Unicorns & Fairytales
6D7B9956 4876 48C1 A875 AEF5B751A4A0 - De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!
Boeken cadeautips Doeboeken Zoekboeken & aanwijsboeken

De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!

Ze zijn superleuk, houden kinderen uren bezig en zijn goed voor de concentratie (vind ik zelf): zoekboeken. Wij hebben thuis wel wat zoekboeken en telkens als ik er tegen kom dan kan ik het niet laten om ze mee te nemen. Je kan er eindeloos veel mee doen. Benieuwd naar onze leuke zoekboeken? 

Zoekboeken

Wat maakt nou dat zoekboeken zo leuk zijn? Ten eerste de mooie tekeningen waar enorm veel op staat. Je kan er zoveel mee doen: een gesprek houden over de prent en op die manier fijn praten met je kind. Ook goed voor de taalontwikkeling en woordenschat. Je kan de opdrachten doen die bij de prenten staan maar je kan ook zelf opdrachten geven. Er zijn zoveel mogelijkheden. Een zoekboek heb je nooit uit. Je kan zelf genoeg opdrachtjes verzinnen denk ik.

Daarnaast zijn ze goed voor de concentratie. Vaak zijn het kleine tekeningen waarbij de kinderen iets moeten zoeken.Veel zoekboeken zijn ook educatief getint. Het gaat dan over een bepaald onderwerp of thema. Zo leren kinderen er veel over en de bijbehorende woordenschat. Ook wordt de fantasie op deze manier geprikkeld. Echt waar, zoekboeken mogen niet ontbreken in je boekenverzameling.

lees ook: Leuke (grote) kijk- en zoekboeken volgens Vince

Enkele speciale toppers

Boeken…love it. Als ik koopjes zie dan haal ik ze meteen in huis en ook vind ik boeken een goed cadeau voor kinderen. Deze  zoekboeken zijn leuk en verschillend met elk hun unieke karakter.

1. Verborgen avonturen

9200000115301906 - De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!

We trappen af met een zoekboek waar de kinderen een magische lens voor moeten gebruiken. De kinderen gaan op zoek naar leuke dingen en leren daarbij enorm veel over de wereld waarop ze leven. Ze gaan door de jungle, de oceaan, naar het oude Egypte en veel meer. Leuk als je werkt in de klas of thuis rond landen en de wereld. Dit zoekboek van Lara Hawthorne bevat superleuke illustraties en het gaat de kinderen zeker motiveren om ze verschillende schatten te vinden. Hun woordenschat zal nadien ook wel uitgebreider zijn. Zo moeten ze bijvoorbeeld op zoek naar een bepaald aantal fossielen. Daarbij wordt meteen uitgelegd wat fossielen juist zijn. Super toch? Educatief en speels… Voor kinderen vanaf 3 jaar. (uitgeverij VOLT)

2. Speuren naar… boekjes

Speuren voor het eerst naar school cover - De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!

Bij uitgeverij Baeckens Books hebben ze erg leuke zoekboeken waar de kinderen gaan speuren naar allerlei dingen, door middel van een kartonnen zaklamp. Omdat alles bedrukt is op donkere projectiebladen, kunnen de kinderen de kartonnen zaklamp eronder schuiven en zo alles tot leven wekken. Kunnen ze alles vinden? Ze hebben verschillende thema’s zoals speuren naar cijfers, in de jungle, bij Roodkapje, het Menselijk lichaam, dierentuin, boerderij  enz… Erg leerrijk en fijn.

3. Rik en de zomer – Liesbet Slegers ( Standaard uitgeverij )

1C3257F1 D6C2 40FC A429 02BBF75CDF98 - De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!

39C92F75 8143 4192 A302 BECAF8E1735F - De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!

Dit boek is ideaal voor peuters en kleuters. Rik is een gekend figuur bij kleuters, er zijn veel boeken van Rik en het kan best zijn dat ze dit in de klas al eens gezien hebben. Of misschien heb je er wel thuis? Wij hebben volgens mij één boekje van Rik. Het boekje heeft duidelijke tekeningen en is niet te moeilijk. Je kan het zelf moeilijker maken. Toch zijn de vraagjes niet té gemakkelijk en zijn er best uitdagende opdrachtjes bij. Superleuk voor de kleinsten.

