaal verdergaat. Zorg er wel voor dat je op tijd weer weg bent, anders ben je gedoemd om eeuwig rond te dwalen in het hoofd van een ander…

 

4. Escape game

Beleef een superspannend avontuur in een escape room. Waarschuwing: als je eenmaal begint met lezen, wil je niet meer stoppen! (10+)
Trigo kan niet wachten tot de nieuwe escape room in zijn stad opengaat. Daarom daagt hij zijn vrienden uit: inbreken in de escape room om deze alvast te testen. Eenmaal binnen gaat de deur dicht en niet meer open. Er is maar één manier om eruit te komen: alle puzzels oplossen en de uitgang vinden. Maar de escape room is nog helemaal niet af en daardoor levensgevaarlijk…

5. Scherlock Holmes 

Vergezel ‘s wereld bekendste fictieve detective en gebruik de kracht van observatie en deductie om te ontsnappen uit een serie uitdagende ruimtes! Sherlock Holmes wordt vermist en zijn appartement aan 221B Baker Street zelf is een aanwijzing geworden in zijn verdwijning! In de persoon van Holmes’ compagnon Dr. John Watson baan je je puzzelend een weg door Victoriaans Engeland om de vermiste detective op te sporen en de zaak op te lossen. Er zijn maar liefst 10 kamers om uit te ontsnappen en je zult vertrouwde, zowel vriendelijke als vijandelijke gezichten tegenkomen die je zowel proberen te helpen als tegenwerken. De verschillende lagen die in de interactieve puzzels ontrafeld moeten worden, maken het ‘Sherlock Holmes Escape Room Puzzelboek’ een geweldige ervaring die je alleen of samen met een groep kunt beleven!

Hier vind je deze en NOG MEER escape boeken

 

Hou je van escaperooms? 

Behalve escapeboeken heb je natuurlijk ook the real deal en online escape rooms. 

Wij gingen een escape room voor volwassenen uittesten : Ken je deze online educatieve Escape Rooms al?

en ook online kan je escape rooms vinden: Ken je deze online educatieve Escape Rooms al?

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply