Unicorns & Fairytales
Boeken Zoekboeken & aanwijsboeken

Het gepersonaliseerd zoekboek: lost my name

Zoals je ondertussen al weet houden wij hier van lezen. Ik kreeg de vraag om een wel héél speciaal boek uit te testen en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Vertaald uit het engels ‘Lost my name’ heet het boek ‘Wat een pech, mijn naam is weg’.

Lost my name

Het idee komt van 3 vaders en een oom die een doe-het-zelf projectje wilden doen. Hun doel was het beste gepersonaliseerde kinderboek ter wereld te maken. Hier ontstond door liefde hun boek. Het resultaat is een boek met een leuk verhaal en de naam van jouw kind, neefje, nichtje, broertje, zusje, vriendje enz… Ondertussen is dit boek zo’n succes geworden dat het bedrijfje gegroeid is en dat ze van naam veranderd zijn. Lost my name werd Wonderbly en ze hebben ondertussen al enkele leuke gepersonaliseerde boeken op de markt.

name5

name8

Ik mocht er ook eentje maken. Of neen, twee zelfs. Vince is nu groot genoeg om het boek te kunnen begrijpen, om de magie ervan te kunnen vatten want… het verhaal gaat over een jongen/meisje dat zijn naam verloren is. Hij komt verschillende dieren tegen en telkens ontdekken ze een letter. Op het einde van het boek ontdekken ze dat het hun eigen naam is. En dat is nu nét het leuke aan het boek. De glimlach dat het boek tovert op elk gezichtje is het magische. Het moment dat ze hun eigen naam tevoorschijn zien komen.

name6

Het boek krijgen is leuk maar het boek maken is even leuk. Je kiest of het voor een jongen of voor een meisje is, vult de naam in en schrijft een voorwoordje. Zo kan je het boek nog meer personaliseren. Ik schreef alvast een berichtje aan mijn zoontje. Dan kan hij het later lezen.

name2

Ik maakte er ook eentje voor het nichtje van Vince. Zij was toen 5 jaar geworden en dol op boeken. Ik vroeg aan mijn schoonzus en schoonbroer om samen met haar het boek te lezen. Ze vond het heel leuk. Vooral de dieren die je tegenkomt en natuurlijk… haar eigen naam op het einde van het verhaal. Dat leverde enkele leuke plaatjes op!

lost my name - unicorns & fairytales

lost my name - unicorns & fairytales

lost my name - unicorns & fairytales

 

Leuk als cadeau

Zo zie je maar dat deze leuke boeken ideaal zijn als cadeautje.

lees ook: tweetalige gepersonaliseerde boeken

 

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

25 Comments

 • Reply
  Sybile
  29 oktober 2015 at 07:22

  Superleuk!!! Ik zou dit graag willen winnen voor mijn metekindje Michelle die op vandaag zelf kan lezen. Hoe machtig is dat niet om dan je naam tegen te komen?☺️ fingers cross!!!

 • Reply
  Evy - my life on sneakers
  29 oktober 2015 at 09:25

  Oh Nathalie… Wat zou dit een prachtig kado zijn voor Emma! De oudste dochter (3) van mijn beste vriendin, en een echte boekenwurm. Vol verwondering gaat ze steeds helemaal mee op in het verhaal! Sinds kort kan ze haar naam schrijven en ook herkennen als ze hem ergens geschreven ziet staan… Ik kan me de pretlichtjes in haar ogen zo al voorstellen als ik met haar dit boek zou lezen… <3

 • Reply
  fieke
  29 oktober 2015 at 09:38

  Ha, ik zag deze boekjes al een tijdje geleden en ze staan in mijn lijstje met cadeau-ideetjes. Ik zou er heel graag eentje winnen voor mijn metekindje Tiebe. Hij kan nu nog niet lezen, maar het zou geweldig zijn om hem uit het boekje voor te lezen 🙂

 • Reply
  Ester
  29 oktober 2015 at 10:09

  Ik waagde mn kans al bij Mamakletst en PrincessLeia, maar greep 2x naast de prijs.
  Deze zou ik erg graag winnen voor mijn zoontje, Jules. Hij mag dan wel pas 2,5j zijn, en nog niet lezen, maar is DOL op boekjes!
  Vind dit een erg mooi, interactief, persoonlijk en origineel cadeau. Kort gezegd, deze staat op onze wishlist 😉
  *fingers crossed*

 • Reply
  Sofie
  29 oktober 2015 at 10:29

  Ooooh deze staat op het kado lijstje voor de feestdagen!

  Graag zou ik eentje maken voor alle 5 mijn kinderen én eentje voor het kindje van mijn zus. Heerlijk!

 • Reply
  Cathelijne
  29 oktober 2015 at 10:29

  Zalig boek!
  Zou dolgraag een versie krijgen voor mijn pleegdochtertje!
  Ben nu al benieuwd hoe ze zou reageren als ze merkt dag haar naam in een boek staat! 🙂

 • Reply
  Charlotte - Hoge Hakken En Snottebellen
  29 oktober 2015 at 10:56

  Voor een van de mooiste namen die er is: VINCE! Onze mister Vince zou dit boek ook geweldig vinden!!! Nu hij zijn naam zelf kan schrijven, is hij erop gefocust om overal ‘zijn’ letters te vinden. Ideaal cadeau voor eindejaar dus 🙂

  • Reply
   Nathalie
   29 oktober 2015 at 14:06

   oh heet je zoontje ook Vince??

