Unicorns & Fairytales
DIY juwelen ponsen - unicorns & fairytales
beauty cadeautips creatief DIY Winactie & Give away

DIY cadeautip • Pons je eigen juweeltjes & WIN

Of ik graag zelf enkele juweeltjes wou maken? De crea bea in mij werd opnieuw wakker en ik dacht: ja begot! Ik wil dat doen. Zelf ben ik fan van zulke armbandjes waar quotes of een naam instaat dus JA, ik wil! Ik kreeg van Veritas een pakje met ponsgerief en ging zelf aan de slag. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik jullie (mijn lezers dus) niet blij zou willen maken. Daarom ga ik aan de slag voor jullie: DIY juwelen ponsen!

DIY juwelen ponsen

Ponsen? Ah ja! Een soort van stempelen maar dan in metaal en veel moeilijker. Ik had dit al eens gedaan tijdens een workshop in Landal en ik vond het toen mega leuk. Dat is ook iets wat kinderen graag doen. Je eigen armband ponsen lijkt me dan ook zo leuk. Veritas Atelier komt ook altijd met leuke ideetjes af en dit is er eentje van. Ideaal tijdens deze feestdagen en cadeautjesmaand want er zijn wel wat meiden in onze familie. Ik kon dus aan de slag en ging DIY juwelen ponsen!

DIY juwelen ponsen - unicorns & fairytales

Armband ponsen in 5 eenvoudige stappen

Ik ging zelf een armband maken voor mijn liefste vriendinnen. Zo hebben ze toch weer een gepersonaliseerd pakje onder de Kerstboom. Het is wel even wennen en je moet hard genoeg slaan, maar het lukt wel en het resultaat is echt leuk!

DIY juwelen ponsen - unicorns & fairytales

Benodigdheden :

 • slagplaatje
 • hamertje
 • afplaktape
 • metaalstempels
 • sharpie-stift
 • eventueel hulpmiddel om het armbandje te buigen
 • armbandjes

Werkwijze

 1. Zoek een leuke quote en kies het juweel dat je wil ponsen. Ik mijn geval een dun aluminium armband.

DIY juwelen ponsen - unicorns & fairytales

DIY juwelen ponsen - unicorns & fairytales

2. Indien je de quote wil positioneren kan je afplaktape gebruiken.

3. Neem een symbooltje of letter naar keuze en begin eraan: zet de letterstempel op het armbandje en geef een goede slap met het speciale ponshamertje. Let er wel op dat je de letters juist zet en niet omgekeerd.

DIY juwelen ponsen - unicorns & fairytales

DIY juwelen ponsen - unicorns & fairytales

4. Na het ponsen vul je de letters op met de speciale acrylstift om meer diepte te creëren. Na 2 à 3 minuutjes veeg je de overtollige stift weg en blijft de zwarte acryl enkel nog in de letters zitten. Zo krijg je een mooi effect.

5. Buig nu je armband.

DIY juwelen ponsen - unicorns & fairytales

Ik maakte een eerste armbandje: Positive Vibes (met omgekeerde S achteraan) voor een vriendin die verjaarde. Ik kon meteen even oefenen. Ik heb de smaak alvast te pakken!!!

lees ook: 10 leuke cadeautjes voor juf of meester

 

Giveaway

DIY juwelen ponsen - unicorns & fairytales

Ik zou graag twee van jullie blij maken (jij en iemand naar keuze) met een armbandje en een opschrift naar keuze. Je kan kiezen uit een dun of dik armbandje. Je kan hier meedoen en op Instagram.

 1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook en/of Instagram
 2. Tag iemand die samen met jou kan winnen (je mag zoveel meedoen als je wil)
 3. Je mag dit blogbericht delen als je wil (niet verplicht)

 

Alle benodigdheden kan je bij Atelier Veritas vinden, ook leuke slagplaatjes, juweeltjes en andere lettertypes en/of symbooltjes.

 

 

 

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Yessica leidner
  20 december 2017 at 06:46

  Een hele goedemorgen wauw dat heb je toch maar eens leuk gedaan haha die die letter S ach wat maak het uit hihi Vind hem echt enig ik doe heel graag mee super gaaf ik zou dan de naam van ons dochtertje willen zetten (ponsen) helemaal enthousiast voor deze leuke winactie
  Ik volg je op alle kanalen Instagram yessicaleidner
  Facebook (Jessica Jill John leidner 😗)
  pinterset. Yessica leidner
  bloglovin yessica leidner
  Twitter. Yessicakoot1
  YouTube. Yessica leidner

 • Reply
  Yessica leidner
  20 december 2017 at 06:47

  Een hele goedemorgen wauw dat heb je toch maar eens leuk gedaan haha die die letter S ach wat maak het uit hihi Vind hem echt enig ik doe heel graag mee super gaaf ik zou dan de naam van ons dochtertje willen zetten (ponsen) helemaal enthousiast voor deze leuke winactie
  Ik volg je op alle kanalen Instagram yessicaleidner
  Facebook (Jessica Jill John leidner 😗)
  pinterset. Yessica leidner
  bloglovin yessica leidner
  Twitter. Yessicakoot1
  YouTube. Yessica leidner

 • Reply
  Viaene Marleen
  20 december 2017 at 07:07

  Wat een leuke give away weeral. Zou leuk zijn om een matching armbandje te hebben met mijn dochter, @magalimonbailliu.
  De quote mag jij volledig zelf kiezen 😉

 • Reply
  Rebecca
  20 december 2017 at 07:58

  Ooooh, Audry en ik zijn ook 2 crea beas en wij zullen ons hier wel mee kunnen amuseren!!

 • Reply
  Sarah Sturtewagen
  20 december 2017 at 08:54

  Ik doe graag mee voor mijn bestie Lydia Colijn!
  Zowiezo verbonden met elkaar als hartsvriendinnen, maar binnenkort misschien ook via een armbandje van jou? 🙂

 • Reply
  Liesbeth
  20 december 2017 at 10:30

  Wat leuk!!! Ik doe heel graag mee voor een vriendinnetje en mijzelf!

 • Reply
  Marian B
  22 december 2017 at 17:20

  Leuk gedaan! Ik wil wel zo’n armbandje hoor! 😉

 • Reply
  renate
  2 januari 2018 at 11:34

  echt supermooi!

Leave a Reply