Unicorns & Fairytales
zoekboeken - unicorns & fairytales
Boeken Boekentips van de maand Zoekboeken & aanwijsboeken

Weer toffe zoekboeken en een speelboek waar je zelf het verhaal bepaalt…

Er bestaan ontzettend leuke zoekboeken. Op mijn blog vind je al tal van voorbeelden. Die kan je onderaan dit artikel vinden. Ik heb weer 4 nieuwe pareltjes om aan jullie te laten zien. Voor kleine en grotere kinderen.

Zoekboeken, altijd een goed idee

Ik blijf het zo leuk vinden, zoekboeken. Mijn kinderen ook. Ik schreef het al eerder, maar zoekboeken zijn voor bepaalde dingen echt goed. Gericht kijken, ontprikkelen, dingen te weten komen, naar details speuren, kinderen motiveren, … Ook in de klas vind ik ze geweldig. Kinderen die even willen ontsnappen van de drukte kunnen hiermee aan de slag. Ook samen speuren naar dingen vinden ze fijn. In ieder geval… ik heb hier weer enkele pareltjes.

1. Kijk om je heen (en leer cijfers, kleuren en meer…)

Dit leuke zoekboek is eigenlijk een pop-up boek met flappen, ideaal voor peuters en kleuters. Flapjes vinden mijn eigen kinderen altijd fantastisch. Ze leren op een leuke manier iets meer over cijfers, kleuren, getallen, lichaamsdelen, tegenstellingen en vormen. Zoek, praat en leer! Met vrolijke, makkelijke tekeningen die kleurrijk zijn.

Je vindt hem hier

 

2. Waar ter wereld?

Met dit zoekboek ga je alles onderzoeken, vanaf de ruimte tot de zee. Er staan meer dan 150 weetjes in het boek. In de tocht van boven naar beneden zijn er mensen, dieren en voorwerpen die je moet zoeken. Tijdens het zoeken kom je boeiende zaken te weten over wereldrecordhouders, de snelste en de grootste dingen om je heen. Op elke pagina zijn er 13 dingen die je moet vinden en staan  er 5 weetjes. De oplossingen staan achteraan het boek.

Je vindt het boek hier

 

3. Kasteel zoekboek

Bij dit zoekboek zit ook een vergrootglas. Je gaat op zoek naar dingen die in de Middeleeuwen gebeurden en je leert zo meer over hoe mensen toen leefden, over ridders, boeren, kerkers, magie en geneeskunde… Ideaal voor kinderen die geïnteresseerd zijn in de Middeleeuwen, het verleden of gewoon, tijdens een thema in de klas. In dit zoekboek staan termen die men gebruikte voor bepaalde systemen en mensen. Aan de hand van het leuke zoekwerk kunnen kinderen hier zo iets van opsteken. Super interessant zoekboek.

Je vindt het hier

 

4. Op zoek naar de schat van Z de verschrikkelijke

Met dit leuke prentenboek kunnen kinderen zelf bepalen hoe het verhaal loopt. Marie en Jack, twee kleine piraten, vinden een fles met boodschap op het strand. Ze gaan op zoek naar de schat. Je kan zelf bepalen wat ze gaan doen door uit één van de twee symbolen te kiezen. Het boek is onderverdeeld in allemaal in stukjes met tabs. Daar staan dezelfde symbolen op. Zo kan je dus zelf de ‘route’ van het verhaal kiezen. Superleuk om samen met je kinderen te doen!

Je vindt het boek hier

 

Nog meer leuke zoekboeken

De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!

Een origineel zoekboek over de verschillen bij mensen

Met deze zoekboeken gaan kinderen op zoek naar zichzelf! Ideaal voor de Waar is Wally fans!

Leuke (grote) kijk- en zoekboeken volgens Vince

Het gepersonaliseerd zoekboek: lost my name

 

Heb jij thuis of elders een favoriet zoekboek? Deel het met ons! 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply