Unicorns & Fairytales
het enige boek in je koffer - unicorns & fairytales
Boeken Leesboeken

Het enige boek in je koffer!

Ga je op vakantie en heb je ook de gewoonte om verhaaltjes voor te lezen? Dan heb ik een erg leuke boekentip voor jullie: ‘Het enige boek in je koffer’ van Pip & Maki. Dit boek bevat meer dan 30 verhaaltjes en versjes in één boek. Handig en compact als je het mij vraagt. Voorlezen maar!

Het enige boek in je koffer

Zo worden ze voorgesteld: Pip & MAKI zijn met zijn drieën; Paula Nordhauzen (Pip), Kim Smits en Matthijs Maat (MAKI).
Ze hebben een flinke dosis ervaring maar geen griffels. Logisch, want dit is (gek genoeg) pas hun eerste boek. De verhalenmakers van Pip & MAKI houden van vakanties en taart. Ze maken spiksplinternieuwe verhalen en verfrissende illustraties, mooie dingen met gekke twists. Voor kinderen. Maar net zo leuk voor de Grote Voorlezers. Het enige boek in je koffer is dus hun eerste boek en het lijkt een toppertje.

het enige boek in je koffer - unicorns & fairytales

De verhaaltjes

Ze zijn leuk. Echt leuk. Je hebt er verschillende: enkele korte, wat langere en versjes. Ideaal wanneer je minder tijd hebt. De tekeningen zijn eenvoudig en mooi. Er zijn genoeg verhaaltjes om je vakantie door te komen en het is het enige boek in je koffer 😉 Vooral het verhaaltje ‘De Papasaurus’ vind ik geinig. Timo gaat met zijn papa naar de dierentuin. Hij vindt het allemaal maar niets en wil liever zo snel mogelijk naar de dino’s gaan kijken. Plots verdwijnt papa achter een heg. De grond trilt en de heg gaat heen en weer. Een groen gevaarte komt naar Timo afgestapt. Timo lacht en zegt; Jij bent de grappigste papa van de hele wereld!” Ik zie Vince dit ook nog zeggen, zo’n bijdehand antwoord hahaha.

het enige boek in je koffer - unicorns & fairytales

het enige boek in je koffer - unicorns & fairytales

Dit boek gaat alvast de koffer in bij ons. Vince gaat nl. bij oma en opa logeren. Ik ben benieuwd wat hij van de verhaaltjes en versjes vindt.

 

lees ook: lezen met kleine kinderen en ons avondritueel

 

< Het enige boek in je koffer kost 17,95 euro en kan je onder andere hier kopen >

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Welk speelgoed namen we nu mee? – Ditjes en datjes
    27 juni 2019 at 10:05

    […] van elke avond hetzelfde verhaaltje voorlezen? Neem dan misschien meer dan 1 boek mee. Op de blog Unicorns & Fairytales ontdekte ik net “Het enige boek in je koffer”. Misschien een idee voor volgende […]

Leave a Reply