Unicorns & Fairytales
Get inspired moederschap Spelen

Cadeaus voor een peuter | wat Vince kreeg

Vince werd twee op 10 april en een verjaardag gaat natuurlijk gepaard met wat leuke cadeaus van vrienden, familie en uiteraard mama en papa. We hadden al enkele cadeaus klaarliggen die we te vroeg hadden gekocht of via een promotie. Er zijn zoveel leuke dingen die je kan kopen voor een peuter. Kijk je mee wat Vince kreeg? Misschien brengt dat je wel op ideetjes.

Cadeautips voor een peuter

Ben je ook op zoek naar cadeautips voor een peuter? Ik gaf al eerder enkele tips voor cadeaus voor een tweejarige. Je kan dit hier teruglezen. Meestal wordt er gevraagd wat ze kunnen gebruiken. Ik probeer steeds wat dingen te vragen die we kunnen combineren. Dan wordt het geen overrompeling van allemaal verschillende dingen. Het hoeven ook niet steeds grote spullen te zijn. Boekjes, een kleurboek of plasticine kan al heel leuk zijn voor een tweejarige.

1. Een keukentje

We wilden voor zijn tweede verjaardag graag een keukentje. Al heb ik tussen een aantal exemplaren getwijfeld, toch werd het dat van de IKEA. Maar ik heb het natuurlijk een beetje aangepast naar onze smaak. Dat beviel me eens te meer aan het Duktig Keukentje van IKEA. Dat werd natuurlijk weer een leuke DIY voor mama. Zo heb ik er ook iets aan, begrijp je? Morgen kan je lezen wat we allemaal deden.

FullSizeRender 1149

2. Speelattributen voor het keukentje

We kochten er zelf (ook van Ikea) potjes en pannetjes bij. Aan onze vrienden vroegen we wat accessoires. Vince vindt snijden enorm fascinerend. Wanneer papa de groentjes of het fruit snijdt wil hij altijd meekijken. Daarom wilden we graag het houten snijfruit van Hape. Goede kwaliteit en superleuk. We kregen fruit, groenten, hamburgers en hotdogs om zelf in elkaar te steken. Nu kan Vince lekker koken voor mama en papa. Als dessert een chocoladetaart. Nomnom.

3. Een elektrische tandenborstel

Ik had hem al gekregen van Oral B (de superhelden) en nu kregen we hem ook nog eens van zijn beste vriend Robin (met CARS) ! We hebben nu dus twee leuke exemplaren van deze geweldige elektrische tandenborstel waar ook nog eens een downloadbare app bij zit dat timed doe lang je moet tandenpoetsen. Handig! Wat we ervan vinden zal je snel te weten komen op mijn blog.

FullSizeRender 702

FullSizeRender 701

4. Een kassa

Vince speelt graag met de kassa wanneer hij bij Robin is en daarom kochten ze hetzelfde exemplaar. Superleuk. hij maakt geluid en je kan er geld instoppen en productjes mee inscannen. Succes! We zijn al wel enkele keren tegen het plafond geschoten van het verschieten door die piepjes. Vooral tijdens het koken. We dachten dat er een of ander alarm afging. Spulletjes voor het keukentje zijn dan nadien de ideale cadeautips voor een peuter.

5. Een houten racebaan

Oh yes, dit mooie exemplaar komt van Ikonic Toys. Ook de racebaan hebben we gekregen. Houten speelgoed is toch zo geweldig, vinden jullie niet? Vince vond vooral de bus héél leuk en begon er meteen mee te spelen. Superleuk. Het materiaal is stevig en de bus kan je ombouwen om andere autootjes op te zetten. Het materiaal is van heel goede kwaliteit en de banen zijn makkelijk in elkaar te plaatsen. Geweldig! Je kan sporen vinden in IKEA en van andere webshops. Ook bij Lidl, het houten speelgoed.

FullSizeRender 993

cadeau peuter - unicorns & fairytales

cadeau peuter - unicorns & fairytales

cadeau peuter - unicorns & fairytales

 

6. Lego Noordpool

We hadden de savanne al en nu hebben we dus ook de Noordpool. Lego neemt je mee rond de wereld met hun nieuwe collectie. Enorm educatief als je het mij vraagt. Dubbel pret!

cadeau peuter - unicorns & fairytales

7. Leuke boekjes en kleurboekjes

Vince is dol op lezen, kleuren en stickers kleven. Daarom een combinatie van alles. Dit boekje is van uitgeverij Gottmer. Van wie is dat huis? Het is een leuk aanwijsboekje waarbij de kinderen moeten aanwijzen van wie het huisje zou zijn. Superleuk en educatief.

FullSizeRender 991

FullSizeRender 990

FullSizeRender 985

8. Darts

Dit leuke spel komt ook van IKEA en is superleuk voor peuters. Ze blijven met velcro kleven. Ideaal voor de motoriek en superveel plezier.

lattjo-dartspel__0368785_PE549813_S4

9. Memory, windows colors en een magnetisch visspel 

Deze leuke spulletjes heb ik van De Blauwe Kapitein. Een webshop waar ik hier al meer over schreef. Ze hebben allerlei spullen, van leuke kledij tot speelgoed en verzorgingsspullen.

FullSizeRender 983

10. Een leuke badcape en een badjasje 

Vince vindt het leuk om net zoals papa en mama een ‘peignoirreke’ (dialect voor badjas) te dragen. De kikkerversie vonden we bij Action voor een prikje. De rechtse is een badcape in de vorm van een zebra en komt van Zoocchini. Ze hebben deze leuke en 100% organisch katoenen badcape in allerlei andere diertjes.

De boekjes die je ziet staan zijn van SASSI JUNIOR. Hier kan je er meer over lezen. Ecologische boekjes! De opbergdoos heb ik zelf geschilderd toen Vince geboren werd.

Lees ook: Tips bij het aanleggen van een verkleedkoffer

FullSizeRender 981

 

Dat zal het zijn en meer dan genoeg. Zelfs iets teveel. Nu is het wel even gedaan met cadeautjes krijgen! Anders spelen ze er toch niet mee.

Wat kopen jullie voor een tweejarige? Heb jij cadeautips voor een peuter? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Fan
  13 april 2016 at 10:10

  Ik ben benieuwd naar de tandenborstel. Ik zie op de doos 3 jaar staan, maar zou met mijn bijna 2 jarige peuter ook wel graag elektrisch willen poetsen.

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  13 april 2016 at 13:02

  Wauw! Vince is verwend 😉
  Wat uiteraard moet hè, voor zijn verjaardag.

  Die nieuwe sets van duplo zijn zo leuk hè, ik zag er al reclame van! 🙂

Leave a Reply