 • Reply
  Ann Raepsaet
  29 oktober 2015 at 14:02

  Wat een fijn en origineel concept! M’n dochtertje helena kan nog niet lezen maar is dol op boeken. Een persoonlijk, mooi en verrassend boek is heel welkom 🙂

 • Reply
  Katrina Govaerts
  29 oktober 2015 at 15:13

  Dit is de eerste keer dat ik meedoe aan één van de wedstrijden op je blog.
  Dit vind ik echt een superleuk cadeau om aan mijn petekindje Vince (ja, ook een Vince :)) te geven als hij zijn nieuwjaarbrief binnen enkele maanden komt voorlezen!!!

 • Reply
  Isabel
  29 oktober 2015 at 19:13

  Voor mijn lieve dochter Aline, die ook enorm van lezen houdt!

 • Reply
  Hanne
  29 oktober 2015 at 19:19

  Zou héél leuk zijn voor Elias … dit boek staat al een tijdje op onze wishlist, maar we hebben hem nog steeds niet! Duimen!!!! x

 • Reply
  Inez
  29 oktober 2015 at 21:24

  Wat heb je weer een onwijs leuke giveaway! Ik doe graag mee voor onze Lars, hij is gek op lezen en momenteel vind hij het zien/schrijven van zijn naam helemaal intressant! Dus, fingers crossed?

 • Reply
  Jo-Lynn
  29 oktober 2015 at 23:24

  Mijn oudste zoon kan echt genieten van het op schoot bij mama in een boekje lezen, dus de verrassing om zijn eigen naam te zien verschijnen … Ik doe graag mee!

 • Reply
  Liesbet R
  30 oktober 2015 at 00:08

  Ik doe graag mee voor mijn dochtertje van 3 dat momenteel helemaal in de ban is van letters en haar eigen naam begint te herkennen.

 • Reply
  A_nnick.
  30 oktober 2015 at 08:28

  Wauwie! Tot de vierde. Mocht ik winnen, dan schenk ik het boek met veel plezier aan Oona, het dochtertje van mijn zus. Sinds ze de letters van haar naam kent, gaat ze er overal naar op zoek. Niet alleen in andere boeken, maar ook zomaar in de winkel. “Donut is van mijn naam eh, tant’Annick”, of thuis: “Kijk, het toilet is ook van mijn naam!”. 🙂

 • Reply
  Marieke
  30 oktober 2015 at 11:51

  Ik doe graag mee voor mijn tweelingdochtertjes, misschien is het wel mogelijk om hun korte namen te combineren in één boek (Nel en Lili)? Dat zou super zijn!

 • Reply
  Melanie Krap
  30 oktober 2015 at 19:04

  Graag probeer ik alle 3 de kansen te gebruiken? Mijn dochtertje Danie is net 1 geworden en ondanks dat zij nog best klein is lezen wij al sinds dat zij 6 maanden is elke dag een verhaaltje. Een klein boekenkastje is inmiddels al ontstaan. Een heerlijk knus moment op de dag. Dus een boek met eigen naam zou nog leuker zijn!

 • Reply
  Esmée
  30 oktober 2015 at 21:22

  Wat leuk zo’n boek! Ik zou er erg graag één willen voor een lief buurjongetje!

 • Reply
  Lesley Bleys
  31 oktober 2015 at 00:59

  Ik zou graag een boekje winnen om onder de kerstboom te leggen voor mijn metekindje Lenka! Ze zit net in het 1e leerjaar en het zou zo leuk zijn als ze een boekje kan lezen dat over haar (naam) gaat!

 • Reply
  Iris
  31 oktober 2015 at 09:51

  Lijkt me echt een heel leuk boekje, en van rupsje nooitgenoeg heeft deze mama nu wel genoeg, dus ik doe graag mee met deze winactie

 • Reply
  Yvette
  31 oktober 2015 at 23:02

  Wat een leuke winactie! Zou het boek heel graag winnen voor mijn zoontje Tijn! Omdat hij dol op lezen is en zoals je al zegt hoe leuk is het dan als het boek ook nog persoonlijk is.
  Je hebt me trouwens wel heel nieuwsgierig gemaakt naar dit boek met je blog.

 • Reply
  Wouter
  4 november 2015 at 20:31

  Hallo 🙂 ik zie dit net en dacht meedoen Wouter! Ik wil graag zo’n boekje winnen voor Mathis, mijn zoontje van anderhalf :-). Waarom? Ik zie die reclame al zooo vaak op facebook, dus een week geleden maar eens gekeken naar de site en het zien er leuke boekjes uit, wat wel minder is … de betaalmogelijkheden grr geen overschrijving dus een boekje bestellen gaat (nog) niet voor ons.

 • Reply
  Frederique
  5 november 2015 at 19:17

  Wat ontzettend leuk zeg! Toevallig net vandaag uitgenodigd naar de 3e verjaardag van een heel lief jongetje genaamd Raaf en dit zou een supercadeau voor hem zijn!!

 • Reply
  Anne-Marie
  30 november 2015 at 15:29

  Deze zaterdag wordt mijn neefje of nichtje normaal gezien geboren in Australië. Omdat mijn zus hem/haar zowel engelstalig als nederlandstalig wilt opvoeden zijn alle boeken in het nederlands een leuk cadeau om te geven aan haar. Zeker als de eigen naam (die nu nog onbekend is, spannend!!!) er in voor komt.

Leave a Reply