Unicorns & Fairytales
DIY birthday party - unicorns & fairytales
DIY DIY Birthday Party Get inspired

Birthday Party van Mats

Deze keer vroeg ik Lotte een blog te schrijven over haar birthday party voor Mats, die 4 jaar werd. Het was duidelijk een geslaagd feestje. Ik krijg er alweer goesting van.

Birthday party

Mats turns 4!

Jeetje.. alweer 4 jaar! Ik herinner het me nog als de dag van gisteren! Het moment dat mijn kleine ventje op mijn buik gelegd werd na een mega vlotte en relaxte thuisbevalling. Wat een bijzonder moment♡ Alsof je er altijd al was geweest, ons gezinnetje compleet! Een meisje en een jongen wat wil je nog meer! En nu.. nu ben je al 4 jaar! Een mooi, lief, vrolijk kleutertje.. Ja kleuter!! Want je gaat naar de basisschool.. Maar voor dat gebeurde moest er eerst een feest komen!

Ik wist precies hoe het eruit moest komen te zien. Een lekkere en stoere taart, sweettable voor de kids, want het is tenslotte een kinderverjaardag. Gezellige slingers en ballonnen. En er moest getrakteerd worden op de psz. Jep.. ik zag het helemaal voor me. Met de inspiratie op zak ging ik aan de slag. Het kleurthema dit jaar werd zwart/wit, mint en goud/okergeel. Ik ben het type dat al een half jaar van te voren slingers en andere partydeco inslaat voor de verjaardagen. Want stel je voor dat het weg is als je het nodig hebt! Paniek natuurlijk;) En meestal blijf ik toch binnen hetzelfde kleurenthema, want dat matcht zo lekker met het interieur ( haha ja echt..;))

De uitnodiging

DIY birthday party - unicorns & fairytales

Al een paar jaar op rij gaat er een appje uit voor vrienden en familie, vergezeld met een vrolijk versierde foto van de jarige job. Lekker makkelijk en leuk! Je hebt tegenwoordig zulke toffe apps om foto’s te bewerken en een extra touch te geven. Ik gebruik hiervoor altijd PhotoGrid (te vinden in de appstore)
Ook stuur ik een digitaal verlanglijstje mee. Die maak ik op www.wilgraaghebben.nl . Daar kun je zelf een lijstje maken met cadeautjes voor de jarige job. Zo kun je zelf een beetje aangeven wat leuk is om te geven of ter inspiratie, want dat is altijd weer lastig merk ik. Ook kunnen de gasten doorstrepen wat ze willen geven, zodat er (als alles goed gaat) geen dubbele cadeautjes gegeven worden. Super handig dus!

De traktatie

Ik wilde dit jaar geen “gedoe” maar wel iets leuks . Meestal wordt het namelijk “nachtwerk” zoals manlief altijd zegt 😉 Dan bedenk ik iets leuks, maar is het uiteindelijk veel te veel werk. Alhoewel ik het super leuk vind om te doen, besloot ik het me dit jaar wat gemakkelijker te maken. Ik maakte boefjes. Gemaakt van een eierkoek, dropveters en een masker van papier. 20 maskers knippen, gaatjes erin perforeren om de dropveter door te halen, om de eierkoek heen strikken en klaar waren de boefjes! Easy peasy.

DIY birthday party - unicorns & fairytales

De eierkoeken gingen in een versierde mand, ik maakte een banner van kraftkarton met daarop gestempeld “Deze boef gaat naar de basisschool!” En Mats was klaar om te gaan trakteren.

DIY birthday party - unicorns & fairytales

Partydeco

Gezellige slingers, ballonnen en andere partydeco zijn een must voor elk feestje vind ik! Vooral voor kids! Het geeft ze het gevoel dat ze echt jarig zijn en het maakt alles extra feestelijk. Een kleurenthema geeft het een rustig geheel, ook voor de foto’s. Een kleine moeite met een groots effect. Ik maakte van viltbolletjes een slinger ( www.viltshop.nl ) Makkelijk en later ook weer te gebruiken als deco op z’n kamertje. Slingers van Wibra en Hema, pompoms van Action, cijferballon van Søstrene Grene en de katoenen lapjes slinger maakte ik zelf. Cakebakjes van Wibra, rietjes Hema, caketopper is een DIY (houten verjaardagskaart van Action en 2 satéprikkers)

DIY birthday party - unicorns & fairytales

Sweettable

Elk jaar maak ik een bdaycake voor de kids. Mats wou graag een chocolade taart en mama wou een stoere jongens taart. Ik laat de kids altijd kiezen welke smaak ze willen, want een verjaardagstaart moet natuurlijk wel lekker zijn voor de jarige job. Ik struinde wat op Pinterest en dat resulteerde tot deze dirtcake mét monsterstuck en diy slingertje van maskingtape. Mats is gek op auto’s, vrachtwagens, treinen, vliegtuigen en eigenlijk alles wat wielen heeft of vliegt. Maar dat zit er volgens mij “ingebakken” bij jongetjes als ze geboren worden. Voor de kids maakte ik lekkere cakejes met chocolade en spekjes op een stokje. Een houten kist met bellenblaasjes, zakjes chips en pakjes drinken op de tafel, zodat ze lekker zelf kunnen pakken. 1 groot feest! Een lekker ijsje in de diepvries is ook altijd een hit. Ik heb eigenlijk standaard een doos raketjes in de diepvries.

DIY birthday party - unicorns & fairytales

Het was een heerlijk relaxte en ongedwongen dag. Rondrennende kids, lekkere taartjes, hapjes en borreltjes voor de “grote mensen”. Een kinderverjaardag geeft altijd wel heel veel rommel maar whatever. Dat neem ik altijd graag voor lief, want uiteindelijk is dat helemaal niet belangrijk. Een ochtend aan de poets de ‘day after’ doet wonderen. De kids hebben zich heerlijk vermaakt! Mats heeft genoten dus papa en mama ook!!

DIY birthday party - unicorns & fairytales

Ons lieve kleine ventje alweer 4.. ♡

 

Bedankt Lotte om deze leuke verjaardagsinspiratie met ons te delen. Wil jij ook je birthday party met ons delen? Stuur dan een mail naar [email protected]

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  thebeautyblognl
  23 juli 2017 at 09:58

  Wat ontzettend leuk en creatief! x

 • Reply
  Sanne
  26 juli 2017 at 11:24

  Heel leuk! En zo een mooi interieur!!

Leave a Reply