Unicorns & Fairytales
leuke en educatieve apps voor kinderen - unicorns & fairytales
Digitaal Educatief Educatieve tips games My life Onderwijs Spelen

Leuke en educatieve apps voor kinderen

Kinderen vragen vaker om eens op de tablet te mogen spelen of op je smartphone. Wanneer je er duidelijke regels over maakt is het niet beter of slechter dan eens naar de televisie zien. Er zijn een heleboel leuke en educatieve apps voor kinderen, waar ze nog iets van leren. Dus ik zou zeggen… mits duidelijke afspraken: geen probleem. Ik vroeg eens rond op Instagram wat jullie gebruikten, ging zelf op zoek en heb een lijstje met leerrijke apps voor kinderen. Niet allemaal gratis, sommigen ook betalend. Maar in tijden van nood en het corona virus, kunnen we er wel eens eentje kopen denk ik…

Leuke en educatieve apps voor kinderen

Er bestaan erg leuke en educatieve apps voor kinderen, waarmee ze op een verantwoorde manier nog iets bijleren ook. Persoonlijk vind ik het wel belangrijk dat je zeker afspraken maakt over schermtijd. Bij de kindertablet KURIO, die wij hebben voor onze kinderen, zit een ouderfunctie in en daarmee kunnen wij de schermtijd instellen. Technologie en media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in de maatschappij, dus we kunnen evengoed onze kinderen er verantwoord mee leren om te gaan.

Lees ook: Programmeren met kinderen? Doen!

Leerrijke en toffe Apps voor Peuters en kleuters

Er zijn een heleboel educatieve apps voor kinderen die wat jonger zijn. Ga maar eens op zoek naar de volgende apps, die ik zelf als toptip heb gekregen…

 1. Duplo APP
 2. Zappelin
 3. Baby Puzzles
 4. De wereld van Nijntje
 5. My Little Pony
 6. Disney apps
 7. Dr. Panda
 8. Match it up
 9. Brandweerman Sam
 10. Toca Boca
 11. Paw Patrol
 12. Bimi Boo
 13. Sago Mini
 14. Gynzo  Kids
 15. Bee Bot App
 16. Nippertje
 17. Wepboek
 18. Fundels! Nu met gratis boekjes
 19. Rolf Connect rekenen
 20. App bij de Averbode tijdschriften voor kleuters
 21. De Bijlesmeester 

leuke en educatieve apps voor kinderen - unicorns & fairytales

Voor lagere schoolkinderen

Uiteraard zoeken lagere schoolkinderen andere leerrijke apps dan kleuters. De volgende leerrijke apps heb ik als tip opgekregen.

 1. Scratch Junior
 2. Bingel
 3. Kweetet
 4. Squla
 5. Ketnet APP
 6. Grand Piano
 7. Tafel zombies, tafel monsters (om de tafels te oefenen)
 8. Swift Playgrounds
 9. Duolingo
 10. Karrewiet
 11. Geocaching
 12. Miner Birds
 13. Rekenmemory
 14. De bijlesmeester : online platform

 

lees ook: Hoe komen wij de dagen door tijdens deze corona lock down?

Op school en thuis?

Er zijn, echt waar, miljoenen toffe en/of educatieve apps voor kinderen te vinden. Ook om in de klas te gebruiken. Hier nog enkele websites waar je echt veel tips kunt vinden en een toffe tip….

Osmo Genius Kit Interactief Speelgoed voor iPad & iPhone

 

Met deze volledige kit leren kinderen zelf wetenschap, wiskunde, kunst en meer ontdekken, voorzien van vijf geweldige games: Numbers, Tangram, Words, Newton, en Masterpiece. Deze kit wordt geleverd met de Osmo iPad base, spiegeltje en spelstukken + opbergdoosjes voor de spellen Tangram, Numbers en Words. Alle bij behorende apps kunnen gratis worden gedownload in de Apple App Store. Voor de spellen Newton en Masterpiece zijn geen spelstukken nodig.

Osmo is een magisch, bekroond spelsysteem en geeft kinderen een set creatieve tools en cutting edge technologie in handen waarmee probleemoplossende vaardigheden worden gestimuleerd met behulp van echte objecten zoals bijvoorbeeld spelstukken, fiches en tekeningen en nog veel meer. Osmo gebruikt hiervoor een gepatenteerde Reflective Artificial Intelligence principe waardoor de Osmo app een directe feedback op het scherm van iPad of iPhone geeft wanneer je echte objecten voor het scherm op tafel legt. Spelletjes spelen is nog nooit zo leuk geweest.

[bol_product_links block_id=”bol_5e6dfebf1f3b1_selected-products” products=”9200000087058274,9200000057863707″ name=”osmo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Top 100 apps van meester Sander

Educatieve apps voor kleuters en kinderen tot 12 jaar 

Apps basisonderwijs

Tiny Tap om zelf spelletjes te maken

Youtube kids

 

Pin it

Vind je dit interessant? Pin dan dit artikel over leerrijke apps voor kinderen op je Pinterest pagina.

leuke en educatieve apps voor kinderen - unicorns & fairytales

 

Heb je nog leerrijke apps voor ons? Laat het dan in de comments weten !

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Tineke
  16 maart 2020 at 10:18

  Ah top! Ik zal zo dit lijstje even af en kijken welke het meest interessant is voor mijn bijna vier jarige.

Leave a Reply