 

4.. Mijn groot zoekboek in de jungle – Bam! Bam! Books

D6A6DA64 DE35 4DBF AA5E CF3C4DEE7663 - De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!292D64C5 6CB7 41A3 BF43 5EA61983A340 - De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!

Dit boek vond ik in het Kruidvat voor amper 3 euro. Ik twijfelde of ik ze niet allemaal ging kopen (er waren meerdere thema’s) maar uiteindelijk koos ik er eentje voor Vince en eentje om cadeau te doen. We moesten later die dag naar een verjaardagsfeestje. De jarige was er erg blij mee. Blijkbaar vond hij zoekboeken erg leuk! De opdrachtjes staan duidelijk en met en tekening aan de zijkant van de grote prent.

5. Zoek je mee? Plantenstad – Katherina Manolessou (uitgeverij Klavertje Vier)

6D7B9956 4876 48C1 A875 AEF5B751A4A0 - De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!42FDABA9 456B 4B87 BCC0 6C22B23A0663 - De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!855B7C87 814A 4A97 9CDA 61C5BBA962A6 - De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!

Dit is een mooi boek! Deze is al best uitdagend. Het is een zoekboek dat kinderen zelf ook kunnen nemen want op elke bladzijde zijn het dezelfde opdrachten. Elke keer in een ander gebied. Niet makkelijk door de vele dingen die op de prenten staan maar wel erg fijn. Mooi ook! Natuurlijk kan je er zelf ook opdrachten bij verzinnen. De oplossingen staan achteraan het boek. Ook wel tof. Want dat ontbreekt bij vele zoekboeken.

6. Het Grote verstoppertjesboek van Piep (Clavis)

Dit grote zoekboek met prenten van Thaïs Vanderheyden, bekend van de Spiekpietjes, is een superleuk exemplaar. Piep speelt verstoppertje met zijn muizenvriendjes. Kan jij ze op elke bladzijde vinden? Ze hebben zich verstopt op de gekste plaatsen. Ze zitten in een surfhut, een duikboot, zeppelin en nog vele andere plekjes. Dit boekje is leuk voor kinderen vanaf 3 of 4 jaar.

7. Op zoek in de wereld (Clavis)

9200000079830142 - De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!

Waar is Tim? In dit zoekboek gaan de kinderen steeds op zoek naar de jongen. Samen kan je met je kind dromen over de plekjes waar zij zich zouden verstoppen. Tim verstopt zich in de woestijn, Noorwegen, het park , China, Australië, de Noordpool, een tulpenveld, de jungle, een museum en in de oceaan. Het leuke aan dit zoekboek is dat je op het eerste zicht niet zo heel veel ontdekt, maar zodra je op zoek gaat naar Tim en beter kijkt naar de prenten, ontdek je véél meer. Ideaal om te oefenen op het waarnemen. Hou samen met je kinderen gesprekjes en vraag wat ze gevonden hebben. Voor kinderen vanaf 5 jaar…

8. Zoekboek ‘RIK EN DE HERFST’  (Standaard uitgeverij) 

F15962C6 9BF5 4D65 8C92 09456A619E82 768x1024 - De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!

7DF9CFD5 E79D 4AEC 9520 7B4272773E6A 785x1024 - De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!

Dit mooie zoekboek van Liesbet Slegers neemt jullie kinderen mee in het leven van Rik in de herfst. Onder de prenten staan vraagjes die je kunt stellen aan je kinderen. Zo worden ze uitgedaagd om goed te kijken. Bovendien zijn het vaak herkenbare situaties. Vraag ze maar eens naar hun eigen ervaringen. Dit boek bevordert de woordenschat, het tellen, zoeken, de kleuren enz… Een erg educatief zoekboek over de herfst dat je inspiratie geeft om zelf allerlei toffe activiteiten te gaan doen!!

 

Ook hebben?


En jullie? Vinden jullie zoekboeken ook leuk? 

XOXO Nathalie

 

pinit fg en rect red 28 - De leukste (en speciaalste) zoekboeken voor kinderen!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Read previous post:
    / Poëzieweek/ Tips en ideetjes om creatief aan de slag te gaan met poëzie

    Op 31 januari is het gedichtendag en is dat de start van de jaarlijkse poëzieweek. Ideaal om met je kinderen...

    Close