Unicorns & Fairytales
spelletjes kleuters - unicorns & fairytales
games Spelen

5 leuke spelletjes voor kleuters tijdens slecht weer

De zomervakantie is een feit. Het goede weer is er niet altijd. Dat rijmt zelfs. Voor die minder goede dagen reken ik op spelletjes, speelgoed en knutselactiviteiten. Djeco is zo’n merk dat leuke dingen heeft. Ik stel graag een aantal zaken aan jullie voor die wij ook wel heel leuk vinden. Speel eens een gezelschapsspel voor kleuters.

Gezelschapsspel voor kleuters

Wat zijn interessante spelletjes voor kleuters ? Wel, eerst en vooral moet het je kind aanspreken. Dat weet je natuurlijk niet altijd op voorhand. Maar je kent ongeveer de interesses van je kind wel. Ten tweede mag het niet te lang duren. Ze zijn immers alles heel snel beu. Iets dat je samen kan spelen lijkt me leuk maar het zou ook natuurlijk fijn zijn moest het iets zijn dat ze zelf kunnen spelen zonder hulp van volwassenen. Tenslotte mag het ook niet te moeilijk zijn. Ik zocht enkele leuke spelletjes bij elkaar die zeker in de smaak gaan vallen.

 

1. Little Cooperation

gezelschapsspel voor kleuters - unicorns & fairytales

Dit is een spelletjesserie voor de allerkleinsten, het zijn de eerste spelltjes die peuters en kleuters kunnen spelen.
Little cooperation is mooi vormgegeven met rubberen beestjes. Het cooperation spel gaat om samenwerken: alle spelers winnen of verliezen. Kunnen ze de poolbeestjes veilig van het pakijs over de brug naar de iglo brengen? Of stort de brug vroegtijdig in?

Je kan het spel hier vinden.

 

2. Visje visje

gezelschapsspel voor kleuters - unicorns & fairytales

Dit is een echte topper voor kleuters. Ze oefenen hun precisie en behendigheid én hebben veel plezier. Met de hengel moeten ze visjes vangen.

Je kan het spel hier vinden

 

3. Lotto van de 4 seizoenen

gezelschapsspel voor kleuters - unicorns & fairytales

Een fijn en leerrijk spel voor kleuters . Dit lotto spel gaat over de 4 seizoenen. De kleuters moeten de bijpassende muntjes verzamelen. Met erg mooie tekeningen! Ze gaan veel plezier hebben denk ik.

Je kan het spel hier vinden

 

4. Little Memory

gezelschapsspel voor kleuters - unicorns & fairytales

Memory is een eenvoudig spelletje, iedereen kent het wel. Maar dit is met diertjes in plaats van kaartjes.  Zet enkele dieren op een rijtje, doe de ogen dicht….de ander zet het bakje op een van de beestje. Welk diertje is er nu verdwenen?
Je kan het moeilijker maken door de dieren van plek te verwisselen, te foppen door helemaal geen beestje eronder te zetten of 2 eronder te zetten. Veel plezier!

Je kan het spel hier vinden

 

5. Kaartspel

gezelschapsspel voor kleuters - unicorns & fairytales

Een leerrijk spel om de begrippen klein en groot te oefenen: alle kaarten worden verdeeld onder de spelers. Iedereen draait een kaart om (zoals om ter hoogst). De speler met het grootste dier wint alle kaarten. Je herkent het grootste dier aan de cijfers of aan de grootte van het vak dus zelfs de allerkleinsten kunnen het spelen. Is het dier net zo groot als de medespeler? Dan speel je opnieuw en wint niemand de kaarten.

Je kan het spel hier vinden

 

Lees ook: sensopatisch spelen

 

Spelen jullie wel eens een gezelschapsspel voor kleuters? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Roelina
    24 juli 2017 at 23:16

    Leuke spellen, vooral de memory met de diertjes. Heel gaaf! Wij spelen hier nog wel eens de boomgaard.

Leave a Reply