Unicorns & Fairytales
vliegen met kinderen - unicorns & fairytales
moederschap Op stap op vakantie

Vliegen met kinderen: enkele tips

Dit jaar stonden we alweer voor een dilemma. Wat gaan we weeral doen? Op vakantie? Of niet… Ik zat zelf met veel vragen over op vliegvakantie gaan met kinderen. Daarom vroeg ik aan Nies of ze mij wat tips kon geven. Nies is zelf mama geworden van een jongetje en heeft een reisblog. Ze schreef voor mij een gastblog over vliegen met kinderen.

Vliegen met kinderen: tips

Het schrikt heel wat ouders af, vliegen met kinderen. Scenario’s van een niet te kalmeren peuter, een krijsende baby of een kleuter die niet kan stilzitten, spoken door je hoofd. Zelf zat je je misschien ooit te ergeren aan de huilende baby op je vlucht.Maar! Vliegen met kinderen is écht doenbaar als je je goed voorbereid. Twijfel vooral niet te veel en ga er gewoon voor. Om het stresslevel op de vlucht laag te houden, geef ik je alvast wat tips.

vliegen met kinderen - unicorns & fairytales

Zorg dat je alles bij de hand hebt

Als je reist met een kleintje, zorg dan dat je je luiertas bij de hand hebt (zet ‘m onder je stoel tijdens het opstijgen) en leg ‘m niet bij de rest van de handbagage boven je hoofd. Voor wat oudere kindjes heb je ook liefst alles wat je nodig hebt, bij de hand. Neem bv. Reservekleertjes mee en stop ze in de luiertas. Pak je luiertas dus doordacht in: speeltjes, kleertjes, fopspeen.. Alles klaar voor gebruik!

Hou de oren pijnvrij

Kinderen krijgen gemakkelijk last van hun oortjes tijdens het opstijgen of landen. Dit kan best lastig zijn als ouder want er is niet veel dat je kan doen. Dit kan wel helpen… Voor je opstijgt: maak het neusje van je kind vrij met fysiologisch water. Tijdens het opstijgen of landen: laat je kind drinken (geef het borst- of flesvoeding of bied wat water aan). Zo slikt je kindje, wat de pijn kan verlichten.

vliegen met kinderen - unicorns & fairytales

Cadeautjes werken altijd

Tover je tijdens de vlucht opeens een nieuw boek of een speeltje tevoorschijn, dan is je zoon of dochter weer even afgeleid en verwonderd door het nieuwe speeltje. Een ander goed plan is om een scherm (bv. een tablet) mee te nemen. Een nieuw Bumba-filmpje en je bent weer een paar minuutjes verder!

Jong geleerd…

Laat de leeftijd van je kindje je niet afschrikken. Hoe jonger, hoe beter! Het is natuurlijk te betwijfelen of jij zin hebt om met je kleintje van 3 weken te gaan vliegen (ik denk het niet!) maar eens ze een paar weekjes verder zijn, kan het gemakkelijk! Wij vlogen voor het eerst naar Tenerife toen onze zoon 11 weken oud was.

vliegen met kinderen - unicorns & fairytales

Geniet van de behulpzaamheid

Voorrang bij het inchecken, een vrije rij aangeboden krijgen, … Luchthaven- en vliegtuigpersoneel is vaak heel vriendelijk en behulpzaam als je met kinderen reist. Wees niet bang om iets te vragen, het cabinepersoneel is hiervoor opgeleid en helpt je graag met bv. het opwarmen van een flesje.

Adem in, adem uit

De sleutel tot een succesvolle vlucht met kids: blijven ademen. Er zullen momentjes zijn dat je je afvraagt waarom je het in godsnaam in je hoofd hebt gehaald om met je kroost te gaan vliegen. Maar geloof me, eens je die cocktail in je handen hebt of die duik in het zwembad kan maken, ligt die vlucht al lang achter je.

vliegen met kinderen - unicorns & fairytales

Lees ook: Op vakantie met de auto, tips. 

 

Niet twijfelen, gewoon doen dus! Geniet van jullie vakantie.

XOXO

pinit fg en rect red 28 - Vliegen met kinderen: enkele tips

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Kristin
  10 mei 2017 at 07:51

  Hier alleen maar positieve ervaringen ! Mijn kindjes zijn het ondertussen al goed gewoon . ?
  Lang leve de IPad ?

 • Reply
  Ilse
  11 mei 2017 at 08:15

  Wij zijn net (sinds gisteren) terug van de eerste vakantie met ons 5 maand oude dochtertje. Enkel positieve ervaringen. Misschien ook wel omdat ze beide vluchten super flink geweest is. En dat ondanks een vertraging van 1u waarbij we op het vliegtuig zaten te wachten om op te stijgen (vaarwel planning van de flesjes zodat ze geen oorpijn zou hebben…) we zouden het zo opnieuw doen!

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Manowoods, houten spullen op maat & win een speelhuis of dollhouse

Toen we gingen verhuizen wilden we meteen een groot bed voor Vince. Ik was fan van een bedhuis maar we...

Sluiten