Unicorns & Fairytales
kinderopvang - unicorns & fairytales
moederschap Ontwikkeling Webshoptips Winactie & Give away

Bijna naar de kinderopvang…

Het leek wel gisteren dat Lex geboren werd. Ik dacht toen bij mezelf: ik ben nog héél lang thuis. Ik nam tenslotte ouderschapsverlof én ik was al van september thuis. Ik ben eigenlijk een heel jaar thuis geweest. Toch is dat jaar voorbij gevlogen. Zo raar. Volgende maand gaat Lex naar de kinderopvang. Best spannend.

Kinderopvang

Ik ga halftijds werken dus ik ga ook dagen thuis zijn voor Lex. Vince gaat sowieso naar school. Omdat we nu ergens anders wonen dan toen Vince naar de onthaalmoeder ging, waren we een beetje genoodzaakt een andere kinderopvang te regelen omdat het ‘s morgens niet te doen is qua verkeer. Met pijn in het hart én veel spijt want de onthaalmoeders die wij hadden waren er twee uit de duizend. Drie als je de dochter van één van de twee onthaalmoeders erbij telde. Ze waren zo ontzettend goed voor de kinderen en hebben Vince veel bijgeleerd. Maar goed, we hopen dat Lex in de nieuwe kinderopvang even goed zal worden opgevangen. Het is weer zo’n spannend moment. Hoe gaan we beiden reageren. Ga ik weer wenen zoals vorige keer of ga ik het droog kunnen houden?

Voordelen

Ik zie ook wel voordelen aan kinderopvang. Hoe graag ik mijn kinderen ook zie. Ik vond het erg leuk voor Vince dat hij bijvoorbeeld met andere kinderen kon spelen en dat gewoon kon worden: om dingen te delen en andere kindjes gewoon te worden. Ze kregen structuur en werden zelfstandig. Zelf hun beker nemen, wegzetten, op een bepaald uur gaan eten en slapen. Ik merkte ook dat Vince dat wel nodig had. Nu nog trouwens en Lex zeker! Het is mede dankzij de onthaalmoeders dat hij zo flink at en op het potje ging.

kinderopvang - unicorns & fairytales

Labels voor Lex

Ik maakte voor Lex weer labels (en deed dit bij My Nametags trouwens). Ik vind het altijd wel leuk om te doen. Om op zijn spulletjes zijn naam te kleven. Vince kent dat al zo goed. Hij heeft icoontjes. Een aapje. Heel makkelijk ook die stickers die je overal kleeft. Ik bestel er meestal meteen genoeg en op elk nieuw ding dat mee naar school of de kinderopvang gaat kleef ik er eentje. Zo gedaan en je ziet tenminste de spullen weer terug. Je kan ook kiezen tussen zelfklevende of strijklabels. Wat je maar wil. Persoonlijk hou ik van de klevers maar in kledij zijn strijklabels natuurlijk interessant. Al kleef ik meestal de naam op het etiketje.

nametags - unicorns & fairytales nametags - unicorns & fairytales

Korting!

Ik mag trouwens van My Nametags korting aanbieden. Van 9 juli tot en met 16 juli 2017 krijg je 15% korting op je bestelling van naamlabels wanneer je de code NATHALIE15 gebruikt. Veel kleefplezier 🙂

 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply