Unicorns & Fairytales
center parcs De Haan - unicorns & fairytales
My life op vakantie TIPS om te reizen met kinderen Travel uitstappen

Een autovakantie met kinderen overleven + handige printables & winactie

Het is alweer een tijdje geleden dat we een autovakantie met kinderen deden. We vermijden té lange autoritten maar al te graag. Ook corona stak een stokje voor lange reizen. Dit jaar gaan we enkele kortere afstanden doen met de auto en een vliegreis met de kinderen. Toch heb ik nog steeds wat tips als je met de auto op vakantie gaat. Uiteraard ook enkele printables en tips die je kunt gebruiken. Dit artikel is een samenvatting van andere artikels die ik eerder schreef. Wil je ze uitgebreid, dan kan je in dt artikel vele verwijzingen zien naar de betreffende pagina’s. 

Autovakantie met kinderen 

Een autovakantie met kinderen… Je vertrekt en ze zeuren de oren van je kop: “Hoe lang nog?”. Toch ga je ongetwijfeld wel eens een autoritje maken dat langer is dan een uur. Ik heb al enkele artikels geschreven met handige tips & tricks. Zie onderstaande links. Zeker aan te raden… Kort licht ik nog eens de handigste tips toe. Wil je een uitgebreider artikel, dan raad ik je dus aan de links te gebruiken.

1. Vertrek op een gepast moment

Je vertrekuur… De ene heeft makkelijke kinderen, de andere moeilijkere reiskinderen. Misschien heb je peuters, kleuters, baby’s… Kies bij kleine kinderen en lange reizen  om ‘s nachts te reizen. Of heel vroeg. Maar jij kent je kroost het beste. Vermijd vertrekken tijdens de spits. Niets zo lastig om al meteen in de file te staan. Doe wat opzoekwerk 😉  Hoera voor de Waze! 

2. Zorg dat iedereen comfortabel zit 

Veiligheid primeert. Zorg dus dat je kinderen in een veilige autostoel zitten. Geen dikke jassen aantrekken! Zorg dat ze zo comfortabel mogelijk zitten en jij ook. Dingen die je veel gaat nodig hebben zet je bij jou of tussen de kinderen. Onder de voeten is meestal ook nog plek. Gaat het heel warm worden dan kan je een autostoelhoes gebruiken. 

3. Gepaste kledij 

Werk met laagjes. Je kunt altijd iets uittrekken en weer aandoen. Zorg ook voor reservekledij! Je weet maar nooit… Natte doekjes, keukenrol en zakjes hou je beter ook bij de hand. 

4. Neem zaken mee volgens de leeftijd van je kinderen 

Baby’s hebben meer verzorging nodig dan kleuters, kinderen of tieners. Ken je kind en neem mee wat je moet meenemen en gouden tip: wees voorbereid op het ergste. Neem een extra pamper mee of extra voeding etc… Vergeet zeker hun lievelingsknuffels niet mee in de auto te nemen. 

5. Kies op voorhand enkele stops 

Reis je met kleinere kinderen? Stop regelmatig om even de beentjes te strekken. Zoek op voorhand enkele leuke stops op. Misschien wel met een speeltuintje waar ze zich even kunnen uitleven. 

6. Gezonde snacks en voldoende drinken 

Dat spreekt voor zich: hongerige kinderen zijn monsters. Voorzie snacks, lunch etc… Vermijd teveel suikers en kies voor gezonde snacks. Snijd fruit en groenten in stukjes, kies voor rijstwafels, crackers, rozijntjes enz… Zorg ook dat er altijd water voorhanden is. 

7. Tetris in de koffer 

Laad je koffer in alsof je een tornooi van Tetris aan het spelen bent. De dingen die je nodig hebt zet je vooraan in de koffer zodat je er snel bij kan. De dingen die je niet echt tijdens het reizen nodig hebt zet je er eerst in. Veel losse spullen? Doe ze dan in een curverbak. 

8. Opgelet voor kotsers tijdens je autovakantie met kinderen

Worden je kinderen reisziek? Vergeet geen medicatie te geven en voorzie altijd, ook al worden ze normaal niet ziek, zakjes. Keukenrol of een rol wc-papier leg je ook best voorin. Je weet nooit. Misschien smossen ze gewoon eens. Altijd handig om voorzien te zijn. 

9. Schermpjes 

En ja… vermijd zolang je kan en is het echt niet meer te houden dan neem je de schermpjes erbij. Een film, een spelletje… Niets mis mee. 

10. Entertainment 

Soms ga je je kinderen ook eens moeten entertainen. Spelletjes zoals het aantal vrachtwagens tellen en gele auto’s spotten zal zeker een tijdje werken. Zo niet, dan heb ik gelukkig nog allerlei andere dingen die je kan doen. Lees onderstaande artikels eens. Ze gaan je zéker kunnen helpen.

Het ABC van leuke spelletjes die je kunt spelen onderweg + printables : spelletjes voor onderweg!

autovakantie met kinderen - unicorns & fairytales

 

Nog meer handige tips om kinderen bezig te houden (met voorbeelden)

Ik schreef nog meer handige artikels met telkens de focus op iets anders wanneer je op autovakantie met kinderen gaat:

 

WINACTIE! 

Heb jij ook nog wel iets nodig om je kinderen bezig te houden? Ik geef via mijn Instagram kanaal de VTech Printcam weg en het nieuwste luisterverhaal van Het Geluidshuis (HET ZWAARD IN DE STEEN) . Ideaal om mee te nemen op je autovakantie met kinderen. Ze kunnen zich daar uren mee bezig houden. 

autovakantie met kinderen - unicorns & fairytales

Heb jij nog DE tip als je met de auto op vakantie gaat? 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Evi
  19 juli 2022 at 10:35

  Thx voor de tips! Wij doen dit jaar voor het eerst een langere autovakantie dus die tips gaan hier van pas komen 🙂

  • Reply
   Nathalie
   24 juli 2022 at 09:26

   Graag gedaan!!

Leave a Reply