Unicorns & Fairytales
Boeken Boekentips van de maand kinderboekenseries Leesboeken My life

5 leuke boekentips voor kinderen die graag lezen

Hier weer enkele leuke boekentips. Deze keer leesboeken voor kinderen die best graag lezen. Hoewel de eerste twee tips fameus aan te raden zijn voor kinderen die toch niet zo héél graag hun tanden in een boek zetten. You will see. 

1. Boekenreeks: Billie en de monstertjes

Billie is een jongen die ontzettend bang is in het donker en die in zijn slaapkamer kennismaakt met vijf piepkleine monsters. Hij komt erachter dat de nacht eigenlijk helemaal niet zo eng is. Er zijn twee delen verschenen van een avonturenserie voor onzekere lezers en kinderen die net zelfstandig kunnen lezen. Met kleurenillustraties en aan het eind van elk hoofdstuk een stripverhaaltje. Dat maakt het lezen lekker fijn! Wedden dat ze deze boekjes leuk gaan vinden? 

lees ook: Leuke boekjes voor beginnende lezers

Hier vind je het boek

2. De reeks DOGMAN

Dit is meer een graphic novel. Het verhaal is in stripvorm maar dat maakt het niet minder leuk, integendeel. Kinderen lezen nog steeds!

Maak kennis met Dog Man: half hond, half agent en helemaal politieheld. Als een politieagent en zijn hond gewond raken door de streken van de gemene kat Karel, verandert een levensreddende operatie alles. Dog Man is geboren! Deze nieuwe superheld is dol op botten en likjes geven aan de politiebaas. Maar boven alles beschermt hij de stad tegen rottige robots, kattige criminelen en op hol geslagen hotdogs. Er zijn al verschillende boeken in deze reeks gemaakt. 

Op de website van kinderboeken.nl vind je downloads om de karakters te tekenen. 

De reeks kan je hier vinden

lees ook: Toffe boeken voor beginnende en gevorderde lezertjes

3. Het waanzinnige boek over de Billosaurus 

Dit boek is geschreven door de makers van de waanzinnige BOOMHUT series. Het is een fictief boek over de prehistorie en zelfverzonnen dieren die toen leefden. Erg leuk om te lezen en een ideaal boek om creatief mee aan de slag te gaan, op allerlei vlakken! Heb je trouwens al eens gehoord van de toiletrollosaurus? Of de Konthoofdige Idiotosaurus? 

Je vindt ook verrijkingsopdrachten voor hoogbegaafde leerlingen rond dit boek. 

Je vindt het boek hier

lees ook: Weer toffe zoekboeken en een speelboek waar je zelf het verhaal bepaalt…

4. Het extreem gênante leven van Lottie

Lottie gaat naar de eerste klas, moederziel alleen, omdat haar beste vriendin haar heeft verlaten. Of nou ja, ze is verhuisd. Lottie is ook nog eens zo plat dat ze niet eens een bh aan kan. Hoe moet dat nou? Lottie verzint een plan. Ze gaat zichzelf opnieuw uitvinden, zodat ze razend populair wordt. Of, als dat niet lukt: interessant genoeg om in ieder geval één vriendin te vinden. Want dan hoeft ze tenminste niet alleen op de wc te lunchen. Lottie is de hilarische hoofdpersoon van dit hartverwarmende boek over de grote gevaren van het tienerleven. In haar dagboek neemt ze je mee op haar chaotische reis naar de middelbare. ‘Het extreem gênante leven van Lottie’ zit vol herkenbare onzekerheden en ongemakkelijke situaties. Katie Kirby brengt met haar humor en illustraties moeiteloos over hoe het is om op te groeien. Ideaal voor alle meiden van de klas (en natuurlijk ook jongens!) 

Je vindt het boek hier

lees ook: Prentenboeken rond diversiteit: heel belangrijk!

5. Jack & Lev

Dit boek, voor lezers van 9 tot 12 jaar is gemaakt door twee dames, die héél ver van elkaar vandaan wonen. Eentje in Nederland en de andere in Australië. Hoe het boek tot stand gekomen is, hoe je het kan kopen en als je recensies door kinderen wil lezen kan je op de website van Jack & Lev terecht. 

Het verhaal:

Als Jacks hond voor zijn neus wordt ontvoerd, stort zijn wereld in. Hij is alleen en eenzaam. Zijn vader woont in het buitenland, zijn moeder is dood, en hij is overgeleverd aan de zorgen van zijn egoïstische tante. Dan ontmoet hij het vreemde meisje Lev dat hem doodleuk vertelt dat ze uit een andere dimensie komt. Als zij hem vraagt toe te treden tot een Geheime Genootschap, is dat het begin van een bizar avontuur. Samen met Lev en zijn beste vriend Fidel raakt hij verwikkeld in een strijd om de Fosgeniet. Zijn grootste vijand: Skia Ombre, de kwaadaardige Schaduwheer. Jack ontdekt dat hij tot heel wat meer in staat is dan hij zelf ooit had gedacht.

 

Nog meer leuke boekentips 

Leuke voorleesboeken voor kinderen, om samen te genieten!

Toffe boeken voor beginnende en gevorderde lezertjes

Boekentips & speeltips over wetenschap en techniek

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Evi
    8 februari 2022 at 09:41

    Dankjewel voor de tips! Gaan hier absoluut van pas komen!

Leave a Reply